Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružná pohádka vypráví o chlapci zvaném Sedmipírek (A. Navrátil), který proti své vůli žije mezi bandou zlodějů. Ani jejich „profese“ se mu pranic nelíbí. Co král zlodějů (S. Matyáš) ukradne, to Sedmipírek zase vrátí pravému majiteli. Ale srdce krásné princezny (D. Patrasová), které uloupil, se mu vrátit nechce. Jaké tajemství se skrývá za jeho původem? Prozradit vám můžeme, že mu čisté a dobré srdce pomůže nalézt cestu domů i k sobě samému. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Pohádka to teda moc není, že, ale jinak docela dobrý. Páni, kamera v pohybu jako oko postavy je super osvěžení a sedí to, příchod kata je celkem sugestivní záležitost. A flashbacky? To se jen tak u tohoto formátu nevidí. Všechno to krásně sedí, až na humpoláckou a jaksi o třídu dospělejší Patrasku, která se k jemnému jinochovi Toníčkovi vůbec, ale vůbec nehodí. Jinak mě pohádka velice potěšila i námětem a hereckým ztvárněním. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V době perfektních českých pohádek přišel Sedmipírek, což byl průser vlastně ve všech ohledech. Dnes, v době strašných sraček, které se točí, by to byl vyložený průměr, ale během normalizace to byla velká tragédie, kterou zachraňuje leda tak přiměřená stopáž, při které se člověk nestačí posrat nudou. 30% ()

Reklama

Petsuchos 

všechny recenze uživatele

Variace na Olivera Twista, zlodějský pomocník, kterému se příčí krást, po útěku učitele - Krále zlodějů, který ho vychoval a staral se o něj, najde v královských zahradách nadrženou krasavu, princeznu žížalu Jůlii Patrasovou, do které se na první pohled zamiluje a ona do něj. Ona je sice úplně blbá, když si myslí, že jí zachránil před uštknutím od hroznýše, ale nahoní si na tom body. A je jí úplně jedno, že se tam potlouká nějaký cizinec, co tam vůbec nemá co dělat. On nakonec zjistí, že je princ ze sousedního království a všichni žili šťastně až do smrti. Limonáda jak za protektorátu, ale pro děcka celkem dobrý. Studiovka, co aspoň tolik netříská do očí. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tuto už 27 let starou pohádku jsem viděl včera poprvé a byl jsem mile překvapen. Velmi nápaditá, neprvoplánová pohádka s poněkud složitějším dějem se mi moc líbila. Je to spíše pro starší děti nebo takové, jako já, kdy už se opět stáváme dětmi. Natočeno to bylo tak, jak jim možnosti té doby dovolovaly. Velmi dobré výkony herců (např. V.Ráž to je rozený král) a krásná "Dáda" Patrasová navrch, co si člověk může přát víc? ()

honz 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná a zdařilá televizní pohádka, ze které dýchá ta patřičná atmosféra středověkého příběhu, obestřeného tajemstvím původu hlavní postavy. Napínavý děj, střídající se prostředí chudáků, zlodějů i královského paláce a nakonec rozuzlení, kdy vyjde najevo záhada nevyjasněné minulosti Sedmipírka zloděje - pohřešovaného prince. Velmi dobrý A. Navrátil i D. Patrasová a skutečný král Vladimír Ráž. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama