Reklama

Reklama

Hallam Foe

  • USA Mister Foe
Trailer 1

Obsahy(1)

Hallam Foe je čudák. Celé dni trávi vo svojom dome na strome a ďalekohľadom pozoruje životy ostatných ľudí. Svoju macochu Verity podozrieva zo zavraždenia svojej matky. Keď už nieje viac ochotný niesť tiaž svojho žitia, odchádza do Edinburghu, aby začal žiť reálny život. Spoznáva dievča (ženu) nápadne podobnú na svoju matku. Vráti sa ku svojej úchylke a ďalekohľadom začne pozorovať jej život... (baruss)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Hallam Foe - už název mě zaujal, domnívala jsem se, že představuje nějaké zlověstné místo, něco jako Cold Creek Manor, rozhodně mě nenapadlo, že se jedná o jméno, velmi zvláštní, stejně jako jeho nositel. Ale co je důležitější, je sám snímek, u kterého mně bylo po celou dobu moc fajn - obsahoval prvky dramatu, komedie, krimi i akce, trochu dobrodružný, dost sexy, malinko úchylný a krásně britský, skvělému obsazení vévodil Jamie Bell a uším lahodil pohodový soundtrack. Víc jsem nepotřebovala. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Film, ktery stoji na hereckem vykonu Jamieho Bella a naprosto uzasnem hudebnim podkresu, ale zaroven pada na zanrove rozklizenosti samotneho scenare. Nicmene film urcite oslovi i narocnejsiho divaka, ktereho naprosto upouta hlavni postava Hallama (J. Bell), ktery resi zahadnou smrt sve matky pomoci velmi zvlastnich "praktik". ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vyjádření traumat ze smrti blízkých tu bylo mnohokrát, ale jestli mě paměť neklame, tak to nikdy nebylo formou voyeurství. Plus za originalitu. Dalším pozitivem je herecké obsazení. Jamie Bell celý film táhne a daří se mu to za pomoci přirozeně hezké Sophie Myles víc než dobře. Naopak negativně hodnotím rozháranost, která na mě z tohoto filmu dýchala. Nelíbila se mi ani povrchnost postav. Ať hrál Jamie Bell sebelíp, tak já jsem si nedokázal k jeho postavě vytvořit vztah. Kdyby režisér začal těsně před onou tragédií, tak by to, pochopitelně z mého hlediska, filmu prospělo. A prospěl by i vypointovanější konec. I tak je to ovšem milé překvapení. 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bylo zde několik nelogičností (málo), ale jinak se jedná o docela milý snímek o tom, jak je někdy těžké vyrovnat se se ztrátou blízkého člověka. Miluji nezávislé filmy, a dal bych maximální hodnocení, jenže občas jsem vážně kroutil hlavou nad chováním některých postav. Kolísání nakonec spadlo na čtyři hvězdy v úplně záverečné scéně, která mi prostě nesedla. Jinak film mě v několika momentech dostal, a neměl jsem sebemenší problém vžít se do Hallamovy role. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle Angličan je pro mnohé pouze tím, který natočil toho poměrně jednohubkového Samce s Ashtonem Kutcherem. Jenže režisér David Mackenzie rozhodně není nějakým břídilem, ví, jak hluchá místa neudělat ještě hluššími, jak správně nastavit kameru, jaká skladba dění na plátně bude nejlépe slušet, je dynamický, osobitý i nápaditý. A hlavně dal vzniknout velmi „jinému“ kousku Perfect Sense (dostal se u nás do kin, na disk už nikoliv), o kterém jsem i třetí den po projekci musel přemýšlet. Malým nenápadným filmem je i Hallam Foe, který rozhodně není jen tak trochu „jiným“ příspěvkem do tématu voyerství. Nabízí velmi pomalé pronikání do těžkého příběhu, který si tepe svým vlastním životem. Krása pošmourného Edinburgu, krása britské angličtiny, krása vzpoury proti všemu a velmi zajímavý Jamie Bell jako bonus. Své mouchy to mělo, ale který film je nemá? 75% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv je film natočen v centrálním Edinburgu, hlavním městě Skotska, není ani v jednom ze záběrů možné spatřit slavný edinburghský hrad, který by za jiných okolností bylo v mnoha použitých záběrech zřetelně vidět. (Conspi)
  • Filmovalo sa predovšetkým v škótskom Edinburghu a Glasgowe. Rodinné sídlo Glen s priľahlými exteriérmi (vo filme patriace Foeovcom) sa nachádza v južnom Škótsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama