Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

reqiuem 

všechny recenze uživatele

očékával jsem taky o dost silnější příběh..námět založenej na cestování v čase mě zrovna dvakrát nenadchnul, ale nakonec to zachránil způsop, jak cestování do dob minulých funguje a že je založen na principu, díky kterému už se ve stargate pár takových skoků objevilo. Stejně tak bylo dobrý, jak Martin Wood zamíchal s postavama a stím, jak by to mohlo být, kdyby žádná stargate neexistovala. Provedení bylo takový, jak se na sg sluší, ale scén při kterejch bych ani nedejchal nebylo zas tolik, jak sem u mýho oblíbenýho seriálu zvyklej. Víc "sci- fi" scén a lepší příběh a kdybych neměl pocit jako bych koukal na jeden z dalších dílů sg-1, tak bych dal plnej počet.. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Heh, opět jsem jako u Ark Of Truth čekal víc, než se mi dostalo, ale jako rozlučkový film je to příjemná podívaná. Větší či menší cameo tu mají skoro všechny důležité postavy ze seriálu, a RDA si u tu chvilku, co je na plátně, vždy ukradne pro sebe. Trochu více akce by nebylo na škodu, teda ne, že by finální přestřelka nebyla fajn, ale vrcholem filmu je let stíhaček. Přesto těch 8 let se seriálem bylo moc prima. Bude mi to chybět. :-( ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Odhleďme od několika nelogičností tématiky cestování časem, kdy si člověk, když se trošku zamyslí, ihned může často klást: "ale takhle by to logicky být nemohlo...". Přejděme to, že tématiku cestování časem nemám zrovna nejraději - a že se v seriálu SG-1 několikrát už objevila, takže nejde ani v rámci série o nic originálního... Tenhle film má zcela jiné kvality. Mé srdce notně pookřálo, když jsem viděl celou tu partu zase pohromadě. A nemyslím tu jen starou známou SG jedničku, o O´Neilla, Hammonda a další. Mám na mysli i téměř kompletní partičku mých oblíbených Goa'uldích vládců - vidět opět pohromadě tato charismatická stvoření (Cronose, Apophise, Nirrti, Yu, a další), ačkoli většina z nich zde nedostala větší prostor, u mě vyvolalo příjemné nostalgické pocity. Nic proti novějším úhlavním nepřátelům Oriům - ale Goa'uldi jsou prostě Goa'uldi. Namyšlení, velkopanští, nesnášenliví, jednoduše sví... Potěšil mě i návrat skvělého prezidenta v podání Williama Devana. Co se R.D. Andersona alias O´Neilla týče - mrzí mě, že zde nedostal více prostoru, protože jeho postava si to vskutku zaslouží. Cam je taky fajn, ale kdyby jeho linii v příběhu ztvárnil O´Neill, bylo by to možná lepší... Ač s mírnými obavami, protože jak už jsem předeslal, časové hrátky a s nimi spojité nelogičnosti, usmrcování hrdinů, aby se vrácením do minulosti opět oživili v alternativní časové linii atd. zkrátka nemám v lásce - i přes to všechno je příběh tohoto filmu kvalitní a ve spojení se starými (mladými?) známými herci a prostředím jsem se prostě od začátku až do konce velice bavil. Výprava, kamera a efekty ve srovnání s TV epizodami doznaly také větší monumentálnosti a tak scény v Antarktidě či bojové akce ve vzduchu zde vypadají skutečně velkolepě. Dialogy jsou, jak je u tohoto seriálu standardem, kvalitní a vtipné. Objeví se tu spousta zajímavých nápadů. Příběh není předvídatelný (většinou), uskuteční se zde i nějaké překvapivé dějové zvraty, a hudba? Také výborná. Až mi na konci bylo líto, že tohle je konec. A nebo ne? Třetí SG film na obzoru? Kéž by! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dárek pro fanoušky dorazil. Nadchnul nostalgiky a usmířil všechny, kterým nebyli po chuti Ori a poslední dvě série. O'Neill a překvapivě široká enkláva cameo rolí od Apophise a řadu známých záporáků až po majora Davise, to je přesně ten způsob, jakým by se seriály měly naposledy loučit. Vzpomínat, hláškovat, dojímat i napínat. I kdyby bylo Continuum jen zcela zbytečným příběhem, za všechny vzpomínky to stálo. Jenže ono ničím takovým naštěstí nebylo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)
  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)
  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)

Reklama

Reklama