Reklama

Reklama

V měsíčním svitu

  • USA The Man in the Moon
Trailer

Píše se rok 1950 a do vedlejšího domu se právě nastěhoval pohledný sedmnáctiletý Court Foster. Čtrnáctiletá Dani Trantová se do něj zamiluje, poprvé v životě, zatímco její starší sestra Maureen v něm nalézá svou pravou lásku.
Čtrnáctiletá Dani (Reese Witherspoonová) má společný pokoj se svou o tři roky starší sestrou Maureen (Emily Warfieldová). Během horkého léta jim jako ložnice slouží zadní dvorek domu, kde spolu probírají lásku, budoucnost a opravdový smysl života. To léto se do vedlejšího domu nastěhuje pohledný sedmnáctiletý Court Foster (Jason London). Court se brzy setkává s Dani na místním koupališti a jeden do druhého se zakoukají. Dani zažívá svou první velkou lásku. Jenže když se Court seznámí s Maureen, doslova to mezi nimi zajiskří a Maureen se do něj také okamžitě zamiluje. Starší sestra je kvůli svým citům rozpolcená - má svou lásku ke Courtovi skrývat anebo ji opětovat a zradit tak sestru? Na pozadí venkovské Luisiany v idylických padesátých letech, tito dospívající a jejich rodiny procházejí životními triumfy i zkouškami, jenž vyvrcholí tragédií, která je sblíží navzdory zlomeným srdcím. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vkusně a příjemně natočen snímek o prvních (letních) láskách. Film je natočen tak, že zaujme a najde pochopení jak u mladšího (dívčího) publika, které zrovna možná něco takového prožívá, nebo by chtělo prožít, tak i u dospělého obecenstva, které dost možná při tomto začne vzpomínat na ty své dávné, první lásky. Ty, které prožily, i ty nešťastné. Mladičká Reese zde exceluje. Z její postavy vyzařovalo charakterové kolísání mezi naivní, nezkušenou holčičkou a dospívající, odhodlanou mladou dívkou. Dítě, holčička, dívka, možná i žena. To vše, v jedné, dospívající osůbce. Mezi těmito obdobími se Reese pohybuje a za celý film skvěle zvládla se s přehledem pohybovat ve všech těchto rolích. Závěrečné chvíle filmu ve mne vyvolaly mrazení a slzy, deroucí se do očí. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film vraci v case. Za prve atmosferu 50tych let skutečně cítite a je i točen stylem filmu 50tych let. Vratílo mě to do zacatku let devadesatych, kdy v TV zacly davat stary americky filmy a ja si je zamilovala. Usmivala jsem se pri sledovani prvni casti filmu, chtela posedavat na terase a pit studenou limonadu, se zadostiucinenim jsem pozorovala chlapecke bříško Courta (žádný pekáč buchet, jak to ma ted temer kazdy mladik v dnešních amerických filmech). Těšily mě maličkosti i hlavně ta atmosféra. Reese nesnasim, ale tohle je jeji nejlepsi role. A to jsem při sledování tohohle filmu, poctivě celých 90 minut makala ve fitku na nějakým tom šlapadle :) ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání filmu mě docela překvapilo zdejší hodnocení, které je sice docela pěkné ale podle mě by si tento film zasloužil i o něco více. Mě se to líbilo moc. Ani jsem nečekala, že mě to až tak zaujme. Ale vážně hned od první scény mě to začalo bavit, vůbec jsem se nenudila. Kvalitní romantické filmy mám ráda a zvlášť na ty o prvních láskách se ráda podívám. Líbilo se mi i herecké obsazení, mlaďounká Reese Witherspoon je tu opravdu kouzelná. No a konec mě hodně překvapil, vůbec mi nepřišel nijak předvídatelný, což je jen dobře. Krásný a dojemný, vlastně nemám nic, co bych tomuto filmu vytkla. Nějak mě to chytlo za srdce. Krása. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady šel příběh stranou, protože to co předvádí Reese....už dlouho jsem u nikoho neviděl takhle vynikající dětský herecký výkon jako tady u Resse. Možná kdysi Leonardo v Dospívání po Americku a nebo Ellen ve všem, ale u Reese jsem to fakt nečekal, tahle holka má v sobě dvojitou porci talentu a měla by se do tý porce pořádně zakousnout a ne ztrácet čas v blondýnkách a spol. Samotný děj mě moc nesed, na můj v kus tam bylo až příliš všeobecné lásky a to ještě v dost ohraným podání. Nicméně filmařsky není co vytknout a ještě jednou říkám, že Reese mě dostala, tím jak dokázala během 90 minut dospět, ten konec, no prostě něco užasnýho. Příběh si možná ty čytři nazaslouží, ale rejža, kameraman a především Reese určitě ano. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žánr drama/rodinný je v tomto případě na místě.___Obdivovatelům Reese Witherspoon by určitě neměl uniknout tento snímek ze samého počátku její herecké kariéry. Jedná se totiž dokonce o její úplně první film a spolu s Cruel Intentions podle mě nejlepší. Právě Cruel Intentions (Velmi nebezpečné známosti) mi občas chvilkama přípomínal, hlavně scénou, kdy se nezkušená Dani na ruce učí líbat (přestože v této slavné erotické scéně v Cruel Intentions vůbec nehrála). Reese má stejná gesta, stejný úsměv, akorát jí ještě chybí ženské křivky. A na zdi visel Elvis.____ Hodnotím jako velmi slušný počin poměrně neznámého režiséra Roberta Mulligana (byl to naopak v kontrastu s Reese jeho poslední film), ale překvapivý konec jednu * ubral. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Dani Trant (Reese Wtiherspoon) skáče do jezera, je vidět, že je zcela nahá (cca 00:09:30). Při scéně, kdy ale leze z vody (cca 00:12:00), je vidět, že má na sobě oblečen vrchní díl prádla. (Pavlínka9)
  • Reese Witherspoon v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Reese Witherspoon se castingu zúčastnila, protože se chtěla ve filmu objevit jako komparz, nakonec si ale zahrála jednu z hlavních rolí. (Greg)

Reklama

Reklama