Reklama

Reklama

Putování se zvířaty: Sportovní rekordy

(TV film)
  • Česko Putování se zvířaty: Olympijské rekordy (více)
Velká Británie, 2004, 60 min

Obsahy(1)

Počítačová kouzla z produkce BBC (Putování s dinosaury, Putování s pravěkými zvířaty) nám nabízejí svět vědy v propojení se zábavou. Můžeme se stát svědky unikátní olympiády! Nejlepší atleti živočišné říše se shromáždili v kráteru kouzelného sopečného ostrova, aby se zúčastnili zápolení, které nemá v historii obdoby! V aréně vlají prapory pěti "národů" zvířat. Stadion je naplněn dychtivými diváky - pochopitelně zvířecími. Nás i je čeká fantastická podívaná! Jen si představte. Například běh na 100 metrů za účasti geparda, kukačky kohoutí, leguána obojkového, švába amerického, keříkovce, který se pohybuje na vztyčených prsních ploutvích, a australského svižníka. Ale pozor! Všichni soutěžící nyní budou mít velikost odpovídající průměrné výšce člověka, to je 183 centimetrů. Měřeno od konečků prstů na zadních nohou po vrchol hlavy. Ocas, tykadla a podobné části těla se nepočítají. Budou se dít nevídané věci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

KafuR 

všechny recenze uživatele

Zvířátka já rád, sport taky, takže v tomto ohledu jsem k tomuto výtvoru přistupoval krásně bez negativních předsudků, které by mohly narušit sportovního ducha již od počátku přítomného v tomto mírně nestabilním stadionu. Některé disciplíny byly tak rychlé, že jsem je málem prošvihl cestou do kuchyně pro něco dobrého, jiné disciplíny byly trochu fekální, takže mě chuť na něco dobrého zase rychle přešla, ale celkově vzato, je to poměrně nenásilná možnost naučit se něco nového o atletech, které evoluce nechala někde tak na půli cesty, ovšem také se obávám, že systematický biolog by občas zaplakal anebo se přidal k disciplíně hodu na cíl ovladačem od televize. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Možná trochu infantilní, ale svým způsobem vtipné a s nadsázkou. Jako dítě jsem to občas sjížděl a zapamatoval si některé názvy zvířat, na které bych jinak nenarazil. Rozhodně zajímavější koncept se zvětšením všech zvířat na velikost člověka oproti zimním hrám, které mohly nabídnout jen roztomilost některých zvířat (tučňáci) a trochu nesmyslné zahrnutí skutečných lidských sportovců. I tak je jaksi deluzivní dívat se na tento snímek skutečně vědeckým okem, hlavně kvůli zahrnutí trochu těch animákovských antropomorfních znaků pro nějaký ten komický prvek, hlavně kvůli diskvalifikacím. I když na některé z nich stojí za to se podívat. ()

Reklama

baruss 

všechny recenze uživatele

Zimné olympijské hry sú oveľa prehľadnejšie ako letné. Vôbec nehovorím o spracovaní BBC. Britskí producenti zvolili neprehľadnosť za najsilnejšiu stránku olympiády. K tomu pripočítame blbé reči komentátorov a zbytočné zábery do hľadiska tak vlastne je celý dokument viac trapas ako seriózna haluz. Výsledkom je hodnotenie o 3 hviezdy slabšie ako dokument Animal Winter Olympics. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument jsem viděl několikrát jako dítě, a dnes jsem se k němu po letech opět vrátil zpět. Ano, animace za ty roky opravdu viditelně zestárla, a jako mnohem lepší bych viděl, kdyby i zvířata byli kompletně digitální, než toto napasování živých zvířat, a záběrů z jiných dokumentů do digitiálního prostředí sportoviště. Ano, celé je to takové hravě dětinské, že si to právě děti podle mého užijí nejvíc, ale prostě, je to strašně originální a vpravdě geniální nápad, a já se u toho prostě královsky zabavil i po letech. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument pro děti i dospělé. Za jediným mínus této tvorby je, že skoro v každé disciplíně mohli tvůrci vybrat vhodnější kandidáty pro danou disciplínu vzhledem k pravidlům. Jistěže nám tvůrci chtěli ukázat, že slon ve velikosti člověka neuzvedne skoro nic a taky, že geparda porazí šváb v běhu, ale tím pádem ztrácí kredit i celá soutěž. Nicméně skvělý nápad ve stylu ,,co by, kdyby". ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama