Reklama

Reklama

13. komnata - Série 2 (2006) (série)


13. komnata Lenky Kořínkové (S02E13)

(epizoda)

Obsahy(1)

Lenka Holas Kořínková je stále vnímána především jako "holka z porcelánu" podle známého českého filmu. V povědomí diváků je i její emigrace, porevoluční návrat, úspěšné knihy o "dietě" (S.P.L.K), její výstřední oblékání a také její fotografie z příkopu, které zhruba před rokem obletěly republiku na titulních stranách bulváru. Méně se ví o tom, že její zájem o téma stravování souvisí tím, že od mládí trpěla poruchou příjmu potravy, mentální bulimií.
Kým je Lenka Holas Kořínková dnes?
Na to se jí ptala redaktorka Šárka Horáková. Je stále herečkou? Je štíhlá nebo při těle? Našla si seriozního partnera? Bývá opilá nebo střízlivá? Nechystá se znovu do "blázince"? Jaké má plány do budoucna, a kterou z profesí právě teď preferuje?
Lenka se dokázala zbavit poruchy ve vnímání vlastního těla, která vyústila v bulimii. Je štíhlá a vypadá na třicet. Hrát by chtěla jen tehdy, pokud by dostala kvalitní filmovou roli. Partnera si hledá srdcem, což ostatně dělá při hledání čehokoliv. Stále se jí líbí mladší muži. Bývá opilá i střízlivá. Podle nálady. Učí angličtinu, na což má samozřejmě vlastní metodu a? zpívá. Obléká se stále podle svého a nechystá se v nejmenším slevit ve svobodě myšlení, konání i projevu, kterou si přísahala, když jí umíral bratr.
To, co většina z nás skrývá ve třinácté komnatě, Lenka Holas Kořínková netají. Je možné, že by v té její třinácté komnatě byl prostý nesoulad s většinovou společností? Nebo nemá schopnost udržet se na vrcholu slávy, když k němu dorazí? Nebo to nechce a má i pro slávu vlastní pravidla?
Odpověď na všechny položené otázky najdeme ve 13. komnatě Lenky Holas Kořínkové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Lenka Kořínková: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lenka Kořínková nebyla jen holka z porcelánu. Dost známé jsou především její dietické rady, které mnoho žen vyzkoušelo. S jakým výsledkem nakonec, to je otázka. ()

pravo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo sa v rámci ČSFD práve u tohto cyklu dokumentov rozhodlo pre hodnotenie jednotlivých epizód a nezaviedol sa iba jeden profil pre celý cyklus ako je na ČSFD zvykom u jednotlivých seriálov. Nezdá sa mi, že jednotlivé diely majú natoľko rozličnú filmársky odvedenú prácu a to že každá epizóda ma iné obsadenie je v podstate u dokumentárnych seriálov vcelku bežná vec. Pri prečítaní zopár komentárov som nadobudol pocit, že tu už ani nejde o filmové hodnotenie, ale ide o hodnotenie jednotlivých osôb, ktoré sú hlavnými hrdinami jednotlivých epizód. Samozrejme nemienim míňať svoj čas sledovaním kadejakých polozabudnutých či novoobjavených hviezd českého šoubiznisu a tak často tento seriál nesledujem, ale ak sa objaví osobnosť, ktorú poznám a viem či tuším, že jej osud je zaujímaví, tak si to rád pozriem. Ale pozerať každý týždeň na to akou chorobou či iným trápením musela prejsť nejaká celebrita mi príde dosť odpudzujúce. Ak by som mal uviesť hodnotenie jednotlivých dielov v závislosti od závažnosti tajomstva a osobe, o ktorú ide, tak by som musel použiť celú škálu hodnotenia, ale ako neuzavretý celok, ktorým Česká televízia s koncesionárskych poplatkov iba nafukuje množstvo pôvodného českého dokumentu by som hodnotil maximálne ***. ()

Reklama

Reklama