Reklama

Reklama

Oyayubi sagashi

všechny plakáty

Recenze (4)

tombac 

všechny recenze uživatele

Jak již podotkl ve svém komentu Koly, nebudou tu na lidi bafat žádní dlouhovlasí duchové, přestože modrá fosforeskující hnáta na ramenech a velké stíny naznačují, že je nablízku přítomen mrtvolný ksicht. Není, a pro tento snímek to znamená relativní přednost. Rozplétání minulosti kolem tajemné hry Oyayubi sagashi, při které se stalo něco nepříjemného, nepostrádá napětí, atmosféru a vymazlené zvuky a hudbu. Při pomalých prozkoumáváních šuplíků, ventilační šachty nebo opuštěného baráku je divák udržován v permanentním pocitu, že na hrdiny odněkud něco vyskočí. Dojem ze slušné záležitosti trochu sráží závěrečné rozuzlení, jež rozežene dlouho udržovaný opar tajemna, ale i tak je Vanished solidní japonský nekonvenční horror. 7/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak to se nepovedlo. Už slušně omletý příběh o partě, které se v dětství něco stalo a teď se s tím v dospělosti chtějí vypořádat (mimo jiné proto, že je někdo chce vyvraždit), už tu párkrát byl a tak vím, že z něho jde dostat mnohem víc (se slzou v oku vzpomínám na knihu To). Bohužel tady jen máme klasicky nezajímavé postavy ve složení tichá kráska, extrovertní kráska, inteligent, průbojnej klučeina a samozřejmě hlavní hezounek. Společně se snaží přijít na původ legendě o holčičky bez palce, co kdysi tak vyvolávali, a mimo jiné vzpomínají na událost, co je tak poznamenala. A je to hrozná nuda, kde se kupí klišé na klišé. Dvě hvězdy za jedno leknutí a poměrně fajn pointu. (4/10) ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době slušná žluťárna. Tentokrát žádní duchové černo dlouhovlasých dívek, kteří si léčí na živých mindráky za bůhvijaké křivdy, které na nich byly spáchány během jejich života. Naopak OYAYUBI SAGASHI sází na trochu jiný druh strachu a v závěru se vytasí s, pro mě, nečekanou pointou. Ale co se týká zavěru, tak bych měl výtku k jeho stopáži. Kumazawa to zbytečně moc natahuje, že se člověk prostě musí podívat, kolik chybí do konce. A to by se kvalitním horrorům stávat nemělo. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vanished sympaticky maskuje laciný televizní look relativně povedenými statickými záběry. Scénář neurazí. Ayumi Ito je cute. Tím pozitiva hasnou a ostatní prvky filmu se utápí v nevýrazném průměru. Neplést se (dle anglického názvu) spolu-jmenovcem The Vanished taktéž z roku 2006, který je po všech stránkách výrazně kvalitnějším hororem. ()

Reklama

Reklama