Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 209)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Celé filmové soukolí se sice rozjíždí jako těžkotonážní parní lokomotiva, ale jakmile se rozběhne, uhání energicky a plynule. A pak přichází zde velice diskutovaný závěr. V podání Wadea nedojde k vůbec žádnému překvapivému činu, on je tak nad věcí, tak nezávislý, chladný, znalý a sebevědomý, že si může dovolit spáchat cokoliv (ono závěrečné hvízdnutí na koně je pak tím gestem nadřazenosti). Film je tak trochu poctou klasickým starým westernům, disponuje výbornou režií a skvělými herci. Prvotřídní a neskutečně úderný výkon podává charizmatický Russell Crowe, který pokorňáckého Christiana Balea o celou koňskou délku zastínil. Parádní je i "starscreamovský" Ben Foster. Místy možná ne úplně reálné, či lehce klišovité, ale nebyl to třebas záměr?? 55 miliónů dolarů(rozpočet)/67,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Míň než westerny mám nasledované snad jen japonské anime, tudíž v rámci žánru nemohu nějak objektivně srovnávat, no můžu ale říct, že do určité chvílě jsem byl do tohoto filmu tak vtaženej, že jsem uvažoval o nejvyšším hodnocení. Hlavně tedy kvůli hereckému koncertu tria Crowe, Foster a Bale. Ale ten závěr, to je největší WTF co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Od dialogu v hotelovém pokoji, kdy mě poprvé napadlo, k čemu to celé směřuje, jsem upřímně doufal, že se to vyvrbí jinak. No bohužel nevyvrbilo, a Yuma tím ztratila veškerou věrohodnost a vážnost, což mé hodnocení shodilo na průměrné tři hvězdičky. Škoda. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejsem nějak velkým fanouškem westernů a na 3:10 TO YUMA jsem byl zvědavý hlavně díky obsazení. A opravdu, Russell Crowe i Christian Bale jsou vážně výborní a kdykoliv si tihle dva "povídají" stojí to za to. Příběh je sice trochu vachrlatý a motivace postav jsou občas hodně zvláštní, ale když se v tom přestanete vrtat získáte přece jen více než slušnou podívanou. Zdá se mi trochu škoda, že se Mangold držel při zemi a málo tlačil na pilu a to hlavně v akčních scénách. I když se to dá brát jako pocta žánru. Každopádně jsem byl příjemně překvapený a na to, že westerny opravdu nejsou můj šálek čaje se mi tenhle snímek líbil dost. Myslím, že na tom má i zásluhu výborná Beltramiho hudba. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad toho, že nemůžete film postavit jen na žánrové atmosféře a dobrých hercích. Crowe je drsňák, Foster maká ostošest, Bale šišlá nadprůměr... a stejně je to všechno k ničemu. Film běží odnikud nikam a Yuma tak vážně působí jen jako přestupní stanice. Nemastné, neslané, s lobotomií navrch. Čekal bych něco podobného od teen výplachu ala Texas Rangers, ale u áčkového remaku to vyloženě zamrzí. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, kde mě Baleova charakternost neštvala, zřejmě proto, že ji skvěle vyvažovala charakternost Russela Crowe. Jak ale udělat film, kde proti sobě stojí hodný farmář a zlý zbojník a přitom zachovat charakternost na obou stranách? Bohužel se to neobejde bez určité křečovitosti a hraní na efekt (především v závěru), jinak ovšem Mangold zrežíroval stylovou, syrovou a přitažlivou žánrovou podívanou. Navíc sympaticky vousatou, upocenou a staromilskou. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Hned v první den natáčení došlo k vážné nehodě, po níž musel být usmrcen vážně raněný kůň a hospitalizován jeho jezdec. Vyšetřování American Humane Association (obvykle dohlížející na práva zvířat a udělující proslulé právo napsat do titulků, že při natáčení nebyla žádná zraněna) dospělo k závěru, že šlo o nešťastnou shodu okolností a nikoli chybu na straně produkce. (NIRO)
  • Když Ben Wade (Russell Crowe) cituje z "Bible", spojí dva verše dohromady, ač má jít o citaci jen z knihy "Přísloví". Jde o verš 25 z knihy "Přísloví", kapitoly 16 ("Někdy se člověku zdá cesta přímá...") a verš 9 z knihy "Letopisů", kapitoly 28 ("... Hospodin zkoumá srdce..."). Ve scéně, kde cituje "Bibli" poprvé ("Kdo střeží svá ústa, chrání svou duši, kdo příliš otvírá své rty, na toho přijde zkáza."), je citace naopak přesná. (Kuny27)
  • Rozestavěná budova, kterou Ben (Russell Crowe) a Dan (Christian Bale) během závěrečné přestřelky probíhají, původně měla být dokončena, produkci však na její dostavbu nezbyly peníze. (Matty)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama