Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 209)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Moderní forma a klasický obsah se spoustou toho, čemu říkáme žánrová klišé. Dlouho jsem se rozpakoval, jaké hodnocení Vlaku do Yumy nadělím, protože na jedné straně je opravdu zatížená žánrovými mýty a logika jednání jednotlivých postav jaksi pokulhává a celkově je to na hony vzdálené přízemní historické realitě. Na druhé straně se koukáme na žánr, který ve své převážné většině byl vždycky pohádkou pro ty odrostlejší a dospělé, prostě únikovým druhem zábavy. A pokud se to vezme takhle, tak James Mangold a přítomní herci si rozhodně žádnou ostudu neudělali. Jednotliví protihráči mají charisma a postavy jsou zahrané přesvědčivě. Navíc dialogy, když pominu onu logiku, mají i přesah a dá se to označit za svého druhu psychologické drama. Dal bych tři hvězdičky, protože vzhledem k viděnému by si to zasloužilo spíš komediální odlehčení a párkrát mi z logických kotrmelců v chování protivníků zacukaly koutky úst, ale asi šokuju a rozhořčím většinu žánrových fanoušků, když prohlásím, že se mi nakonec Vlak do Yumy líbil víc než Sedm statečných, a těm jsem z úcty k legendě nadělil taky 4* - takže celkový dojem: 75 %. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Napíšu jen jedno. Celý film plynul mnohem lépe a určitě to taky nebyla taková nuda jak Krajina střelců, ve které to zachranoval jakž takž konec. na konec 3:10 však neměla ani zdaleka. Tak emočně silný a působivý, že se na to budete dívat se zatajeným dechem. Hlavně když k tomu hraje eargastický soundtrack Beltramiho. Main Theme se u mně hned stala klasikou ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Síla tohoto westernu je především v jeho jednoduchosti a zvolené základní premise (vykradený motiv z Tenkrát na Západě se stavějící železnicí a farmě stojícím ji v cestě je odsunut na vedlejší kolej), což je pro režiséra Jamese Mangolda ideální. Není to nijak zázračný tvůrce, ale pokud má k dispozici dobrý scénář a kvalitní hereckou sestavu (Crowe nad Balem jasně dominuje), dokáže zrežírovat film, který vás zaujme hned od prvního záběru a i přes těch pár much (lehká ne-přímo-do očí bijící změna charakteru jedné z hl. postav) budete napnutí až do konce. Možná se někomu vkrádá do mysli rčení "Jednooký mezi slepými králem", ale 3:10 to Yuma obstojí i tak. Ačkoliv je pravda, že jsem měl ohromnou radost, opět vidět drsné chlapy Divokého Západu po sobě střílet, i přes kulku v hrudi se tvářit jako by nic a nakonec možná udělat správnou věc. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Jestliže se režisér Mangold snažil o mistrnou exhumaci westernového žánru, zůstal ve své stařecké opatrnosti / mladistvém nadšení někde v půli cesty a gordický uzel, kterak vystavět svůj filmový emulátor, nerozlouskl. Napadla mě ale jedna principiální věc. Posunout tři hlavní charaktery – Bale (velkostatkář), Foster (křivoočko), Crowe (diverzant) – a nechat zahrát každého jinou postavu: Crowe --> Bale; Bale --> Foster; Foster --> Crowe. Fungovalo by to? Fungovalo by to. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejsem nějak velkým fanouškem westernů a na 3:10 TO YUMA jsem byl zvědavý hlavně díky obsazení. A opravdu, Russell Crowe i Christian Bale jsou vážně výborní a kdykoliv si tihle dva "povídají" stojí to za to. Příběh je sice trochu vachrlatý a motivace postav jsou občas hodně zvláštní, ale když se v tom přestanete vrtat získáte přece jen více než slušnou podívanou. Zdá se mi trochu škoda, že se Mangold držel při zemi a málo tlačil na pilu a to hlavně v akčních scénách. I když se to dá brát jako pocta žánru. Každopádně jsem byl příjemně překvapený a na to, že westerny opravdu nejsou můj šálek čaje se mi tenhle snímek líbil dost. Myslím, že na tom má i zásluhu výborná Beltramiho hudba. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Když Ben Wade (Russell Crowe) cituje z "Bible", spojí dva verše dohromady, ač má jít o citaci jen z knihy "Přísloví". Jde o verš 25 z knihy "Přísloví", kapitoly 16 ("Někdy se člověku zdá cesta přímá...") a verš 9 z knihy "Letopisů", kapitoly 28 ("... Hospodin zkoumá srdce..."). Ve scéně, kde cituje "Bibli" poprvé ("Kdo střeží svá ústa, chrání svou duši, kdo příliš otvírá své rty, na toho přijde zkáza."), je citace naopak přesná. (Kuny27)
  • Rozpočet činil 55 milionů dolarů. (Rodriguez)
  • Týden před koncem natáčením zasypal sníh ulice, které měly být podle scénáře vyprahlé. Dělníci museli vše očistit a pro další úpravy bylo zapotřebí 89 náklaďáků suché zeminy. (Witta)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama