Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tragickej nehode, ktorá otriasla ich životmi, sa Jeanne a Gyu presťahujú so svojimi dcérami Molly a Lucy do inej krajiny, aby tu začali nový život. Guy dostane novú prácu v Wachusett Mountain a ich život sa opäť rozbieha. Jeanne čoskoro zistí, že ich dom má temnú minulosť. Dom kedysi patril Robertovi a Marthe Keyes a ich dcére Lucy, ktorá záhadne zmizla pred 250 rokmi. V meste sa traduje povesť, že duch Marthy neustále hľadá svoju stratenú dcéru. Prenasledovaná hrozivými snami a neustálym plačom, ktorý počuť často v noci, sa Jeanne rozhodne odkryť niekoľko rokov staré tajomstvo a zistiť všetko o legende. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní drama na jedno podívání. Herecké výkony jsou sice na průměrné úrovni, ale slabá atmosféra a zbytečné natahování již tak nudného děje jsou hlavní příčinou, proč jsem si tenhle kousek moc neoblíbil. Teprve zhruba posledních dvacet minut se to rozhoupalo k lepším zítřkům, ale to už bylo pozdě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Chjo, podle skutečných událostí. Úplně to vidím, desítky let táhlé sousedské rozepře, to se tam takřka hned přilípnou nějaké čáry máry a je z toho skutečný příběh. Kdyby to alespoň bylo nějak syrovější a ne tak pohádkově snad ani ne televizní. Herecky to není úplně špatné, scénáristicky a příběhově jo. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Krotká ducharinka, ktorá všetky potenciálne silné či znepokojivé momenty zabíja konvenčnou, nevynaliezavou réžiou z rodu televíznych "rodinných" limonád. Ani logikou sa tvorcovia veľmi nezaťažovali, takže ideálnym adresátom tohto filmu bude zrejme nenáročné diváctvo z radov našich dôchodcov a pubescentný dorast, ktorému ešte rodičia nedovolia vykukávať Texaské masakre či šikmooké dlhovlasé zbesilosti... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Julie Delpy v hlavní roli ne až tak špatného, avšak nedotaženého hororu. Po tragické nehodě se s manželem a dcerkou přestěhují do jiného města, vlastně spíše vesnice. Zpočátku nechápou nenávist souseda, navíc žena začne slyšet hlasy ve větru. Pak zjistí, že podle legendy zde hledá matka 150 let zmizelou dceru. Současná matka se rozhodne jí pomoci. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mám rád příběhy dle skutečných událostí. Opravdu ano, protože člověk ví, že to co sleduje není obyčejný nesmyslný výmysl scénáristů, ale že se to opravdu takhle odehrálo. Jenže to je vlastně nesmysl. Protože autoři filmů si stejně příběh trochu přizpůsobí dle svého a ještě více ho zdramatizují tak, aby to diváka bavilo. Takže co je a není bývalá skutečnost, co je a není pravda je těžké odhalit. A tento příběh není výjimkou. Opravdu by mě zajímalo, co je skutečností a co už bylo nad rámec fantazie. Každopádně tak jako tak je samotný příběh trochu mdlý. Historie je sice zajímavá, ale pak se děj pomalu a jistě zastavuje a mnoho se toho neděje. Zkrátka tvůrci mají evidentně plné ruce práce, aby do devadesáti tří minut snímek natáhli. Až konec je opět dramatický. Vzhledem k tomu, že ve filmu nehrají žádní velikáni filmu, nedají se ani herecké výkony očekávat na hranici sebeobětování. Byl jsem napjat jak to celé skončí a protože mě takovéto staré, nejen americké, historické legendy zajímají a protože, jak jsem již řekl v úvodu, mám rád něco, co přece jen má nějaký reálný základ, není hodnocení nižší. ()

Galerie (56)

Reklama

Reklama