Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo se bojí, nesmí do lesa. O pravdivosti tohoto přísloví vás přesvědčí veselá pohádka, ve které se potkáte s hodnou Andulkou (M. Chrzová), co bydlí v malé chaloupce u lesa. Tam chodí na bylinky, kterými pak léčí lidem všechny malé i velké bolístky. Andulka je nebojácné děvče. Zato její milý, muzikant Vítek (J. Dolanský), je pěkný strašpytel. Má sice Andulku moc rád, ale k svatbě a nastěhování se nemá. Bojí se totiž lesa, v jehož tajemných houštinách se určitě prohání hejkal (M. Vladyka) a možná i ježibaba (V. Kubánková)… (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemně ulítlá pohádka, která má docela dobře propracovaný příběh, velmi promyšlené dialogy a vtipy ("kuš, to jsem se lekla, už jsem si myslela, že jsem taky neviditelná") a na hercích je vidět, že se sami hrou, situacemi a dialogy baví. Dokonce na vysoké úrovni jsou kulisy (roubenky, les, uspávací kytky), Chrzová má perfektní výslovnost (taky ji teď učí naše politiky) a hraje příjemně bezprostředně - osobně jsem se skvěle bavil. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Kdo se bojí nesmí do lesa, neb by tam mohl narazit na fešnou ochotnici Andulku, jenž možná umí vařit bylinkové čaje, ale rozhodně neumí hrát. dále tam může narazit na partu bukanýrů, jenž hrát také neumí )pokud se do toho nepočítá foukání na klarinet). jako příjemné osvěžení půobí fešný Hejkal, který umí nejen hejkat (byť o tom by se dalo polemizovat), ale hlavně v podání Miroslava Vladyky je naprosto skvostný a drží celou tu slátaninu nad vodou. čarodějnice je také docela v pohodě. Námět by ušel, ale ty dialogy psal naprostý retard. Takže suma sumárum jednu hvězdu za námět a jednu a půl za strašidla. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vtipná pohádka o strašidlech, která si vystačí se dvěma strašidly, zato se strašpytly se roztrhl pytel. Dialogy nejsou až tak kožené, jako odříkávané často jako na odpoledním představení nepříliš talentovaných ochotníků, zejména byla v tomhle ohledu tristní Andulka. Strašidla byla skvělá, přidávám se k pochvalám na hejkalovo konto. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Věra Jordánová známá to televizní a převážně pohádková režisérka, už má dávno to nejlepší, převážně ze sedmdesátých let za sebou, ale tato pohádka co do ztvárnění nebyla zase až tak vyloženě špatná..Škoda jen těch někdy nepřesvědčivých a přímo nepohádkově vedených dialogů. K nepoznání namaskovaný a jen stěží rozpoznatelný byl tentokráte Miloslav Vladyka, a to ne jak jsem u něj zvyklí tedy v roli vodníka, ale tentokráte v roli lesního Hejkala. Ten mě tou svojí chraptivou mluvou dokázal i rozesmát a to se cení ! A jednoznačně byl s celého tohohle televizního pohádkového filmu nejlepší. A ježibaba v podání V. Kubánkové nebyla také vůbec špatná. Jinak zde ale hráli více méně málo známí herci, kteří mě až tolik nezaujali. 1,5/5*. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

nedělní odpolední pohádky jen hodnotím,ale nekomentuji (ostatně většinou není 2x co komentovat happy end je vlastně vždy a za 47 minut při nízkém kapitálu nelze nic 2x vymyslet), ale zde udělám vyjímku. Příběh sice není nijak oslniví, ale je tam fůra skvělých scének + pohádka má nějaké to kouzlo, osobitost až by se dalo říci duši. Miroslav Vladyka skvěle zahrál hejkala a svoji roli skvěle sehráli omamné kytičky u ježibaby. Zvažoval jsme 4z5, ale dávám jen 3z5, když jsme si uvědomil jaké pohádky dostaly 4 tak zde by to bylo za 47 minut moc.. i tak příjemné překvapení ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama