Reklama

Reklama

Hranice smrti

  • Francie Frontière(s) (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta zlodějů prchá s ukradenými penězi přes hranice. Na chvíli zakotví ve starém hostinci, kde narazí na podivínského chlapíka a jeho rodinu, která se zde skrývá. Z obyvatel zapadlé putyky se vyklubou fanatičtí neonacisté se sklony ke kanibalismu. Strhne se neuvěřitelný souboj, ve kterém jde o krk. Začíná boj na život a na smrt!

Scenárista a režisér v jedné osobě Xavier Gens se netají zálibou ve filmech Texaský masakr motorovou pilou (The Texas Chainsaw Massacre, rež. Marcus Nispel, 2003), Noční můra v Elm Street (A Nightmare On Elm Street, rež. Jack Sholder, 1985), Saw (Saw) nebo Barbar Conan (Conan The Barbarian, rež. John Milius, 1982). O natáčení filmu říká: „Na začátku jsme měli spoustu problémů s násilnými scénami ve filmu. Poté, co se do střižny přišel podívat koproducent Luc Besson, (právě jsem pracoval na scéně jak si rodina vaří jednoho z hrdinů), a utvrdil nás v tom, že máme natočit film tak, jak to cítíme, se mi ulevilo. Krátce na to mi nabídl režii filmu Hitman (Hitman, 2007)“. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (353)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

HOSTEL mě opravdu bavil. Pořád jsem si říkal, kdy přijdou ty WTF momenty, kvůli kterým je u nás film tak špatně přijímán, a ono v podstatě nikdy nic. Naopak, hlavní myšlenka je výborná a (téměř) všechno sedí. Má to gradaci, napětí i atmosféru. Nic z toho jsem neočekával. Líbilo se mi ztvárnění démonického Slovenska, děvky i cigáňata. Hlavnímu hrdinovi jsem fandil a sadisté byli taktéž přesvědčiví. Hostel je v gutu. Možná (!) není na čtyři hvězdičky, které jsem udělil, ale když vidíte ty hysterické "odpady" všude kolem, nemůžete si pomoct. To FRONTIER(S) jsou (až na občasné záchvěvy kvality) skoro celí jedno velké WTF. Litry krve, stříkající při každé příležitosti do úst hlavní hrdinky, nemají jiný účel, než odradit diváka od oběda, a ty občasné záchvěvy kvality matou stejně jako roztřesená kamera při zdejší honičce v autech (to bylo teda něco). Filmu, jeho tvůrcům i hercům jsem nedokázal uvěřit ani já, takový prototyp jasného believera. A to je co říct. Xaviere Gensi, vy musíte dělat něco špatně. Zlatý Eli Roth. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Chcel som to vidieť iba kôli mizerným recenziám na tento film, v ktorom jediné o čom bola reč je krv a brutalita. Bral som to ako test. No ja neviem. Nič strašidelné ani extra krvavé som na tom nevidel. V pohode som papkal koláčiky a väčšinu času nadával na nelogické veci. V tomto horore nie je nič, čo by ste už nevideli niekde inde a v oveľa lepšom prevedení. Napr. spomínaný Masaker motorovou pílou alebo o triedu kvalitnejší film od tiež francúzskeho režiséra A.Aju, Hory majú oči. Tento film by som si dovolil v porovnaní s touto zlátaninou označiť ako oscarový. Stokrát prevarený príbeh s divnou nacistickou rodinkou, akoby nestačila byť iba divná a do očí bijúce blbosti, ktoré zhadzujú aj to, čo sa tvorcom ako tak darilo. V dome plnom náradia a náčinia na zabíjanie, dievča na úteku nevezme do rúk nič na svoju obranu? Pri úteku z reťazí musíte do ucha zarevať: Utekaj!!! ,asi preto, aby ju všetci počuli. Keď sa oháňate sekerou, najlepšie je trafiť veľký palec na nohe. Škoda reči. Nenáročný divák, ktorý to rád krvavo, si iste užije. Ja bohužiaľ nie. Film 4/10. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Francouzský pokus natočit cosi mezi Od soumraku do úsvitu a Saw, který je prostě zběsilý - kamerou, nápadem, provedením - a to není prosím pěkně žádná pochvala! Povím vám, že u tohohle filmu je nejroztřesenější kamera, alespoň v úvodu, co jsem kdy viděl - teda, ono toho stejně moc vidět není. A navíc se do toho sem tam prolíná úplně zbytečně digitální kamera. Už to samo o sobě stačí k negativnímu prvnímu dojmu z filmu. Jenže pak se objeví i cosi jako děj. Bohužel. Nějací naprosto nezajímaví pařížští metrosexuální týpci zdrhají před poldama, jeden zhebne, ostatní se skryjí ve venkovské hospodě, statku, nebo co to je, a světě div se, ve sklepě jsou zmutovaní lidští tvorečkové, a celou hospodu ovládá nacistický gang vedený staříkem s výraznou podobou Hitlera. Pak dojde k nějakým těm vraždám, násilnostem, kanibalismu, za zběsilého střihu se prostě odehrává taková nijaká vyvražďovačka, kde to těm mladým snad i přejete. Zajímavé je, že film začne formátem 2,35:1, aby hned po úvodních titulcích naběhl na formát 1,85:1. Samotný disk hned načíná uřvaný protipirát, následují trailery na filmy Oslněni sluncem, Svědkem zločinu, Odsouzeni k boji, v menu najdeme další čtyři upoutávky, z toho dvě už jsme viděli. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jak si v eploiťácích příliš nelibuju, tak tohle mi sedlo. Jakmile se film rozjede (asi po 15 minutách), pak svižně ubíhá a nudit už nezačne. Obsahuje hned několik perfektních scén, za které si ode mě vysloužil 4*. Upozorňuju, že být já silnější nátury, a nezavřít oči při těch zbylých, koketoval bych s myšlenkou dát i plný počet. V rámci žánru silně podhodnocený snímek. Po čase zvyšuju na plnej, protože v žánru hixploitation jde o absolutní TOP. Doporučuju. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Další Francouz z režisérské sesle uštědřuje tvrdý kopanec do slabin všem těm velkohubým a směšným Hostelům a spol. v exploatačním thrilleru na poslední dobou obvyklé téma střetu skupiny zvrácených individuí a jejich mladých obětí, aneb jak to natočit, aby od toho fanda horroru nemohl odtrhnout oči a méně odolné povahy měly při pohledu na některé fičury nutkání k dávení. Ačkoliv tento typ podívaných nemám moc v oblibě, musím po nekompromisní kombinaci dravého vizuálu a masomlýnku, jehož kolečka se roztočí naplno zejména v poslední třetině, sáhnout aspoň po průměrném hodnocení. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen za 36 dní. (Dlee)
  • Písnička, která hraje v 13. minutě v autě, je „Last Joint 2“ od Jean-Pierre Taïeb. Ve 22. minutě hraje „Evolution Reversed“ od Udi Kagana. (Duoscop)
  • Během natáčení bylo použito 400 litrů falešné krve. (Dlee)

Související novinky

Francouzský řezník se vrací

Francouzský řezník se vrací

09.11.2014

Roku 2008 světové festivaly „terorizovala" trojice brutálních hororů z Francie, díky které se dokonce začalo mluvit o jakési nové francouzské hororové vlně, v článcích občas nazývané „new french… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Reklama

Reklama