Reklama

Reklama

Jindra ze Sovince

(TV film)
Česko, 2006, 57 min

Obsahy(1)

Fotograf Jindřich Štreit, jeho svět a lidé v něm i kolem něho. Portrét umělce, který nedávno oslavil šedesátiny, a přesto se již stal živou legendou.

Fotograf Jindřich Štreit patří nesporně mezi špičky české, ale dnes už i světové fotografie. Jeho díla jsou zastoupena v mnoha světových galeriích od New Yorku po Tokio. Jeho fotografie se již od počátku vymykaly zaběhnutým konvencím, nebyly ani krásné, ani kultivovaně neutrální - byly drsné. Ukazovaly nevábnou realitu v nevábném prostředí. Ovšem nefotografuje jen svou vesnici a okolí. Procestoval svět a dnes ho svět zná a uznává. Je nejen fotograf, ale také kurátor a pedagog. A především svérázný člověk. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Barak 

všechny recenze uživatele

Šedesátiminutový dokument České Televize, zachycující život Jindřicha Štreita - v hlavní roli samozřejmě on sám. Celou dobu nás dokumentem provází, představuje nám své přátelé, svoji tvorbu, kde všude byl, kde dělal výstavy atd., zkrátka normální dokument o normálním fotografovi. Pokud "Jindru ze Sovince" neznáte, určitě se o něm něco málo dozvíte. (Já jsem to viděl při příležitosti přednášky, která u nás proběhla - týkala se jeho tříročního pohybu mezi závisláky na trávě a na drogách, takže mi dokument posloužíl k tomu, abych se o něm dozvěděl ještě něco navíc.) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama