Reklama

Reklama

Pán jeskyně

(festivalový název)
  • Česko Vládce pekel (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvěký boj dobra se zlem na sebe v průběhu věků bral nejrůznější podoby. V žádné jiné éře než v osmdesátých letech minulého století ale nemohl v hodném táboře stanout vysportovaný počítačový programátor a jeho snoubenka, instruktorka aerobiku, zatímco v opačném rohu se tyčila monumentální postava démonického čaroděje z pekel, který našeho hrdinu nechává projít sérií úkolů od automobilové honičky v postapokalyptické poušti po návštěvu koncertu heavymetalové skupiny W.A.S.P. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Quint 

všechny recenze uživatele

Lahůdková rarita pro milovníky podřadných filmových podivností. Už trailer svým způsobem ohromí tím, co všechno lze nacpat do jednoho filmu (magie versus počítače, zombíci, samurajové, trolové, draci, zmutovaní motorkáři, heavymetalové skupiny, chodíci sochy a... určitě jsem ještě na něco zapomněl). Proto asi tolik nepřekvapí, že film je výplodem sedmi (!) režisérů, z nichž ani jeden neměl (nějakou zázračnou shodou okolností) špetku talentu. Film evidentně vznikl z nadšení tehdejší revolucí počítačových her a rostoucí popularity "her na hrdiny". Zlý čaroděj, který je vlastně něco jako "pán jeskyně" (asi proto název Dungeonmaster), pro hlavního hrdinu (počítačového nerda) vytváří různé světy, které připomínají levely v počítačových hrách. V nich má porazit nejrůznější protivníky, aby na konci získal zpět svoji unesenou přítelkyni. Výsledek působí dojmem, jako by tvůrci na natáčení neměli vůbec žádný scénář. O to víc se ale vyblbli. Na nízkorozpočtový film je tu naštěstí vcelku nápaditá a stylová výprava, hýřící sytými barvami, které skutečně vypadají jako na plakátech k filmu, což v podobných filmech nebývá moc zvykem. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Také milé naivné sf/fantasy s prvkami hororu, moje mladšie ja na základke by to milovalo. Moje staršie ja to miluje tiež, ale zatiaľ čo z niektorých nostalgických peciek som nevyrástol, práve naopak, tu... Ale film sa snaží a čo má dodnes perfektné sú geniálne masky a hudbu, ktorá je ešte "väčšia" ako film. Ale masky... Wau, na toto sa tie digi hnusy dneška neťahajú. A vystúpenie W.A.S.P. bolo úžasné! Akurát hlavná postava bola taký mierne protivný "frajírek", ale tak O.K. Inak fantasy, zombies, lasery, príšery, postapo segment, kopa 80s atmošky... Užil som si to. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nebude to moc odborný vstup ale nedá mi to. Osemdesiate roky priniesli do kinematografie toľko kravín, že sa nestačím už roky čudovať a to som ich videl toľko, že jeden by z toho potratil rozum. Dungeonmaster patrí presne do tejto kategórie cinemasochistického absurdného trashu. Neviem do ktorého žánru by som túto kravinu zaradil. Je to sci-fi, ktoré má prakticky nadčasové nápady, jeden počítačoví vedec si doma zostrojí pc v ktorej sa nachádza umelá inteligencia. Zosinchronizuje si ju z okuliarmi a dokáže s nimi napríklad prehadzovať farby na semafóre alebo vyberať peniaze z bankomatu. Ono sa to nezdá ale na rok 84 veľmi dobré vychytávky. Nachádza sa tu aj Satan, peklo, alternatívne svety, cestovanie časom, zombie, historické postavy a dokopy to je celé šmrncnuté Sword and sorcery žánrom. V tých 70 minútach je tam toho natlačené toľko, že som nestihol sledovať čo sa všetko vlastne deje. Film nakrúcalo niekoľko režisérov, každý si zrežíroval svoju časť pretože to má taký poviedkový spád. Príbeh je o tom ako tomu pc expertovi, ktorého som na začiatku spomínal, unesú holku. Nájde si ju v podsvetí kde mu pekelník dá na výber, buď splní niekoľko úloh a keď ich dokáže splniť, tak svoju ženu dostane späť alebo si jeho ženu nechá padouch a za výmenu mu daruje bohatstvo. Ako správny gentleman sa pustí do boja. Úloh dostane toľko, že by to stačilo aj na trojhodinový film, je ich tam možno aj desať, čo znamená, že každá tu má zo 5 minút. Síce béčko ako remeň ale nápady tu boli a bolo ich tu hojne. Len človek už nestíhal sledovať čo sa všetko deje. ()

Chizkiyahu odpad!

všechny recenze uživatele

V březnu 1984 zabezpečila kolumbijská policie téměř 14 tun kokanu Pabla Escobara. Vliv, který tento zásah měl na americkou kinematografii, je jasně vidět ve scénáři, režii a hereckých výkonech ve filmu "The Dungeonmaster". Bez práškového zdroje inspirace (a shodou okolností také dohodnutého platidla hercům) firm trpěl. Z původně sedmihodinové epické fantasy, která měla také sloužit jako forma komunikace s mimozemšťany, reptiliány a Aštarem Šeranem, vznikl vyčpělý počin, který nakonec nebyl ani nominovaný na Oskary. Postava čaroděje z pekel působí zmateně, jelikož ačkoli hlavní záporák prokáže schopnosti dodnes nedosažitelné moderními technologiemi (jmenovitě vyčarování prsatých krásek ze vzduchu), stejně se satanův zplozenec nudí, patrně kvůli krizi středního věku působící předčasnou impotenci. Mladý programátor je tedy vyzván na souboj jednoho proti jednomu - tedy, čaroděj vs. programátor a jeho AI pomocník schopný střílet lejzry... Nepoměr sil způsobený podvodem samozřejmě vede k nepřekvapivému konci a divákovi zůstanou pouze hořké slzy na líci, pokud samozřejmě nemá po ruce čáru. Zajímavosti Postavy trpaslíků a goblina z pekel měly být původně obsazeny Silvestrem Stallonem a Lou Ferrignem, kteří ale propadli na castingu, jelikož lhali o své výšce. // Původní rozpočet jedné miliardy dolarů byl seškrtán kvůli údajné policejní brutalitě v sídle hlavního sponzora, který je znám pouze jako "P.E.E.Gaviria". // První verzi scénáře ukradli agenti KGB. Podle nepotvrzených zpráv je manuskript dodnes schovaný v Leninově mumii. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra těšil jsem se na pořádný trash ale nakonec se mi dostala hodně divná povídková kravina která mě dost zklamala. Tenhle film má velké plusy jako digitální draky či stop-motion animace a má i hodně mínusů, třeba hodně dialogů které nikam nevedou. Celkově jsem čekal zábavu ale dostal jsem naopak nudu. Masky a efekty dobré ale film celkově velká nuda. Malinká zajímavost: Ve filmu měla být ještě jedna povídka která se ale během natáčení ztratila a teprve nedávno se objevila Pulse Pounders a zároveň je to i nejlepší povídka. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama