Reklama

Reklama

Dan Aykroyd Unplugged on UFOs

všechny plakáty
Dokumentární / Experimentální
USA, 2005, 83 min

Hrají:

Dan Aykroyd

Obsahy(1)

Hollywoodský herec Dan Aykroyd se v tomto dokumentu Davida Seredy podělí o svůj postoj k fenoménu UFO a existenci mimozemských civilizací. Vyjádří své hypotézy k nejznámějším případům, záběrům ze Země i vesmíru či stanoviska k některým krokům vlády. Vedle Aykroyda se ve snímku setkáme například s astronautem Gordonem Cooperem a dalšími osobami, které poskytly materiály nebo se podělily o své názory a příběhy, aby poodhalily tajemství okolo tohoto záhadného fenoménu. (oje)

(více)

Recenze (2)

oje 

všechny recenze uživatele

Film je zpracován jako interview a tak spíše než na záběry UFO koukáme na Aykroydův zjev. Jeho názory znějí rozumně, avšak téměř žádné nové skutečnosti či převratné novinky nepřináší. Dokument je prokládán záběry, jenž působí dobře do doby, než se začnou opakovat. Z vědomostního hlediska tak byly ocenitelné spíše výpovědi astronauta Coopera a bývalého kanadského ministra, kteří o problematice hovořili velmi otevřeně. Doporučit toto dílo tak nemohu a přestože si cením Aykroyda za jeho veřejné vystoupení, odkázal bych spíše na kvalitnější a obsáhlejší dokumenty a to zejména Záhady na obloze nebo Ufo – Nejlepší důkazy. Alternativa: UFO - The Greatest Story Ever Denied, Riddle of the Skies, UFO: Best Evidence, UFO - The Greatest Story Ever Denied, Secret KGB UFO Files, UFO´s: The Secret Evidence, Out of the Blue, Alien Enigma. ()

Pavew 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů u kterých jsem v kině usnul. Čekal jsem, že osoba Dana Aykroyda bude alespoň částečnou zárukou toho, že se nebude jednat o úplný brak. Bohužel jsem se mýlil. Pár rozmazaných snímků je zde do nekonečna opakováno a komentováno slovy, že nemůže být lepších důkazu o tom, že nejsme ve vesmíru sami. Navíc místo toho, aby film divákům předložil různá "fakta" a nechal na něm, ať si vlastní závěry udělá sám, pouští se Dan Aykroyd ihned do spekulací, jestli jsou mimozemštané hodní nebo zlí, odkud sem létají atd. Jedna hvězdička za to minimum informací, co jsem si z toho vzal a druhá za to, že se u toho dobře spí. (Festival konspiračních filmů 2009) ()

Reklama

Reklama