Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě tento film není žádný bůhví jaký skvost. Ničím nepřekvapí, nenadchne a patrně v mnoha z vás ani nezanechá nic pozitivního. A zápory? Tady jsou...zbytečně moc postav, které jsou nijaké, nedotažené dějové linie, zkratkovitost a docela nuda. A ty efekty? Pánové, vyrukovat na nás s něčím vizuálně podobným, co je o čtrnáct let starší, to je poslední kapka:-)...25% ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Pěkný dodatek... StarGate, jak má být... Záběry na umírající hrdiny, konečně pořádná hodina apokalypsy "našeho", ne jiného světa. Jde vidět, že na toměli čas a nemuseli to jak díly chrlit za sebou. Což je fajn... Acha pravdy někdy v dubnu nebo kdy a Continuum teďka... Kdyby takhle série mohla pokračovat, má to několik výhod. Napětí fanoušků může být myslím po právu odměněné a není to ani scénaristický škvár... Tudíž, už z nostalgie a setrvačnosti za 5... ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo prvý zo série Stargate filmov uzatvoril príbeh tiahnuci sa poslednými sériami, Continuum hlási návrat ku Goa'uldom a hlavne k Ba'alovi, ktorého líniu nestihli v seriáli dotiahnuť do konca. A bola by asi škoda nevyužiť služby dnes už žiaľ nebohého Dona S. Davisa a predovšetkým starého známeho Richarda Deana Andersona, ktorí si s Goa'uldmi za ten čas čo to preskákali. Napriek tomu je však Continuum miernym sklamaním. Fanúšikov asi nepoteší, že O'Neill sa mihne len v pár scénach a po výbornom začiatku naviac prichádza rýchle vytriezvenie v podobe mierne odfláknutej druhej časti, ktorú dvíha hlavne charizma Qetesh a pohrávanie sa s časom. Škoda taktiež málo vygradovaného finále, to najlepšie zo seriálu tak ostáva naďalej neprekonané. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film seriálu, se kterým jsem žil půlku mého života jsem si nemohl nechat ujít. Ačkoliv by se to mohlo nazvat prodlouženou epizodou než samostatným filmem, což by se jim nedalo opřít ani kdyby byl závěr jakýkoliv. Viděl jsem první film, Archa pravdy, a byl jsem relativně zklamaný, řikám relativně, protože po příběhové stránce film dopadl dobře, ale jediné co mi tam chybělo, byl O´Neill. Ten prostě pro seriál udělal hodně a rozhodně by si to zasloužil. Když jsem zjistil, že v tomto OPRAVDU závěrečném filmu hrát bude, nemohl jsem se těšit více. Nakonec mi tam pár scén vystřihl, pár hlášek nadhodil, ale okolo něj se to zase neodehrálo. Každopádně tak i tak jsem se u tohoto filmu bavil od začátku do konce. Je zábavný, je pro seriál velkolepý, ale také je poslední, a to je na tom to nejhorší. Fakt, že jedna seriálové éra mi končí před očima poslední scénou a deset sérií seriálu s plus dvěma filmy už pro mě nebudou žádnou novinkou v čem určitě nejsem sám, ale alespoň mám na co vzpomínat. Hvězdná brána: Návrat se povedla, to se musím přiznat, že se mi opravdu líbila. Už jen fakt, že jsem jí věnoval svůj tisícátý komentář o něčem svědčí. Nikdy na seriál nezapomenu a tento film ho zakončuje opravdu hezky. Tak, jak si to seriál takových kvalit určitě zaslouží. Závěrečnou misí, na kterou se bude dlouho vzpomínat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek si vysloužil zápis do „Guinnesovi knihy rekordů“ jako nejseverněji natáčený snímek. (Terva)
  • Při natáčení v Arktidě (natáčelo se i v tamních staničních laboratořích aplikované fyziky vybudovaných v roce 1943) byli součástí štábu i Richard Dean Anderson, Ben Browder a Amanda Tapping. (3DD!3)
  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)

Reklama

Reklama