Reklama

Reklama

Ten druhý

(festivalový název)
  • Argentina El otro (více)
Argentina / Francie / Německo, 2007, 83 min

Obsahy(1)

Juan Desouza, právník středního věku, se nachází v klíčové životní situaci, kdy si uvědomuje svou definitivní zakotvenost v životě, který mu byl vymezen. Jako nastávající otec hledá sám sebe a zároveň si pohrává s myšlenkou utéci nejen před novou zodpovědností, ale i před vyjetými kolejemi své profese a osudu. Jednoho dne mu obyčejná služební cesta nečekaně přihraje příležitost. Zjistí, že život, který žije, nikdy nebyl jeho jedinou šancí. Zmocní se cizí identity a je opět svobodný. Nemá žádné povinnosti. Nikdo nezná jeho a on zase nezná nikoho. Má dokonce příležitost zúčastnit se vlastního pohřbu. Ale není to jediné setkání se smrtí – a strach z ní staví Juana před nová existenciální poznání... Hlavní role byla napsána přímo pro Julia Cháveze, protagonistu filmu Bodyguard, uvedeného na 41. MFF Karlovy Vary. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Sám bych dal dvě hvězdičky, a víc bych se nestaral. JENŽE jsem to neviděl sám. Viděl jsem to se svojí rodinou, která si na umělecká díla zrovna nepotrpí. Společně jsme to, nicméně, zkusili: Prvních 40 minut jsme v tichosti sledovali "děj". Pak už to táta nevydržel, a začal se tomu hlavnímu hrdinovi, herci (a vlastně celému filmu) nepokrytě smát. Což se ukázalo být tak nakažlivé, že od 45. minuty jsme se všichni (až do konce) smáli, až mi tvůrců bylo líto. Výsledek: *** (1. půlka = *, 2. půlka = *****) :) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V Argentíne sa asi musia dosť nudiť, ked' ani doklad totožnosti na moteloch, či hoteloch, nepýtajú. To ma teda fuckt hodne dosť zarážalo. Aj scénky, kedy premýšľal nad tým, aký ojeb použije a situácia tváriť sa vierohodne a potmehúdsky sa usmievať pri tom, tak to ma tiež v celku sralo. Ničmenej, to pomalé tempo a skutočnosť, že neviem, čo sa bude každú chvíľu diať, tak to ja u filmov mám rád. Nie že by tento snímok bol nejaký svetoborný, ale na náladu, akú som mal,sadol skvelo, ako riť na šerbel! Žiadne myslenie, len kľudné obrázky pred očami... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Pekelně pomalý, ostentativně bezdějový film o (ne)řešení krize středního věku. Mimořádně nezáživný, ale myšlenkově bohatý. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Lépe už jsem svůj volný čas opravdu vyplnit nemohl. Film je o chlapovi, který furt někam chodí, nic neříká a nic nedělá, pak si ten chlap sedne a čumí, pak zase vstane a někam jde, pak si zase sedne a čumí, pak si pro změnu lehne, ale čumět nepřestane. Za zmínku stojí dvě scény, které považuju za skutečnou super výživu. V jedný scéně je najednou tma a naprostý ticho, kdyby nesvítilo oranžové logo TV Cinemax, myslel bych si, že se mě z ničeho nic vypla televize, po asi 3 minutách, uslyším někoho dýchat. Z dalšího záběru pochopím, že to byl ten chlap, který právě vešel do tunelu, zastavil se a koukal. Tady musím pochválit scénaristy, že toho chlapa nechali z toho tunelu do konce "příběhu" vyjít, protože, jak hodnotit tmu, logo cinemaxu a poslech dechu, nevím. Druhá scéna byla snad ještě hustější. Ten chlap jde a začne ho sledovat náhodně kolemjdoucí slečna. Chlap zajde do průchodu a my vidíme jeho nataženou ruku z průchodu, jak zachytí slečnu, v následném záběru se s ním slečna začne líbat, v dalším záběru už ten chlap leží u ní v posteli, ona se k němu tulí - on čumí do blba. Pak se zvedne jde pryč a v následným záběru sedí u sebe na pokoji a čumí. Chtěl bych poznat toho, kdo tohle vymyslel, jakou řečí mluví, kolik má očí, co mu roste na hlavě? A hlavně, co na tohle říkají na jeho planetě ? ()

Galerie (4)

Související novinky

Lék pro zakomplexovaný český film?

Lék pro zakomplexovaný český film?

20.02.2007

Nemůžeme bohužel posoudit, jaké bylo Berlinale, ale s klidným srdcem můžeme prohlásit, že to byl velký krok pro český film. Je to specificky česká vyprávěcí forma, kterou mám rád, ocenil snímek… (více)

Reklama

Reklama