Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Stargate a očekával jsem hodně, opravdu hodně. Ale i kdybych očekával málo, očekával bych více nežli jsem právě viděl. V seriálu jsem již viděl kupu lepší dílů. Kdyby byl tento film rozdělen na dvě části a umístěn v seriálu, řekl bych si - slušný průměr. Našlo se pár vtipných hlášek z úst ONeila typu - "Kde by jste v pyramidě hledali záchody?" Ale taky jsem se pobavil u některých dialogů, které měly být chápány vážně (bohužel) - např. z Tielka vypadlo něco jako - "Podle mých výpočtů jsou tady každou chvíli". Zkrátka obrovské zklamání, ještě že to nedávali v kině, byly by to vyhozené peníze. Navíc podobné díly jako tento film byly již v seriálu, takže nic nového. Jinak ta třetí hvězdička je jen za ten konec - kde do sebe vše celkem zajímavě zapadlo. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Sam má dlouhé vlasy, Jack jaksi přibral, ale jinak je to ta stará dobrá parta. Řekl bych, že toto rozuzlení celého seriálu je mírně lepší než zúčtování s Orii (film: Hvězdná brána: Archa pravdy). Mohu zde ocenit výbornou zápletku, která je ke konci bohužel až moc uspěchaná. Líbila by se mi zde stopáž klidně i přes dvě hodiny. Krom uspěchaného konce nemám co vytknout a když běželi titulky, chytla se mě taková nostalgie, že už jsem vše viděl z původního seriálu + filmy. Nicméně leží přede mnou další výzva jménem: Hvězdná brána Atlantida. Mimochodem samozřejmě doporučuji. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl po1., sice jsem nevěděl (nebo to zapoměl) že jde o konec celého seriálu, což však neumenšuje můj zážitek. Protože...na rozdíl od některých komentářů, já naopak časovky miluju a tady se to povedlo. Sice, mohlo to být lepší (a tudíž na plný počet) ale i tak jsem spokojen a aspoň 1/rok si to rád pustím. Seriál jako celek sice nemám (až na 200.díl) ale toto jsem si nechal a nikdy toho nelitoval. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Iritující FullHouse od zažraných fandů SG Universa může mnohým „neznabohům“ vypálit mnohé žílky a kanálky v očních orgánech při zabrouzdání k tomuto filmu, jež se stylově rozlučuje s mnohými legendami již 11 leté éry, avšak každý kdo s maximem váhal u Archy, by zde neměl být na pochybách, že Kontinuum je ten pravý závěrečný rozlučkový večírek ve velkém (příjemné rozloučení s generálem Hammondem je doslova, vzhledem k jeho úmrtí dne 29.6.08). Tvůrci se konečně vyprostili od „průměru a zbytečnosti“ mnoha věcí z 9 – 10 série a pěkně se vrátili v čase ke kořenům, přesně tam, kde byla ještě StarGate tou pravou „StarGate“ plnou brutality, krve, skvělých soubojů a „SpacePředváděček“ válečných sil Vládců soustavy. Tohle chtěl vidět každý fanda, kdežto každý „nefanda“ to vidět nechtěl a proto se nelze divit a nadávat na jiná hodnocení, jež se zde časem vyskytnou. Já nyní vybírám rezervu, kterou jsem si nechal schovanou v Arše pravdy, vkládám ji do Kontinua, ani na chvíli mě nenapadne remcat nad málo epickým koncem (takhle natočenou vybíjenou jako u stroje a na lodi jsme neviděli dlouhých několik sezón) a jdu si dát koláč. Ostatně platí Jack O'Neill… (: ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Již druhý film, který byl natočen poté, co byla série SGC oficiálně ukončena. V prvním filmu bylo ještě nutno uzavřít nedořešené události ze seriálu, tudíž nemohlo jít až tolik o samostatný film. V tomto filmu ovšem již nebyla nutná žádná další vysvětlení z minula, žádné vývody, prostě jeden příběh a žádné další otevírání nových zápletek, které by bylo nutno řešit někdy v budoucnu, což je jistě ku prospěchu celému filmu. Dějově je sice tato Stargate nepříliš originální, nicméně námět byl zpracován v rámci možností velmi dobře. Jsem rád, že se vrátil ještě Jack O’Neill, i když žádnou velkou roli už nedostal. Stejně jako Hammond. Čekal jsem trochu víc od jejich návratu, rozhodně alespoň od Jacka, s jehož odchodem jsem se nikdy nesmířil a vždycky jsem si říkal, že s odchodem O’Neilla to měli celé rovnou zapíchnout a nerozjíždět další super zápletku s Ori. V porovnání s Archou pravdy je určitě Návrat výše a doufám, že si tuto tendenci filmy Stargate udrží i nadále, pokud je tedy pravda, že se budou točit další celovečerní filmy - stejně jako je tomu například u Star Treku. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení v Arktidě (natáčelo se i v tamních staničních laboratořích aplikované fyziky vybudovaných v roce 1943) byli součástí štábu i Richard Dean Anderson, Ben Browder a Amanda Tapping. (3DD!3)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)
  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)

Reklama

Reklama