Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku budete vedieť, že sa nebude jednať o ďalšiu béčkovú filmovú kravinu, akých sme videli nespočet. Každého fanúšika musí potešiť účasť všetkých známych hercov a aj mňa potešilo ich opäť vidieť. Continuum mal úplne dokonalý príbeh kde sa zlúčilo snáď všetko, čo sme poznali zo seriálu, efekty neboli zase až tak perfektné, ale určite nezaostávajú za filmami rovnakej kategórie. Je to skrátka najlepšie SG-1 za posledných pár rokov. Cestovanie časom a skrz paralelné svety boli vždy moje a dokážem si to vždy užiť. Možno ma len mrzí, že mohli film predĺžiť o štvrťhodinku a trochu sa pohrať so životom v "novom" svete, bolo by tam dosť priestoru pre ďalších pár vychytávok. Ak som počul dobre, je to posledný film tejto nadupanej ságy, myslím si že lepšie to urobiť nemohli, hodnotím plným počtom, pretože som fanúšik. ()

Reklama

t_gon 

všechny recenze uživatele

Iritující FullHouse od zažraných fandů SG Universa může mnohým „neznabohům“ vypálit mnohé žílky a kanálky v očních orgánech při zabrouzdání k tomuto filmu, jež se stylově rozlučuje s mnohými legendami již 11 leté éry, avšak každý kdo s maximem váhal u Archy, by zde neměl být na pochybách, že Kontinuum je ten pravý závěrečný rozlučkový večírek ve velkém (příjemné rozloučení s generálem Hammondem je doslova, vzhledem k jeho úmrtí dne 29.6.08). Tvůrci se konečně vyprostili od „průměru a zbytečnosti“ mnoha věcí z 9 – 10 série a pěkně se vrátili v čase ke kořenům, přesně tam, kde byla ještě StarGate tou pravou „StarGate“ plnou brutality, krve, skvělých soubojů a „SpacePředváděček“ válečných sil Vládců soustavy. Tohle chtěl vidět každý fanda, kdežto každý „nefanda“ to vidět nechtěl a proto se nelze divit a nadávat na jiná hodnocení, jež se zde časem vyskytnou. Já nyní vybírám rezervu, kterou jsem si nechal schovanou v Arše pravdy, vkládám ji do Kontinua, ani na chvíli mě nenapadne remcat nad málo epickým koncem (takhle natočenou vybíjenou jako u stroje a na lodi jsme neviděli dlouhých několik sezón) a jdu si dát koláč. Ostatně platí Jack O'Neill… (: ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanoušek Hvězdné brány. Sice jsem viděl původní film, pár dílů seriálu, z nichž některé byly dobré a některé průměrné, přesto se však Stargate nikdy nestala mojí srdcovkou, jako například původní Star trek, Star wars nebo nejnověji Doctor Who. Což je celkem škoda, protože, kdybych měl k postavám bližší vztah, asi bych si tenhle film užil více. I když camea R.D.Andersona, Dona Davise či Beau Bridgese mají hodně do sebe. Přesto je tenhle film nadprůměrné sci-fi s pár dobrými nápady a jak už píšu někde jinde a jindy, miluju zápletky s cestováním časem, tvorbou paralelních vesmírů a změn historie. A toho jsem si tu užil celkem dost včetně i odbočení do jiných filmových žánrů. SPOILER! Jen jsem očekával trošku jinou pointu...v okamžiku, kdy Mitchell uvidí fotku svého dědy, doufal jsem, že to on se jím v závěru stane ;-) takhle zůstává nevysvětleno, jak těch 10 let žil v minulosti a jak se dostal na Achilla? Přesto spokojenost. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Uzavření neuvěřitelných 10 let určitě mohlo být o něco nadupanější, mohlo být i velkolepější a hlavně delší, ale těžko mohlo být víc stargatovské. Všechno, co jsem na SG tolik miloval stejně jako všechno, co mi kdy vadilo, obsahuje i Continuum. Rozhodně jde o lepší kousek než Ark of Truth, takže s hodnocením váhat nemusím. Lahůdka, jako je úvodní devadesátivteřinový průlet základnou - to je pocta StarGate jak se sluší a patří. Sbohem Jacku, Samantho, Danieli, Teal'cu a Hammonde, bude se mi stýskat, a nejen po vás. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Snímek si vysloužil zápis do „Guinnesovi knihy rekordů“ jako nejseverněji natáčený snímek. (Terva)
  • Dr. Jackson (Michael Shanks) se filmu zmíní, že syn O'Neilla zemřel před 11 lety (tedy v roce 1997). V původním seriálu to ale bylo v roce 1996. (Guilemot)

Reklama

Reklama