Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku budete vedieť, že sa nebude jednať o ďalšiu béčkovú filmovú kravinu, akých sme videli nespočet. Každého fanúšika musí potešiť účasť všetkých známych hercov a aj mňa potešilo ich opäť vidieť. Continuum mal úplne dokonalý príbeh kde sa zlúčilo snáď všetko, čo sme poznali zo seriálu, efekty neboli zase až tak perfektné, ale určite nezaostávajú za filmami rovnakej kategórie. Je to skrátka najlepšie SG-1 za posledných pár rokov. Cestovanie časom a skrz paralelné svety boli vždy moje a dokážem si to vždy užiť. Možno ma len mrzí, že mohli film predĺžiť o štvrťhodinku a trochu sa pohrať so životom v "novom" svete, bolo by tam dosť priestoru pre ďalších pár vychytávok. Ak som počul dobre, je to posledný film tejto nadupanej ságy, myslím si že lepšie to urobiť nemohli, hodnotím plným počtom, pretože som fanúšik. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Uzavření neuvěřitelných 10 let určitě mohlo být o něco nadupanější, mohlo být i velkolepější a hlavně delší, ale těžko mohlo být víc stargatovské. Všechno, co jsem na SG tolik miloval stejně jako všechno, co mi kdy vadilo, obsahuje i Continuum. Rozhodně jde o lepší kousek než Ark of Truth, takže s hodnocením váhat nemusím. Lahůdka, jako je úvodní devadesátivteřinový průlet základnou - to je pocta StarGate jak se sluší a patří. Sbohem Jacku, Samantho, Danieli, Teal'cu a Hammonde, bude se mi stýskat, a nejen po vás. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejlepších video-filmů, jaký je možné vidět. A vlastně nejlepší Stargate, která si pohrává se sobě vlastním námětem "cestování paralelními světy ( i když jsem se občas ztrácel a některé věci mi zůstaly neobjasněny ). Dalším obrovským plusem je tom, že v Návratu jsou všechny důležité a hlavní postavy, které se objevily i v předešlých deseti sezónách seriálu. Ovšem mne nejvíce potěšil Richard Dean Anderson, jehož úloha mohla být určitě větší, ale to nevadí ;-) Zkrátka a dobře bavil jsem se, a při leteckém souboji nevěřícně civěl. Tento snímek by měl být věnovaný Donu S.Davisovi, jehož role generála George Hammonda patřila mezi jeho poslední! ***** ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příběh byl dobrý a závěr se strojem času se mi líbil. Ale prostě jsem čekal víc Jacka O'Neilla (i když jeho dva štěky byly typický fórky ala stará Stargate) a pak se občas vytvořila hluchá místa (nový život v jiné dimenzi). Zase se musí nechat, že se tu našlo dost odkazů na zajímavé díly s Goauldy ze seriálu. 80 %. Uvidíme co předvede další filmek :o)...někdy příště:). ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Jako tečka za hvězdnou branou by se mi více líbila archa, ale dobře, continuum je taky pěkný nášup a vlastně jsem rád za cokoliv, kde se točí brána ze sedmi symboly. Tolik očekávaný Jack si nezahrál tak jak jsem čekal, na druhou stranu tu zase máme pěknou flotilu goualdů, že by z toho pamětníkům i slza ukápla. Bohužel návraty v čase, alternativní budoucnost atd, to jsou už řádně provařená témata, nejinak je tomu i zde. Mé očekávání směřovalo k super konci, se kterým jsem doufal že si trochu vyhrají, bohužel zkončil dřív než začal, a tak abych parafrázoval Jacka při obřadu vyjmutí - "a to je vše?" Proto slabší 5, přecejenom je to Stargate :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)
  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)

Reklama

Reklama