Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Vondráčková jako Anička v pohádkovém příběhu Maurice Caréme poznává tajemství říše květin. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Z téhle pohádky jsem si z dětství pamatovala, jen modrého hlemýždě a taky chorož pomož dřevo oblož a ještě malou Lucii Vondráčkovou. Bylo to v době, kdy jsem neměla ani ponětí, že existuje Alenka v říši divů a tato pohádka ji vlastně kopíruje. Před nedávnem, jsem viděla Království květin znovu a mám tak možnost srovnání s více filmy o Alence, ale právě tohle provedení patří k mým nejoblíbenějším. Kombinace herečky a loutek je působivá, navíc loutky mají krásné provedení a i děj je originálně zpracovaný ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Animace 7/10/// +Lucie Vondráčková, trošku klasika a trošku nostalgie, na svoji dobu zdařilá animace -strašná depka a je to asi vůbec nejdepresivnější zážitek z dětství/// Už jsem tuhle pohádku jednou kdysi viděl a hned jak jsem ji zahlédl, tak jsem si na ni vzpomněl. Už si ale nejsem jist, jestli jsem to tehdy dokoukal do konce, ale asi ano. Už v té době jsem znal Lucku Vondráčkovou a koukal na to hlavně kvůli ní. I dnes mi přišla roztomilá a celkově mi příjde, že se zajímavě poprala s animací a s chováním k prostředí, které tehdy bylo přinejlepším studiové, ale asi si mnohdy musela vypomáhat fantasií. Ale to jen hádám, opravdu netuším jak to tehdy tvůrci dali dohromady. Každopádně je to kus mého dětství, které už ale potřetí vidět nemusím./// Celkem 64%/// ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Malá Lucka s velkou růžovou mašlí v květinkové pohádce. Tahle věcička mě jako mládě minula, neviděla jsem ji. A domnívám se, že jako prtěti by se mi asi nelíbila. Dnes už je pro mě lehce stravitelná, umím si v tom najít jisté kouzlo, ku příkladu pojmenování Šedozelená, Něžný černý, Modrý slimák, Housenkový expres. A pak už taky nepřehlédnu výchovný apel. Tři tucty blatouchů = soud. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Už vím kde se vzala moje absurdní avšak silná fobie z hmyzu a další podzemní havěti! Vždycky když vidím Lucku V., naskočí mi tahle holčička s příšernou mašlí mluvíce s květinami. Myslela jsem, že se mi to líbilo, ale teď si myslím, že jsem se musela jako malá hrozně bát. To bylo tak znepokojivé a děsivé, že chápu to zarytí do paměti. Jinak nápad živý herec vs loutky zajímavý a animace na tu dobu povedená. ()

RockChick 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak tu většina o tomto filmu (nebo chcete-li večerníčku) mluví jako o depce, protože i já mám na to úplně stejné vzpomínky :D Jmenuje se to tak honosně, "Království květin", a přitom jsou z toho děcka zralé akorát tak do Bohnic... Takže z tohohle hlediska docela inovace ve filmové tvorbě pro děti. A zajímalo by mě, jaký účinek by to na mě mělo dneska... I když nevím, jestli najdu tu odvahu! :-X ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V roce 1994 byla pohádka Království květin oceněna na mezinárodním festivalu edukativních filmů pro děti v Japonsku. (Agatha)

Reklama

Reklama