Reklama

Reklama

Supersopka - pravda o Yellowstonském národním parku

(TV film)
  • Česko Supersopka (více)
Velká Británie, 2005, 50 min

Režie:

Fiona Scott

Kamera:

Paul Williams

Hrají:

Alisdair Simpson (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Před 74 000 let otřásla naší planetou gigantická vulkanická erupce v Indonésii. Zdejší sopka vyvrhla mračna sopečného prachu do vzdálenosti 3000 kilometrů. Ten zastínil slunce a způsobil všude na Zemi celoroční zimu. Kráter, který při erupci vznikl, byl větší než město Londýn. Nebyla to obyčejná erupce. Byla to supererupce. Lidská rasa byla v té době ještě v plenkách. Na celé Zemi žilo jen několik tisíc lidí. Co by se ale stalo, kdyby k další supererupci došlo uprostřed státu, který je domovem 300 milionů lidí? Nemůžeme vyloučit, že příští taková katastrofa v Yellowstonském parku zahubí na naší planetě víc lidí, než všechny předchozí erupce dohromady. Kdyby došlo k supererupci zítra, následky by mohly být strašlivé. Celý jeden kontinent by byl zdevastován a zničující důsledky pro celou planetu by měly mnohaleté trvání. S pomocí předních odborníků na geologii a vulkanologii z výzkumných ústavů celého světa se v tomto pořadu pokusíme odpovědět na otázku, jak velká je možnost, že Yellowstonský supervulkán vybuchne ještě za našeho života a jaké by mohly být následky této exploze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Upřímně doufám, že v době, kdy si jakýkoliv supervulkán rozhodne vyzvracet své útroby, budu buď na jiné planetě, nebo six feet under. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Šokující dokument z produkce BBC co by bylo kdyby..? O tom co nás řádově za několik tisíc let čeká a nemine, možná ale i dřív, nato bohužel nikdo přesně nedokáže odpovědět. Tedy jako vždy hodně otázek a málo nebo skoro žádná odpověď od předních geologů a vulkanologů. Ale přesto více než než jen zajímavý dokument, a každopádně se jednalo o koukatelný dokument, který byl vlastně takovou druhou částí hraného dokumentu Supersopka vysílaného pře týdnem. ()

Reklama

Kopik 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé, já dokumenty moc často nevyhledávám, ale tento mě velice zaujal. No, byla by to asi pořádná rána. (Viděno 31.12.2009) ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Co by se stalo kdyby se dal do pohybu supervulkán Yellowstone ? Jednoduše řečeno, obrovská tragédie pro celý svět. .. Ale v tomto dokumentu se dozvíme mnohem více než jen co by se mohlo stát, ale také co se již stalo, co se děje a jak se dané věci zjišťují. .... HODNOCENÍ: 78% (4*) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama