Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nápad je to výborný, a nebyť niektorých vyložene hlúpych postáv (kovboj a všetko okolo neho), bolo by to na štyri hviezdy. No boli to osemdesiate roky a vtedy sa veľmi nedbalo, aby aj v komédii malo všetko svoje správne miesto a zmysel. Okrem tých pár scén som sa bavil, ale zostal mi pocit, ako to mohlo byť lepšie. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad a originalita. Jako malý jsem tenhle film zbožňoval a i teď se znovu velmi rád podívám a připomenu staré časy. Dennis Quaid hraje dobře, Meg Ryan mi bohužel není tolik sympatická jako v jiných filmech, ale i tak parádní zábava. Pro jednou tu vidím hodnocení, které odpovídá kvalitě filmu a s kterým se ztotožňuji.75% ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na Vnitřní vesmír mám z mládí jen ty nejlepší vzpomínky. Byl pro mě ideálním mixem komedie, dobrodružství, sci-fi a romantiky. Měl fajn obsazení, kterému vévodil Martin Short ve své životní roli a dobře mu sekundovali Meg Ryan a Dennis Quaid. Líbil se mi i lehce bláznivý námět. Také by mě bavilo jezdit mini ponorkou v cizím těle. :-) Často mě rozesmál v mnoha scénách a to i opakovaně. Nechci snižovat hodnocení za nelogické věci. Film byl v žánru dobrodružné sci-fi komedie, proto v tomto ohledu přivřu oči a za příjemné vzpomínky dám velmi rád čtyři hvězdy, i když si myslím, že objektivně a při opakovaném setkání by to bylo o hvězdu méně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná byly 80tky dobou ve které se dařilo pokleslé zábavě, ale ty nápady, které zde byla realizovány jim Hollywood 21. století tiše závidí a proto remakuje co se jen dá. Vnitřní vesmír mě dlouho míjel, vlastně ani nevím proč. Zřejmě kvůli tomu že zde nehraje žádný můj vyložený oblíbenec. Zcela určitě kdyby byl Vnitřní vesmír součástí mého dospívání mé hodnocení by bylo určitě vyšší. Takhle se mě nejvíce líbil jako vždy povinně skvělý Vernon Wells v roli bondovského záporáka, tak neskutečná záchodová scéna. "Hoň si ho, ale nemluv s ním." 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neškodná, zábavná blbinka s pekným vizuálom 80. rokov. Príjemne ma prekvapil mladý Dennis Quaid, ktorému sa rola "frajírka" náramne hodila. Vnútorný vesmír srší humorom od začiatku až do konca, pričom sa tu nájde aj pár šialenejších scénok. Trikové efekty na svoju dobu tiež neboli zlé, takže u mňa spokojnosť, fajn filmový relax a spomienka na detské časy. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Martin Short, který při hádance "Eat me, Drink me" správně vyřkne: "Alice in Wonderland!" si o dvanáct let později zahrál Kloboučníka ve stejnojmenném televizním zpracování Alenka v říši divů (1999). (Zdroj: ČSFD)
  • Kovbojova (Robert Picardo) tvář se na tvář Jacka Puttera (Martin Short) s ohledem na trikové provedení mění velmi podobně jako ve filmu Total Recall (1990). Je to proto, že na obou filmech tvořil triky Rob Bottin. Dalším pojítkem obou filmů je sám Robert, který ve druhém jmenovaném propůjčil hlas robotickému taxikáři jménem Johnnycab. (Stejšn)
  • Dennis Quaid a Meg Ryan, kteří se poznali během natáčení tohoto snímku, se o 4 roky později vzali. (oje)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama