Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu už tak trochu nostalgický návrat ke kořenům (goa'uldům) s provařenou zápletkou cestování v čase určený především pro fanoušky seriálu Stargate. Tým SG-1 se jako vždy dostane do průšvihu a snaží se zachránit nejen sebe, ale především planetu Zemi před jejím zotročením goa'uldy. Náš oblíbený SG-1 se nejednou postavil proti technologické i početní převaze, a tak se dá celkem snadno odvodit, jak to asi celé dopadne. I přesto, že se na SG dívám již přes 10 let, nepovažuji se za fanatického fanouška a v roli spíše nezávislého pozorovatele bych na otázku, zda by si pomyslný konec seriálu "uzavřený" tímto filmem zasloužil lepší zpracování, odpověděl "ANO". Ale je snad Stargate: Continuum zklamáním? Rozhodně NE. Nutno však dodat, že některé díly seriálu jsou o třídu lepší. Větší rozpočet alespoň do samotného zakončení by jistě neuškodil, také CGI efekty občas působí chudším dojmem než v samotném seriálu, ale to vše filmu odpustíme a na SG-1 budem vzpomínat jen v dobrém. (7/10) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel Goldsmith: 1. A Day at SGC [3:39] ,2. The List [1:18] ,3. Murder of Untold Millions [1:44] ,4. The Achilles Commandered [1:20] ,5. The Last of the System Lords [6:27] ,6. For the Good of Others [0:51] ,7. The Sinking of the Achilles [0:42] ,8. Endless Horizions [2:05] ,9. Breaking the Ice [2:10] ,10. New Identities [2:25] ,11. Ba'al Divided [0:52] ,12. Bring a God to Tears [1:18] ,13. Daniel's Book [1:29] ,14. Al'Kesh Invasion [0:52] ,15. Photograph [0:48] ,16. Apophs [3:42] ,17. The Armada [1:22] ,18. Quetesh Takes Over [3:05] ,19. Battle Over the Ocean [2:18] ,20. The Machine [1:50] ,21. Fall of the Heroes [2:33] ,22. End of the Reign [2:23] ,23. The Extraction [2:04] ,24. O'Neill Buys Lunch/End Title [4:46], ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl po1., sice jsem nevěděl (nebo to zapoměl) že jde o konec celého seriálu, což však neumenšuje můj zážitek. Protože...na rozdíl od některých komentářů, já naopak časovky miluju a tady se to povedlo. Sice, mohlo to být lepší (a tudíž na plný počet) ale i tak jsem spokojen a aspoň 1/rok si to rád pustím. Seriál jako celek sice nemám (až na 200.díl) ale toto jsem si nechal a nikdy toho nelitoval. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší 4* pro nový film Stargate. Po dokončení závěrečné linie ze seriálu v minulém filmu už nebylo moc šancí kam uhnout a tak si vzpomněli autoři na nedokončenou "drobnost" okolo Baala. Celý film je velmi podobný několik dílům z celých 10 sezon, v kterých musela SG1 cestovat časem, aby vrátila vše do původního stavu. To se děje i zde, když Baalův originál se vrátí časem do minulosti a zabrání lodi přepravující hvězdnou bránu, aby ji přepravilo do USA a započal program Hvězdné brány. Film není ničím přelomový, ale stále má slušnou úroveň a hlavně se konečně někteří fanouškové dočkají Qetesh v plné síle a kráse:). Kromě ní potěší rozhodně "návrat" starého dobrého Richarda Dean Andersona. Pro fanoušky povinnost, pro ostatní průměrná jednohubka... ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Pěkný dodatek... StarGate, jak má být... Záběry na umírající hrdiny, konečně pořádná hodina apokalypsy "našeho", ne jiného světa. Jde vidět, že na toměli čas a nemuseli to jak díly chrlit za sebou. Což je fajn... Acha pravdy někdy v dubnu nebo kdy a Continuum teďka... Kdyby takhle série mohla pokračovat, má to několik výhod. Napětí fanoušků může být myslím po právu odměněné a není to ani scénaristický škvár... Tudíž, už z nostalgie a setrvačnosti za 5... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)
  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)
  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)

Reklama

Reklama