Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová má všechno. Je prezidentkou dívčího spolku, Miss červen ve školním kalendáři a především přírodní blondýnou. Chodí s nejhezčím klukem ze školy, Warnerem Huntingtonem III., a netouží po ničem jiném než se stát paní Huntingtonovou III. Jenže pro Warnera je až "příliš blond" na to, aby ji požádal o ruku. Když ji náhle opustí a zamíří studovat práva na Harvard, Elle vezme další události do svých pečlivě upravených rukou. Přihlásí se na univerzitu také! Právnická fakulta je však na hony vzdálená pohodlí jejího bazénu a nákupního centra a Elle podstupuje nejtěžší boj svého života - za lásku, čest, spravedlnost a respekt pro všechny blondýnky! Reese Witherspoonová, Luke Wilson, Selma Blairová a Victor Garber v hlavních rolích komedie se srdcem a vlasy ze zlata, která vás dostane! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Pomsta všem blondýnám, pomsta všem ženám. Akorát nechápu proč. A navíc, ženám se to líbí. Asi na mě kdysi někde nezbylo dost nějaké té kaše. Však tento celovečerní debut režiséra Kena jest i jeho dosavadním filmovým vyvrcholením (ze tří filmú) a ukázkou antisexuální blond Bárbiny, která nedokáže vybudit snad ani nejprimitivnější sexuální chtíč nameteného trosečníka z pustého ostrova, tudíž si nadstandardní ohodnocení plně zaslouží. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem byla s kamarádem, který mi po prvních pár minutách, kdy na plátně sledoval skotačení růžově vystylované a nekonečně rozzářené Reese W., naštvaně zašeptal: "Ty voe, tys mě vzala na životopis Barbíny!" Aby se pak po zbytek filmu skvěle bavil, když se ukázalo, že snímek naruby převrací zažitá klišé o blonďatých kráskách z dobrých rodin a je svižnou komedií. A po čase jsem pak byla svědkem, jak se tenhle můj kamarád snaží obhájit film Pravá blondýnka před svým známým, který tvrdil, že je to kravina, i když to neviděl. Neobhájil. Možná proto, že se už od začátku evidentně styděl, že se mu film líbil. _____ Takže, chlapi, jděte do toho bez předsudků! To, že je film o blondýně, ještě neznamená, že je blbý. Já přesně takto přistupuji k filmům s Arnoldem. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Podceňovat zářivý peroxid se nevyplácí, protože tyhle růžové brýle se nosí na hlavě, která není úplně prázdná. Jen má prostě svůj svět. Americký sen pohledem dvou scénáristek je tady. Při prvním setkání to vypadá, že velkým omylem bylo už studium v Los Angeles. Natož pak samotný Harvard. I když postupně, protože tahle naivka studovala módní obor, a pro elitní univerzitu se rozhodla proto, že její vyvolený s velkými ambicemi naznal, že potřebuje partnerku vyššího IQ. Mopsík, palma, růžové hadýrky a šup do poslucháren mezi intelektuální snoby. Výsledkem je jemná satira, u které ovšem zoufale vadí, že se s ní nepracovalo výrazně ostřeji. Prostě jsme něco v prvních minutách nastavili a příliš jsme se do odvážnějších vod nepohnuli. Zřejmě i proto je úroveň gagů velmi průměrná. Občas je to sice moc milé, ale většinou se neseme na dost suché a monotónní vlně. Asi potěší, že hlavní hrdinka s velmi dobrou Reese Witherspoon nikdy neustoupí ze své posedlosti vzhledem a módou (prostě si osvojí právní vzdělání po svém), ovšem to je docela slabá náplast. 55% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Už samotný název může odradit velké množství pánské populace. Pokud tomu však dají šanci, dostane se jim překvapivě vtipná záležitost. V kategorii "Crazy USA komedie" je tohle snad má nejoblíbenější. Sám si říkám, proč to tak žeru, když jsem chlap. Asi proto, že má hodně dobrej šmrnc, ani v jednu chvíli nenudí, není zde velké množství trapných holčičích rozhovorů a posledních 30 minut ze soudního prostředí bylo také skvělé oživení. Zkrátka hodně příjemná komedie se skvělou Reese. CZ dabing naprosto perfektní. 80% // (1.4.2018) PRIMA MAX HD - Pořád mě to baví. 80% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film milý jako přátelská čivava aneb Pozitivní myšlení v praxi. 1) Velmi ženský snímek stvořily dvě scénáristky podle novely Amandy Brownové a všemu šéfoval otevřeně homosexuální (mimochodem velice pěkný a přitažlivý) 28letý Australan Robert Luketic, pro něhož se tento celovečerní debut stal vstupenkou do party prominentních úspěšných režisérů. 2) V současnosti vysoce úspěšná tehdy 25letá Reese Witherspoonová dodala filmu šťávu a 23letý Matthew Davis (Warner Huntington III) pěknou sladkou mužskou tvář. 3) Film ve mně při každém sledování vybudí příjemné pozitivní pocity. Je vkusný, vtipy jsou dobrosrdečné a nekonfliktní, postavy jsou buď sympatické anebo jenom okrajové, které nedokáží celkový pozitivní náboj ohrozit. Jasně, že život takový není, ale právě proto jsou podobné pohádky tak milé. 4) A navíc se můžeme dozvědět různé praktické věci do života, třeba jak získat chlapa. Bend and snap! Bend and snap! ()

Galerie (353)

Zajímavosti (26)

  • Christina Applegate v roce 2020 vyvrátila zvěst, že Reese Witherspoon dostala příležitost ztvárnit roli Elle Woods, protože ji Applegate odmítla. Ve skutečnosti ani nebyla na castingu, protože se jí role zdála příliš podobná té, kterou 10 let hrála v seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (pethrik)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Spice Girls dostanou animák

Spice Girls dostanou animák

16.06.2019

Po zpěvácích Freddiem Mercurym a Eltonu Johnovi došla řada konečně taky na zpěvačky. Studio Paramount Animation teď chystá film o populární dívčí skupině z devadesátých let Spice Girls. Bude se ovšem… (více)

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

20.11.2018

Služba YouTube Premium začala umožňovat uživatelům zdarma přehrání nejrůznějších filmů s podporou reklam. Pilotní program zahrnuje zhruba stovku filmů, mezi nimiž jsou například Terminátor, Rocky,… (více)

Pravá blondýnka znovu v akci

Pravá blondýnka znovu v akci

05.06.2018

Od prvního filmu z roku 2001 uběhlo již 17 let, jak se tak ale zdá, Pravá blondýnka je připravena na návrat. Herečka Reese Witherspoon (Walk the Line, Divočina) se oficiálně vrátí do své nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama