Reklama

Reklama

MS ve fotbale: 120 největších gólů

  • Velká Británie The Goals, Les Buts, Le Reti, Tore, Los Gols
všechny plakáty
Velká Británie, 1994

Obsahy(1)

Rebríček 120 najskvelejších gólov v histórii Majstrovstiev sveta od roku 1958, ktoré dali hviezdy ako Pelé, Charlton, Cruyff alebo Zarzini. (lazavi)

Recenze (3)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak ještě jeden fotbalovej dokument... Těch 120 gólů se týká pouze období od roku 1958 do roku 1978. Mam rád statistický údaje, takže jsem si zjistil, že v tý době na každym MS padlo v průměru přibližně 100 gólů. Pokud by to někdo nevěděl, tak tenkrát ještě na MS hrálo jenom 16 týmů oproti dnešním 32, takže těch utkání se moc neodehrálo a tim pádem ani moc gólů nepadlo. Přesný číslo je 598 gólů a teď z toho vyberte 120 těch NEJ. Jinýmy slovy do výběru se dostalo cca 20% gólů, takže jsou tam i góly naprosto obyčejný, který asi nikoho nenadchnou. Spíš je zajímavý vidět různý legendy jako Pelého, Beckenbauera, Cruyffa a další. Ale nejzajímavější je asi sledovat, jak se měnily od toho roku 1958 do roku 1978 účesy. Zejména je legrační proměna mezi rokem 1970 a 1974, kdy se průměrná dýlka vlasů prodloužila asi tak o 20 cm. Ještě musim zareagovat na komentáře uživatelů, co tady komentovali přede mnou... Maradonův gól z MS 1986 tam opravdu neni, což pravděpodobně bude způsobeno tim, že poslední MS v tomto sestřihu je z roku 1978. A "překvapivě" tam neni ani žádnej van Bastenův gól, protože on totiž žádnej gól na MS nikdy nedal. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Goly byly tedy fakt pekny, ale rozhodne tam chybely minimalne Maradonovo ci Van Bastenovo goly, alespon nam to komentarem spestril mistr komentatorskeho mikrofonu Bosak, coz je pojem jako ve videostopu Rosak. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

V mojom hodnotení bol rozhodujúci fakt, že vo výbere naj gólov MS opomenuli takú hviezdu akou bol Diego Armando Maradona, ktorého preslávili hlavne jeho sóla, za ktoré bol nominovaný na gól storočia, či gól tisícročia. ()

Reklama

Reklama