Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (208)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

...niekedy by sme sa nemali snažiť zmätenú dušu vyliečiť, lež stačí nájsť človeka nám blízkeho s ktorým aj naša zmätená duša dostane zmysel...a novú tvár........neuveriteľne šarmantná Lynn Collins, zmätený ale charizmov opantávajúci Matthew Perry.....štipka vtipu....striedanie romantických chvíľok s depresívnejšími stavmi Hudsona.......takmer dokonalý film o obyčajných ľuďoch. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Každý se občas cití jakoby mimo realitu, jen někdo to hůř nese, takový film ze života. Je vidět, že Matthew Perry dokáže nejen hrát potrhlého vtipného Chandlera (seriál Přátelé), ale také duševně nemocného, co se skutečně tváří jako by byl v jiném světě. Jestli se někdo někdy bude chystat natočit další film o autismu, budu doufat, že autistu bude hrát Matthew. Dokáže film peprně okořenit. Od filmu jsem očekávala více, bohužel to chvílemi nebralo žádné obrátky a místy mě to nudilo. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zmatená duše není žádné nastrojené a pestrými barvičkami namalované drama, které ve všech ohledech skončí happyendem. Lidská psychika je jako rozlehlá a rozmanitá krajina, v níž může každý zabloudit a odkud se těžko hledá cesta ven. Matthew Perry vdechl život postavě, která si prochází velmi těžkými duševními stavy, a ztělesnil ji s noblesou. Občasné úsměvné scény jsou prostřídány dramatickými okamžiky, u nichž nelze předvídat, jak se promítnou na Hudsonové psychice. V některých pasážích snímku jsem se doslova sžil s hlavním hrdinou a v jiných jsem se cítil jako někdo, kdo vše sleduje z jistého nadhledu - zcela neosobně. Vztah Lynn Collins a Matthew Perryho působí neskonale krásně a je asi důvodem, proč zaokrouhluji hodnocení na 4*. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Tak to byl teda úder, vynikající naprosto mě odrovnal výkon Matthew Perryho. Zmatená duše se vydařila po všech stránkách. Pro mě sice depresivní, ale úžasné! Ano někdy vyzkoušíte všechno a nezbývá vám se jen s tím smířit a pořád bojovat. Abych nezapoměla Lynn Collins byla tak skvěle, sexy, roztomile praštěná. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Velice vyvedený snímek, perfektní Matthew Perry, který mě naprosto dostal, jeho rozložení bylo skutečně skoro hmatatelné :o) hezký film, až na ten závěrečný happy end, ten jsem tam fakt nechtěl vidět... stačilo aby ho krásně poslala do pr.... a byl by to film jak cumel. Takhle to zase zapadlo do tradičního popcornového bahna, škoda... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama