Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 427)

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechybalo vela a skoro som dal 2 hviezdicky, ale tento film si odomna nezasluzi az tak nizke hodnotenie, pretoze aspon velkolepu vypravu musim pochvalit. Robin Hood je uplne iny, akeho ho poznam z predchadzajucich filmov. Nielenze je scenar uplne iny a o to aj tvorcom zrejme slo, nenatocit zase dobrodruznu romancu s tym istym znamym scenarom, ale prekvapit s niecim novym. To by ani nebol tak problem, skor mi vadili prilis dlhe obkecavacky v druhej tretine filmu, az konecne ku koncu slo do tuheho, ale to uz ked som sa pozrel na hodinky a zistil, ze film o chvilu konci, tak som zostal pri tych troch hviezdickach, pretoze od Ridleyho Scotta som cakal daleko viac a o traileri, vdaka ktoremu som sa na tento film tak moc tesil ani nehovorim. Skoda bolo aj hudby, ktora mi melodicky na rozdiel od GLADIATORA (2000) nic nehovorila, avsak do filmu sa hodila. Takze ak sa rozhodnete si tento film pozriet, nemajte velke ocakavania, na jedno pozretie sa vyplati, ale nebol som az tak nadseny... 19.05.2010 ________ Russell Crowe - (Robin Longstride) +++ Cate Blanchett - (Marion Loxley) +++ Max von Sydow - (Sir Walter Loxley) +++ William Hurt - (William Marshall) +++ Mark Strong - (Godfrey) +++ Oscar Isaac - (Princ John) +++ Danny Huston - (Kráľ Richard Levie srdce) +++ Matthew Macfadyen - (Šerif z Nottinghamu) +++ Produkcia: Ridley Scott, Russel Crowe, Brian Grazer +++ Hudba: Marc Streitenfeld +++ (Videl v kine 18.05.2010) +++ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Byl jsem příliš spokojen na to, abych byl zklamán, ale... Od Ridleyho chci přeci jen více než pouze nedotaženou, byť zábavnou historickou jednohubku. Nepochybuji, že do roka a do dne tu máme o několik desítek minut delší a o bezpočet procent lepší režisérskou verzi. Střihač totiž především v druhé polovině musel jet nelidské přesčasy a tak to v mnoha případech ani nedává moc smysl. Ovšem není to směšné, to zase ne (i když taková zteč lady a poníků, ehm?). To proč Robin stojí za vidění není nakonec opulentní výprava (ta tu stejně není) či monumentální bitvy (ty tu stejně nejsou), ale elektrizující „tokavá“ chemie ústředního dua. Přes veškerou ucházející průměrnost bych si dvojku každopádně líbit nechal. A nebo ještě lépe, chci po Scottovi samostatný film o Richardovi v podání Hustona! PS: A jakkoli to s legendou nemá společného takřka nic, tak je jí to stále o neznatelný chlup blíže než to co s ní provedli ve verzi s Costnerem. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Robin Hood, trochu jinak... Ale proč by to mělo být hned špatně ? Za 15 dní jsem zhlédl třetí film od režisérů z mé TOP a i tentokrát jsem viděl kvalitní filmařinu. Tenhle námět je 100x omletý a nevidím na Scottově pohledu na věc nic špatného. Nemá cenu se rozepisovat, řekl bych, že kvality snímku (obsazení, kulisy, dobová hudba a tak dále...) ve svém komentáři perfektně vystihl uživatel '' kajda.l '' (když zapomenu na výtky k Reynoldsově verzi:). Viděl jsem díky zmíněnému čsfďákovi director's cut a klidně bych vydržel i delší verzi - 90%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

nene, tahle verze o středověkém šlechtici, o hrdinovi, který bohatým bral a chudým dával, není mým šálkem houbičkového čaje. Nebýt známých jmen, nepoznala bych v tomto příběhu slavnou legendu. Elfka, byť ji mám ráda, mi tady jako lady Marion třeba vůbec nesedla. Drsný gladiátor jako Hood kupodivu ano, ale škoda těch hollywoodských úprav děje. Mou srdeční záležitostí je stejnojmenný seriál s Michaelem Praedem a film s Kevinem Costnerem. Pro mě dva zcela nepřekonatelné snímky. Přesto přese všechno musím přiznat, že Scottova výprava tohoto zpracování byla fascinující. 2,5* ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Hood origins aneb příběh o jednom praporu, který se nepostavil. Steroidy vyhnaná podívaná, které se při vší té snaze o efekt scvrklo to nejpodstatnější. Scottova nemastná, neslaná parafráze o zrodu legendy, jenže všichni přeci netoužíme po Hoodovi obyčejném vojákovi, nýbrž po Hoodovi zbojníkovi a odbojáři proti bohatým a se suchými hláškami na rtech. Coby seriál z produkce HBO by zřejmě obstál a dočkal by se několika sezon, ale na poli celovečerního filmu je motivů tolik, že se nedaří rozehrát je tak, jak by si daná látka zasloužila. Proto tu dochází ke zkratkovitosti a některé postavy hrající prim v úvodu filmu se vrací až na jeho konci. Nový film Ridleyho Scotta by se měl spíš jmenovat Britania než-li Robin Hood, ve své podstatě je to epos o Anglii něco ve stylu Austrálie akorát bez Hugha Jackmana a splašeného stáda krav. A kdo jiný by měl takový film propagovat na plakátech, než legendární zbojník? Hood je hlavní postava, která ve výsledku hraje spíš druhé housle. Místy je to vtipné, na svojí stopáž poměrně svižné, ale špatná kamera sráží nohy už tak vratkému scénáři. Paradoxně dialogové pasáže fungují lépe než akční, kterých je tu požehnaně. Dvojku stoprocentně nechci, byť by mohla přinést Hooda přesně takového o jakém jsem si kdysi četl. Někteří tvůrci na stará kolena chytají druhý dech, zatímco jiným dochází invence – v tomhle případě je to veliká škoda. Kino verze: 7/10 DC: K čertu s tím, DC je mnohem ucelenější, učesanější a pro mně i zábavnější film. Už za to poslední, dvacetiminutové vyloďování ala Normandia a doplnění některých logických děr, přihazuju hvězdičku. 8/10 ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Russell Crowe (Robin Longstride) si ve filmu zahrál jen pod podmínkou, že Robina Hooda představí v novém světle. Kvůli roli také podstoupil náročný fyzický trénink, aby zvládl střelbu ze starého luku. (Mafyn)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama