Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátká série odehrávající se v blízké budoucnosti ve městě Shijuku. V tomto městě proběhne série vražd, které mají několik společných znaků. Například všechny oběti jsou zbaveny tělních tekutin. Za těmito zločiny stojí bývalý ochránce města - KARAS. Tento muž, známý pod jménem Eko se rozhodl pomstít lidské rase. Otoha (nový KARAS vybraný osobou starající se o bezpečnost města - Yurine) má těmto vraždám zabránit a ochránit všechny obyvatele Shijuku. Bitva dvou KARASů může začít... (Divočák)

(více)

Recenze (12)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Někdo se pořádně plácl přes kapsu a zaplatil si animátory, výtvarníky, skladatele, orchestr (dokonce Pražský filharmonický, to nám může být sympatické) a když mu penízky začaly docházet, vzpomněl si, že by potřeboval scénáristu... IMHO docela pozdě. Inu ne každé jídlo, co dobře vypadá, i dobře chutná. Vlastně i k tomu pěknému kabátku bych měl výhrady. Všechna ta opulentnost často působí nepřehledně a přeplácaně. Karas zklamal, slabé ***. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální nářez, díky kterému si začnete tykat s panem Mrázem, jenž se vám bude neustále procházet po zádech. Animaci se nedá opravdu nic vytknout (teda až na mírně odfláknutý 4.díl...ale zbývajících 5 dílů si stále drží nadstandard) a ten, kdo si potrpí na strašně cool záběry by si měl dát při sledování pozor, ať mu nevypadnou oči z důlku. ()

Reklama

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Příběhově to opravdu není žádný klenot, nicméně autorům se podařilo vytvořit takovou atmosféru, která mě velice rychle pohltila a seriál jsem zkoukl vpodstatě za odpoledne. Nejkladněj hodnotím výborný hudební doprovod, který tomu dodával takovou zvláštně tajemnou atmosféru, která mně nedovolila, abych se nudil. Animace je jak tady ostatní píší samozřejmě taky na špičkové úrovni. Takže rozhodně doporučuju všem... není to nic převratného, ale byl to velice příjemně strávený čas. Rozmýšlel jsem se i nad pátou hvězdou... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Grafika je opravdu moc pěkná, chvílema jsem měla chuť popadnout joystick a začít hrát, protože tomu, komu jsem fandila, to právě v tu chvíli moc nešlo, tak jsem mu chtěla podat pomocnou ruku... no, hra by to byla asi dobrá. Jako anime - příběh mě moc neoslovil, jediná hudba, která mě zaujala, byla u titulků, opening na můj vkus příliš halucinogenní, postavy měly charaktery, se kterými jsem se už potkala, takže jejich chování, jednání, výhra/prohra v boji, nebyla překvapivá. Dvě postavy jsem si oblíbila, jednu už jsem zmiňovala, byl to ten týpek s bouchačkama, co bohužel zařval, a pak ještě to slimákovité stvoření, které křičelo "Aniki", co byl fakt roztomilý jókai ^^ No, ale zbylé postavy mi byly tak nějak víc ukradené a bylo mi celkem jedno, že umřely, nebo porazily nepřítele. Viděla jsem, zanechalo to ve mně dojem velikosti špendlíkové hlavičky, vypnula jsem. Brzy na to zapomenu a zřejmě to hlavně bude proto, že vzpomínat není moc na co. Slabší 3* ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Ještě nedávno jsem si myslel, že karas je jen nějaká hloupá ryba. Teď už v tom mám ale jasno. Karas je neskutečně nadupané anime s tou snad nejúchvatnější vizuální stránkou, jakou jste kdy v podobném filmu mohli vidět. Ke všemu jí navíc sekunduje perfektní hudba a pokud náhodou doma vlastníte pořádnou audio-video sestavu a chcete si ji naplno užít, teďka už víte, kam správně šáhnout. No a jak jsme na tom s příběhem? "V Tokiu budoucnosti spolu v jednom světě žijí jak duchové, tak lidé, bez toho, aniž by si jedni druhé vzájemně uvědomovali. Zásluhu za to nese i strážce světa duchů - Karas (Vrána - něco jako Batmanův duch s katanou), který se stará o to, aby zlí duchové do světa lidí nezasahovali. Když se ale Karas jménem Eko rozhodne, že se stane vládcem obou světů, je na strážkyni rovnováhy mezi světy - Yurine, aby vybrala nového Karase, který by před ním oba světy ochránil. Tím se stává mladík jménem Otoha, který se ovšem vedle svého předchůdce musí utkat i s bandou zrobotizovaných zlých duchů, s jejichž pomocí chce Eko svůj plán uskutečnit..." Pokud se teda na Karase teprve hodláte podívat, rozhodně vám doporučuju si tohle zapamatovat, jinak budete mít z děje (hlavně v prvním díle) pořádné lečo. Už první záběry vás totiž nekompromisně vhodí přímo do děje a na jakékoliv vysvětlování můžete předem zapomenout. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama