Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a ministr (E38)

(epizoda)
  • Francie Maigret chez le ministre (více)

V Horním Savojsku se v obci Clairfond zřítí sanatorium, v jehož troskách zahyne 128 dětí a vychovatelé. Existují důvodné pochybnosti o tom, jestli bylo sanatorium postaveno na správném místě, protože došlo k sesuvu půdy, který se dal předpokládat. Za novým ministrem veřejných prací Augustem Pointem přichází jistý Julien Piquemal, zaměstnanec Vysoké školy inženýrského stavitelství, a přináší mu údajně dávno ztracenou zprávu inženýra Calama, který před svou smrtí, zemřel při nehodě, důrazně varoval před stavbou sanatoria v nebezpečné oblasti. Ministr, který ihned pochopí, že má v ruce bombu, žádá soukromě Maigreta, aby mu poskytl ochranu. Na druhý pokus se někomu podařilo zprávu ukrást. Je jasné, že ve hře jsou vysoké zájmy a případ začíná sledovat policie i zpravodajské služby. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jeden z nejlepších dílů. Poklidný, s atmosférou své doby. Maigret klasický gentleman, slušňák a profesionál.  Jen ta čestnost ministra byla pro současnost těžko uvěřitelná. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět parádní atmosféra, špičkový a stylový Bruno Cremer, poklidné tempo... Pořád vše při starém a v nejlepším možném stylu, naštěstí. Případ je tentokrát ještě o něco zajímavější, než obvykle a mě prostě hrozně baví to sledovat. Další předloha, kterou neznám, takže přidaná hodnota i v tomhle. Detektivka nejklasičtější. 75%. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pán s kloboukem, pěknou dýmkou a gentlemanským oblekem mi vždy připomínal mužské hodnoty poctivosti, morality a vysoké společenské uvědomělosti!!! Možná proto je to seriál spíše pro starší generaci, která ještě něco z mála tehdejších zdravých poměrů zažila. A já za sebe říkám, že raději tehdy, než dnes být pln života... :-) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slabá záležitost bez napětí, jakékoliv atmosféry. Odhalení pachatele je tou nejnudnější částí a pochybuju, že o něj vůbec někdo z diváků stál. Obecně dost mizerně natočené, hlavně střih (některé na sebe navazující záběry na sebe prostě nenavazují - příklad za všechny: Maigret s ministrem jdou velkou místností ke dveřím, jsou od nich asi metr. Střih. V dalším záběru z chodby jsou však ale asi tři metry od dveří.... A tak dále. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní atmosféra doby, kdy muži byli muži a ženy byly ženy. Maigret plný emocí, které mne vtáhly do děje natolik, že jsem necítila potřebu hnidopišsky sledovat přesnost práce střihače. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama