Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o mladém muži z malého provinčního města, který stejně jako mnoho jiných nemusel v životě dělat žádná vážná rozhodnutí. Chodí do školy, navštěvuje diskotéky, seznamuje se s děvčaty a někdy se pere s kluky. Jeho život je naprosto předvídatelný, a tak všechno plyne bez problémů. Jednoho dne ale zavřou jedinou továrnu ve městě a on neví, co si počít. Poprvé v životě se musí sám rozhodnout a vážně se zamyslet nad tím, co chce dělal... (Filmbox)

(více)

Recenze (8)

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie, zejména situačního charakteru (vystavěná na dlouhých statických záběrech), v níž mladý venkovský dělník hledá nové zaměstnání a lásku. Zní to banálně, ale i tento film je jednoduše o důležitých "prostých věcech", jako stejnojmenný snímek Chlebnikovova přítele a bývalého spolurežiséra Alexeje Popogrebského. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ukázka soudobého Ruska kdesi na periferii v Jaroslavské oblasti poté, co tam byl zlikvidován průmysl a člověk o pořádnou práci nezavadí. To aby mladý člověk, který přichází ze školy do života, vzal ledaco. Stánkaře s botami načerno, cestáře - to se v Rusku takhle opravují silnice a ulice? A tu seberealizaci jsem nestihl, neboť jsem byl v tu chvíli indisponován, takže vlastně nevím, jaký byl konec. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ruský snímek zabývající se problematikou současného kapitalistického světa. Jako příklad tu máme malé městečko s jednou jedinou továrnou. A ta se jednoho dne uzavře. Dvacetiletý Ljoňa se tak poprvé dostane do situace, kdy se musí rozhodnout, co bude dělat dál. Jak by mnohý řekl, kdo si práci hledá, ten si jí také najde, ale jak ukazuje Ljoňův osud, zas až tak jednoduché to také není. Má tři touhy,  což znamená tři životní cesty, ale žádná ho nepřivede k naplnění svých snů. Příběh poukazuje na útrapy jednotlivce, který se vlivem životních nepatřičností potácí v systému svobodné volby a vlastní zodpovědnosti. Naprosto reálná situace neplatící pouze v ruském zázemí. Tohle platí po celém světě v kapitalistické, jinak řečeno, ve svobodné společnosti a to bez rozdílu. Artový film plně zvýrazňuje reálnost dnešních dnů mladého člověka bez bázně a hany, který zase až tak moc dnes v situaci na vybranou nemá. Z ruské kinematografie se rozhodně jedná o artové filmové překvapení. ()

MrD 

všechny recenze uživatele

To jsem se chlámal když to dávali v r2007 v KV. Příběh se točí okolo toho, jak si mladý rusák hledá práci a přidá se k cestářům. Jeden dlouhý záběr za všechny (nevím jestli si ho pamatuju 100% dobře) - záběr možná dvě tři minuty, starší cestář nepracuje, ljoňa vozí kameny, velký cestář pomalu presuje kameny do cesty.... přijíždí šéf v dodávce... všichni beze slova zvýší tempo ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Snímek současného Ruska, z něhož vane jistota, že to nikdy nebude jiné, neboť to nikdy jiné nebylo. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama