Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Mysleli jste si, že dám něco jiného než pět hvězd? Tak jste asi zešíleli. Naprosto bombastický závěr kultu zvaný SG který mě provází již nějakých 11 let. Celý film se nese ve znamení nostalgie a té skvělé atmošky, která seriálem hýbala první sezony. Potěší cameo všech goauldů - Nirrti, Yu, Zipacny, Camuluse či Cronose, ale hlavně APOPHISE a také gen. Hammonda!! Celý film příjemně odsýpá, padají opět fantastické hlášky, chemie všech cvrká jak za nejlepších dob. Vala je zatraceně sexy mrcha a Baal se trochu polidštil (přeci jen žil pár let na Zemi, tak ví, co život na ní přináší za radosti). Ale přeci, je z toho cítit takové to, no prostě konec přátelé, už nic nebude.... ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc O'Neilla, čekal jsem nadupanější finále (Ne že závěrečná přestřelka nebyla fajn, ale to mělo být všechno?) a hlavně jsem čekal silnější příběh. Obrovské armády sice ostřelovaly milionová města, ale všechno to na mě působilo tak nějak mimochodem, než abych vážně věřil tomu, že zkáza Země je tady. V ostatních ohledech je to ale stará dobrá brána plná odkazů (zastaví se třeba Nirrti, Yu, Cronos a další), hlášek ( Daniel k ruským stíhačkám: "We're Americans. Please shoot the people chasing us!" :) a překvapivých zvratů, i když bych rozhodně mohl jmenovat dvoudíly ze seriálu, které jsou mnohem lepší. Trochu mě naštvalo i to, že konec tak trochu vyšumí, ale nenápadné naznačení možnosti dalšího filmu potěšilo. P.S. Úvodní záběr je naprosto boží. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanoušek Hvězdné brány. Sice jsem viděl původní film, pár dílů seriálu, z nichž některé byly dobré a některé průměrné, přesto se však Stargate nikdy nestala mojí srdcovkou, jako například původní Star trek, Star wars nebo nejnověji Doctor Who. Což je celkem škoda, protože, kdybych měl k postavám bližší vztah, asi bych si tenhle film užil více. I když camea R.D.Andersona, Dona Davise či Beau Bridgese mají hodně do sebe. Přesto je tenhle film nadprůměrné sci-fi s pár dobrými nápady a jak už píšu někde jinde a jindy, miluju zápletky s cestováním časem, tvorbou paralelních vesmírů a změn historie. A toho jsem si tu užil celkem dost včetně i odbočení do jiných filmových žánrů. SPOILER! Jen jsem očekával trošku jinou pointu...v okamžiku, kdy Mitchell uvidí fotku svého dědy, doufal jsem, že to on se jím v závěru stane ;-) takhle zůstává nevysvětleno, jak těch 10 let žil v minulosti a jak se dostal na Achilla? Přesto spokojenost. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

I jakožto příznivec spíše seriálu Stargate Atlantis, než původního filmu či snad seriálu o SG1, se na cokoliv s SG tématikou rád podívám. Pro Continuum dávám čtyři chromé prsty nahoru. Pěkné to vizuálně je, ale co naplat, tyhle triky s časem já prostě nemám rád. To je jednoduše dementní a dementně jednoduchá zápletka. Pokusil jsem se od toho odtrhnout a zkrátka se bavit a rohodl jsem se to neodrazit v konečném hodnocení, které zde můžete vidět. Dávám přes to přese všechno čtyři polámané hvězdičky, potěšila mě role Andersona. Tedy, ne ta role, ale to, že vůbec nějakou dostal, i když to bylo mnohem spíše takové "cameo". Jak už zde někdo připomenul, nějaké hlášky tam O'Neill prohodil, ale to mi nějak nestačilo. Vzhledem ke kvalitě seriálu o SG-1 k jeho konci se ale jedná o vzestup. Takže se dá říci, že seriál odešel na vrcholu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)
  • Dr. Jackson (Michael Shanks) se filmu zmíní, že syn O'Neilla zemřel před 11 lety (tedy v roce 1997). V původním seriálu to ale bylo v roce 1996. (Guilemot)

Reklama

Reklama