Reklama

Reklama

Apollo 11: Utajený příběh

(TV film)
  • Velká Británie Apollo 11: The Untold Story
Velká Británie, 2006, 53 min

Režie:

Tom Whitter

Scénář:

Tom Whitter

Hudba:

Joel Douek

Hrají:

Buzz Aldrin, Neil Armstrong (a.z.), Michael Collins (a.z.), Richard Nixon (a.z.), John F. Kennedy (a.z.)
(další profese)

Poté, co Neil Armstrong v červenci 1969 jako první člověk stanul na Měsíci, byla mise Apollo 11 oslavována jako největší triumf amerických technologií. Jenže za lžemi, které hrdě mávají vlajkou, se ukrývá úplně jiný příběh: nevyprávěná verze o tom, jak se z mise Apollo 11 málem stala absolutní katastrofa. Muži, co se jí zúčastnili, po čtyřech dekádách vypovídají o tom, jak skutečně probíhala a co se během první cesty na Měsíc všechno seběhlo. Tento dokumentární film je příběhem o tom, jak primitivní počítačové technologie, lidské chyby a mechanická selhání takřka stály posádku život. (TV Prima)

(více)

Recenze (10)

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který nám zobrazuje kompletní průběh prvního letu na měsíc. Evidentně to vážně nebyla vůbec žádná sranda. Důvodem mého zhlédnutí byly časté konspirační teorie, které vyvraceli přistání na měsíci. Při závěrečných titulcích jsem se samozřejmě přiklonil na stranu těch, co věří, že tam ti muži opravdu byli. Načež ve mě stále hryže nějaká ta nedůvěra. Přesto, vynikající podívaná, kterou jsem si užil a mohu vřele doporučit všem co by se rádi a tomto činu rádi cokoliv dozvěděli, jelikož je to plné (pro mě) absolutně nových poznatků. 80% ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: Caesius S., LOVIT, kwaicheng ... Zajímavý dokument, byť si myslím, že se jenom snaží zdramatizovat věci, které jsou obecně už dávno známé. Víme přece, že v konečné fázi letu byl modul řízen ručně, což nebylo vůbec v plánu. Víme, že byl mimo plánovanou trasu a přistál v podstatě tam kde šlo. Víme, že mise dopadla dobře jen díky opravdu velké dávce štěstí, jak to v oblasti kosmických letů tenkrát bylo v podstatě pravidlem. V každém případě skvělý dokument, zajímavé záběry (otázkou zůstává to UFO, nicméně záběry pořízeny byly a vysvetlení je ... ve hvězdách?). Zaujaly mě informace o kapacitě tehdejších počítačů, ale těžko se věří tomu, že byly výkonem někde mezi digitálními hodinkami a mobilem ... Jedna věc mi přišla ale vskutku divná - proč v dokumentu nemluvil vůbec Neil Armstrong? No, možná věděl proč ... Dokument hodnotím na 4 hvězdičky - 80%, a tady je odkaz na YouTube ... ()

Reklama

smetyl 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohohle dokumentu mi došlo, jak málo vlastně chybělo k tomu, aby se z jedné z největších událostí novověku stala totální katastrofa. Celá posádka byla soustavně vystavována smrtelným nebezpečím. A Američané měli, jak už to bývá, neuvěřitelné štěstí, že se vše zdařilo jak mělo. Včetně odstartování pomocí propisky a docházejícímu palivu, při ručně řízeném přistání na měsíčním povrchu. Zároveň jsem se ujistil v tom, že veškeré konspirační bláboly jsou opravdu bláboly. A nevěřím těm hledačům senzací ani za mák. Trojice hrdinů si zaslouží poklonu, stejně tak jako řídící stanice Houston, která je dopravila tam i zpátky za pomoci techniky, kterou by v dnešní době převálcoval i slabší laptop. http://www.youtube.com/watch?v=Qjn0ZWqc0EU ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak si někdo může dovolit tvrdit, že pokud zde vypovídají přímí účastníci programu Apollo 11, pak není možné, že se jedná o konspiraci. To je snad vtip nadruhou. Z filmového hlediska to bylo poměrně kvalitní dokumentární dílko, stejně si ale myslím, že je obrovská pravděpodobnost toho, že tam ti chlapi nikdy nebyli. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, ktorý približuje okamihy prvého letu na mesiac. Neil Armstrong tak mohol v júli 1969 vypustiť onú, slávnu vetu: "Je to malý krok pre človeka, ale veľký skok pre ľudstvo". Boh mu žehnaj .. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama