Reklama

Reklama

VOD (1)

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (894)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

To je ale malé hodnocení, asi někdo čekal něco trochu jiného. Mě naopak Vlkodlak příjemně překvapil, nejen objemem krve a záběry na rány, ale také atmosférou plnou mlhy, lesů, luceren a mužů v kabátech s pistolí (a bez nočního vidění a podpory satelitů, že). Nádech Viktoriánské Anglie na každém kroku, od oblečení až po architekturu, určitě potěší nejednoho obdivovatele tohoto období a universal hororů (na které film s úctou nejen odkazují). Je však škoda, že dobovou atmosféru a lesy nedoplnila také stará dobrá oldschool práce v podobě Benicia jako vlkodlaka bez počítačových efektů. Krom toho psychologie postav i větší hloubka příběhu se nějak nedostavuje, snad to byl účel a nebo zbytek problematických příprav. Slabší 4*. PS: 150 milionů do rozpočtu u hororu s vlkodlakem je čiré šílenství. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výtvarná stránka vypadá, jako by tento film natočil mistr Tim Burton. Vše je tak krásně černobílé, všude samá mlha, husté lesy, zapálené pochodně. Film má krásnou výpravu a navíc k němu složí hudbu Danny Elfman. Režíroval ale Joe Johnston a to velmi dobře. Vlkodlak je dobrý film, víc než dobrý. Původní černobílou klasiku jsem bohužel neviděl, ale tento snímek se mi trefil do noty. Dobře vystižená atmosféra staré Anglie působí výborně a je silnou stránkou tohoto díla. Stejně jako herecké výkony Hopkinse a Del Tora (ten se pro roli vlkodlaka snad narodil) či povedené masky. Velmi dobře zpracovaný klasický příběh, který nepostrádá napětí, pár luxusních lekaček a má i zajímavé vyústění. Snímek je navíc zabalen v moc hezkém kabátě, já jsem vážně spokojen, nenašel jsem žádné závažné minus a tak nemám důvod šetřit hvězdičky. Takhle si představuji dokonalou filmovou zábavu. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

The beast will have to stay. Žrádlo, pěkně krvavé žrádlo. Vlkodlak by mohl být a možná i je, čistě tříhvězdovým blockbusterem, jenž během krátké doby upadne v zapomnění. Tento úděl se mu ale naštěstí ze všech sil snaží odepřít jeho režisér, který i z té nejhloupější scény dokáže vykouzlit atmosféru poctivých horrorů skrze nádhernou vizuální stránku a hlavně maskér, díky němuž neztrácí chlupaté bestie charisma svých představitelů na úkor CGI triků. I tak je po závěrečných titulcích jasné, že tohle potřebuje Director's cut. A to opravdu nutně. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To máte, jako když potkáte nádhernou ženskou. Perfektně udělanou. Kozy jako z katalogu a od její luxusní prdelky téměř nemůžete odtrhnout zrak. Po ucházející půlhodinové předehře si myslíte, že bude fuckt dobrá a jste celý říčný, co bude dál. Když tu náhle sebou dáma flákne na záda, zafixuje pohledem strop, přimhouří oči a začne monotónně funět. A z této polohy se prostě nehne, ani kdyby jste stál na hlavě a hrál s ním maňáskové divadlo! Navíc s hrůzou zjistíte, že madam jen tak nevyvrcholí a minimálně ještě další hodinu a půl do ní budete muset intenzivně bušit, aby jste kamarádům mohl vyprávět, že jste to dotáhl do konce. Máte chuť se na to vysrat, nicméně pohled na ty její dokonalé kozy vás pořád těší a navíc jste napnutý.... nedopadne-li to náhodou jinak, než si myslíte. Ne! Takže poté, co ona ukončí své nudné funění krátkým, táhlým "ááááá", dvakrát divoce zakmitá pánví a začne pět ódy, že tohle ještě nezažila, vy celé to nekompatibilní setkání ukončíte chladným polibkem na čelo, drze si ho utřete do její pečlivě vybělené záclony, smažete její číslo z telefonu a už ji určitě nikdy víckrát nezavoláte! Tedy snad jen v případě, že by příště inspektor Aberline povýšil na Komisaře Rexe. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Přes všechny ty odklady a problémy při natáčení z toho nakonec vzniknul hodně slušný film. Místama je to sice trochu nevyrovnaný a některé ty kecací scény moc nefungujou. Když ale dojde na akci, tak to má Joe Johnston pevně v rukou. Triky jsou výborné, brutalita potěší a hudba je také výborná. Celé to navíc rychle uteče a má to takovou atmosféru starých filmů. Herecké obsazení je sice trochu nevyrovnané, takže dva herci hrajou výborně (Del Toro, Weaving), jeden byl nejspíše zfetovanej (Hopkins) a někdo si zase spletl film ( Emily Blunt). Ve výsledku to ale hodně potěší, i když se z předlohy dalo vytěžit samozřejmě mnohem víc.70% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Jména Ophelia, Horatio a Gertrude jsou převzata z Hamleta. (Martin00x)
  • Jedná se o druhou roli, kdy Benicio Del Toro hraje vlkodlaka, poprvé to bylo v roce 1988 ve filmu Big Top Pee-wee. (TomikZlesa)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama