Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 426)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Plním, co jsem slíbil, a po zkouknutí režisérské DVD verze přidávám ke čtyřem silným kinohvězdám pátou. A přidávám ji rád. Ridley Scott je na takové filmy machr a v Robinu Hoodovi opět předvádí velice solidní řemeslo, které spolu s Gladiátorem a Královstvím nebeským tvoří fantastický historický triptych. Těžko říct, co pochválit dřív. Scénář, který se nebojí na legendu podívat z úplně jiného úhlu? Režii, vizuální stránku, hudbu a vypiplané kostýmy a rekvizity (viz bonusy na DVD)? Skvělý pár Crowe a Blanchett, mezi nimiž to pěkně jiskří (zachraňování berana)? Slizkého Marka Stronga, důstojného Maxe von Sydow, zarostlého Williama Hurta, k nepoznání namaskovaného Dannyho Hustona? Fakt nevím a proto tleskám úplně všem. Robin Hood je rozhodně dobrý film, který za dvě a půl hodiny času stojí.__P.S. Způsob, jakým Scott v závěru cituje Vojína Ryana, mě doopravdy pobavil.__P.P.S. Jediná vada na kráse - režisérskou verzi jsem čekal alespoň o půlhodinku delší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V dobách tyranie a nespravedlnosti, kdy zákon utlačuje lid, zbojník zaujímá své místo v historii..... Upřímný, odvážný a naivní, to je hrdina R.Scotta. A jaký je film? Něco ve stylu ,, Mladý Robin Hood. Prostě: co bylo než bylo (alespoň nikdo neumře). Skvěle natočená pohádka, poskládaná z úryvků třeba W.Wallace nebo klidně Maximuse. Bohužel si ze všech možných historických filmů vybere hlavně všechen patos! (Ale ty letící šípy umí Ridley fakt náramně!) A když se konečně po 140 minutách z Robina stane zbojník.... ale to už je (bude?) jinej příběh. A troufám si tvrdit, že lepší! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, že R.Hood začínal jako skořápkář (a lučištník). 2.) Chci vidět, jak krále Richarda I. zabije kuchař (šípem). 3.) Mám strach, že v 84 letech nelze mít vztyčený stožár. 4.) Chci poznat drsnějšího výběrčího daní, než je M. Kalousek. 5.) Je mi jedno kdo a co píše, historickej film R.Scotta s R.Crowe se prostě musí vidět! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

U Kingdom of Heaven jsem čekal druhého Gladiátora a dostalo se mi něčeho úplně jiného. Prvotní zklamání vystřídal po druhé a zejména třetí (prodloužená verze) projekci úžas a pochopení. U Robina Hooda jsem čekal Kingdom of Heaven a film byl opět zcela jiný. Tentokrát jsem však s takovouto možností počítal a nezaskočilo mne to tolik, jako poprvé. Neskutečně mi vadí tlumený rating - především absence krve je pro mne nepochopitelná specielne s přihlédnutím k faktu, že děj snímku se odehrává v drsném středověku a jedním z hlavních trademarků Ridleyho Scotta je nezaměnitelný cit pro vizuál, tím pádem považuji za fatální, pokud zde chybí jedna z klíčových ingrediencí. Hudba průměrná, na samostatný soundtrack to narozdíl od Gladiátora a Kingdom zdaleka není. Herecky kvalitní a především romantika středního věku byla přesně taková, jakou film potřeboval a zároveň taková, jakou by člověk nečekal. Kupodivu téměř úplně absentoval patos a zbytečně heroické scény. Rovněž nečekané. Obrovsky bych uvítal jednak druhý díl, kde to teprve všechno začíná, nějakou prodlouženou verzi, kde by byl příběh lépe rozebrán a sestříhán a hlavně "unrated", protože jinak to u Robina opravdu nelze. Prozatím průměrné hodnocení, ale je dost možné, že bude kolísat, jako se tomu již u Ridleyho stalo. Kevin Costner prozatím zůstává stále nejlepší Robin Hood. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle je epický film se všemi klady i zápory, jako měly obdobné filmy třeba už v padesátých letech. Scénář je neuvěřitelně schematický... a celkově nedovedu pochopit, proč do tohohle projektu vůbec někdo šel. Jako kdyby bylo nějaké nepsané pravidlo, že každou dekádu musí vzniknout aspoň jeden film s Robinem Hoodem. To vážně neměl Ridley Scott nic lepšího na práci? Navíc vizuální stránka působí tak, jako by byla celá poskládaná z desítky jiných filmů. A Russell Crowe? Ten si měl zahrát Robina Hooda před deseti lety. Jemu je 45 let, přitom ve filmu se nějaké postavy posmívají Richardovi Lví Srdce, že ve čtyřiceti je starý. Ale.... nějakou záhadou se mi to docela líbilo. Asi proto, že obvykle tento žánr nesleduju, nevyhledávám, tak to protentokrát šlo. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $105,487,148Tržby Celosvetovo $322,459,006Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,355,625 //počet predaných kusov 759,402 Tržby za predaj DVD v USA $47,492,514 //počet predaných kusov 2,156,052║ __Fantázia!!!__ Legenda v novom filmovom šate! Tento film najlepšie vystihne slovo "Batman Začína", áno, Ridley Scott si natočil svojho Robin Hood Začína a absolútne ignoruje väčšinu zaužívaných dejových postupností či vykreslenia charakterov u tohto legendárneho zbojníckeho mýtusu. Dej nemá po celý čas najmenšie zaváhanie, stále má čo ponúkať, akciu, konšpirácie, jemný nádych romantiky, uvoľnenosť a zábavnosť scén,.. hlavne zaujmú nové pohľady na túto legendu, samozrejme kto by si chcel z toho čo Scott spolu zo scenáristom Brianom Helgelandom uvarili robiť vážnejšiu výpoveď o tejto legende robí chybu, lebo aj keď stavajú na úplne nových základoch, stále to ma až neskutočné blízko práve ku Costnerovmu Kráľovi zbojníkov, natož aby sa to bralo ako presná historická výpoveď. Rovnako tak sa film nedá porovnávať s predošlou Scottov tvorbou, dej je z úplne iného súdka, samozrejme že nechýba vyčačkaný vizuál ako u všetkých majstrových filmoch. Herecký ambasábel sa predstavil v tom najlepšom svetle, nikto neostal svojej povesti nič dlžný. A ešte tie súboje, dobývanie hradov, drevených pevností, vyloďovanie na pláži, lukostreľba, no, všetko spracované v prvotriednej úrovni, ja som si teda prišiel na svoje. Jediná možná výtka je smerom k hudbe, ktorá by mala byť určite výraznejšia. /videl v kine: 100%/ + predĺžená verzia ešte o niečo viac scelistvuje dej, fakt skvelý film ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy jízda najíždí do pěchoty, je zřetelně slyšet zvuk projíždějící motorky. (Zdroj: topzine.cz)
  • Králův pobočník (Douglas Hodge) zabitý Godfreym (Mark Strong) při přepadení královské družiny se jmenuje Robert z Locksley, což je skutečné jméno Robina Hooda (Russel Crowe). (ČSFD)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama