Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

suicide 

všechny recenze uživatele

Již druhý film, který byl natočen poté, co byla série SGC oficiálně ukončena. V prvním filmu bylo ještě nutno uzavřít nedořešené události ze seriálu, tudíž nemohlo jít až tolik o samostatný film. V tomto filmu ovšem již nebyla nutná žádná další vysvětlení z minula, žádné vývody, prostě jeden příběh a žádné další otevírání nových zápletek, které by bylo nutno řešit někdy v budoucnu, což je jistě ku prospěchu celému filmu. Dějově je sice tato Stargate nepříliš originální, nicméně námět byl zpracován v rámci možností velmi dobře. Jsem rád, že se vrátil ještě Jack O’Neill, i když žádnou velkou roli už nedostal. Stejně jako Hammond. Čekal jsem trochu víc od jejich návratu, rozhodně alespoň od Jacka, s jehož odchodem jsem se nikdy nesmířil a vždycky jsem si říkal, že s odchodem O’Neilla to měli celé rovnou zapíchnout a nerozjíždět další super zápletku s Ori. V porovnání s Archou pravdy je určitě Návrat výše a doufám, že si tuto tendenci filmy Stargate udrží i nadále, pokud je tedy pravda, že se budou točit další celovečerní filmy - stejně jako je tomu například u Star Treku. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. Popis a zvěsti hlásily něco jiného než je tento film. Celé to vypadá spíše jako slabý odvar z pytliku s jménem SG1. Jack je tam sotva pár minut, Baal také , bitvy pár sekund a po zbytek filmu máme jen "příběh" jiné časové linie. What ? jak by řekl Jack. Začatek je paradní a člověka navnadí. Je zajmutý "poslední" Baal a jsme u vyjmutí symbionta. Je tu celá SG1 a i Jack a je tu plno hlášek mezi Baalem a Jackem "Jak se vede? Jo celkem dobře , díky za optání". Pak začnou mizet nejen členové SG1 a vše okolo , ale dle mého i celý film. Baal ten pravý si udělal něco jako Delorain a cestoval zpatky v čase , aby nám zatrhl vzniknutí SG programu. Tolik chyb v času se jen tak nevyskytne. Proč nezmizel Mitchel , když jeho děda v minulosti umřel v Arktidě? A to je jen špička ledovce v aktidě. Vynechme díry ve scénaři velké jak ementál. Jsem fanda a to překousnu , přeci jen to je oddychová scifi akce. Najednou jsou naši tři hrdinové z naší časové roviny na ponorce s Jackem , prohodí pár vět a je zase pryč. Výslech a hrdinové prostě skejsnou v jiné časové linii. Celkově je to pořád dost nuda ani se nic neděje , nevidíme ani jak Baal hromadí armádu . Nic! Je to tu ! Baal klepe na dveře Země a je to impozantní pohled na velký počet lodí. Co to? Baal je nějaký milý a napadení Země se nekoná. Pak Baal umře a je tu utok! Nevidíme z něho hola nic. To velké kouzlo je pryč! Ještě , že je tu brána ta nás zachraní , rychle šup do ní at zmizime z tohoto filmu! A je tu happy end !? Archa Pravdy je teda zatím nejlepší SG1 film co po konci této skvělé serie zatím vznikl , holt si myslím , že kdyby seriál pokračoval tak by se tam více rozvinulo toto téma. Napadení Země bylo daleko lepší , epičtejší a napínavější na začátku 7 série . Mimochodem ten motiv je zde také použit. Také se zde hledá ona antická zbraň. Je to jako slabý odvar minulých serii. Velké zklamaní , protože to co slibuje popis filmu je pouze nakousnuté. Tak vám teda nevím , ale mám vůbec chut se tolik těšit na dalši SG1 film? Dalo se z toho vykřesat mnohem více! 60-70 procent a to ještě jako velký fanda pridavam za pár zabavných scének ( daniel volá sám sobě ) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hvěždná brána: Návrat je velice hezkým příkladem, jak by fungovala CSFD a jiné filmové databáze, kdyby se naplnilo proklamované přání řady filmových fanoušků hodnotit jen oblíbené žánry a vytvářet fankluby, které by katapultovaly velmi průměrné, ale žánrově vyhraněné snímky do oblačných výšin. Hodnocení, které ještě zcela nedávno atakovalo 90 % pro tak beznadějně průměrný a naivní film, je svým způsobem neuvěřitelné. Už seriálu jsem dal 2*, ale nutno podotknout, že je řada epizod, které by se daly označit za mnohem povedenější než tenhle natažený celovečerák. Scifi fantasy, která je stravitelná a upotřebitelná pouze pro fandy původního seriálu. Celkový dojem: 25 %. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanoušek Hvězdné brány. Sice jsem viděl původní film, pár dílů seriálu, z nichž některé byly dobré a některé průměrné, přesto se však Stargate nikdy nestala mojí srdcovkou, jako například původní Star trek, Star wars nebo nejnověji Doctor Who. Což je celkem škoda, protože, kdybych měl k postavám bližší vztah, asi bych si tenhle film užil více. I když camea R.D.Andersona, Dona Davise či Beau Bridgese mají hodně do sebe. Přesto je tenhle film nadprůměrné sci-fi s pár dobrými nápady a jak už píšu někde jinde a jindy, miluju zápletky s cestováním časem, tvorbou paralelních vesmírů a změn historie. A toho jsem si tu užil celkem dost včetně i odbočení do jiných filmových žánrů. SPOILER! Jen jsem očekával trošku jinou pointu...v okamžiku, kdy Mitchell uvidí fotku svého dědy, doufal jsem, že to on se jím v závěru stane ;-) takhle zůstává nevysvětleno, jak těch 10 let žil v minulosti a jak se dostal na Achilla? Přesto spokojenost. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc O'Neilla, čekal jsem nadupanější finále (Ne že závěrečná přestřelka nebyla fajn, ale to mělo být všechno?) a hlavně jsem čekal silnější příběh. Obrovské armády sice ostřelovaly milionová města, ale všechno to na mě působilo tak nějak mimochodem, než abych vážně věřil tomu, že zkáza Země je tady. V ostatních ohledech je to ale stará dobrá brána plná odkazů (zastaví se třeba Nirrti, Yu, Cronos a další), hlášek ( Daniel k ruským stíhačkám: "We're Americans. Please shoot the people chasing us!" :) a překvapivých zvratů, i když bych rozhodně mohl jmenovat dvoudíly ze seriálu, které jsou mnohem lepší. Trochu mě naštvalo i to, že konec tak trochu vyšumí, ale nenápadné naznačení možnosti dalšího filmu potěšilo. P.S. Úvodní záběr je naprosto boží. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)
  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)
  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)

Reklama

Reklama