Reklama

Reklama

13. komnata - Série 1 (2006) (série)


13. komnata Yvetty Kornové (S01E25)

(epizoda)

Obsahy(1)

Yvetta Kornová se narodila jako poslední ze čtyř nadaných sourozenců, druhá nejmladší sestra byla o jedenáct let starší než ona. Měla talent herecký, taneční i pěvecký stejně jako ti tři před ní. Její bratr Jiří již zpíval se známou kapelou, když Yvetta v deseti letech stanula poprvé před kamerami. Měla před sebou budoucnost mezi líčidly, mohla být tanečnicí, zpěvačkou nebo herečkou. Zřejmě by si, vzhledem ke svému talentu, mohla i vybrat. Nakonec ani nedokončila konzervatoř. Občas hrála, ale vystřídala také zaměstnání uklízečky, kuchařky, pokojské, dělnice nebo rekvizitářky na Barrandově, vedla dramatický kroužek v základní umělecké škole. Nikdy se nebála tvrdé práce. Léčila se však několikrát v protialkoholní léčebně a byla závislá na drogách. Nejhůře na tom byla v období, kdy jí soudně odebrali děti. Bojovala o ně tři roky, aby je nakonec dostala zpátky. Yvetta Kornová říká, že s dispozicí k závislostem se člověk narodí. K jakýmkoliv závislostem. Závislí můžete být třeba i na přátelství nebo lásce. Pro Yvettu to byl nejdřív alkohol, pak drogy. Staly se tichými společníky celého jejího života.
Na cestu do 13. komnaty Yvetty Kornové vyprovodí diváky novinářka Jana Ciglerová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl o Yvettě Kornové se mi líbil. Nesmírně talentovaná, přesto celý život pronásledovaná démony. To se týká mnoha lidí, proto jsem ráda za tuhle otevřenou zpověď. ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Yvetta Kornová: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yvetta Kornová je příklad člověka, který neví co chce, není schopen nikde zakotvit a nic dodělat, ale přiznejme si, mezi námi je takových hodně, tak proč ji hned odsuzovat. ()

Reklama

Reklama