Reklama

Reklama

Slunovrat

  • USA Solstice
Trailer

Obsahy(1)

Po několika málo měsících od sebevraždy své sestry Sofie, odjíždí teenagerka Megan na letní prázdniny se svými nejlepšími přáteli. Na místě se brzy začínají dít zvláštní věci, které, jak Megan věří, připomínají přítomnost její sestry. Pokusí se s jejím duchem navázat kontakt. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou ďaľší nový teenagerský horror. Béčkový film, ktorý je typickým príkladom aktuálnej trendovej americkej produckie. Partia mladých, krásnych študentov, príbeh plný nelogickostí (tentokrát duchársky), predvídateľné ľakačky, nasprostlé dialógy, slabé herecké výkony, klišé-réžia... Avšak puberťákovi, ktorý videl dosiaľ horrorových filmov, čo by na prstoch jednej ruky spočítal, sa to môže zdať skvelé. No horrorových gurmánov "Slunovrat" nezasýti. ** ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Je to spíš ten thriller s pár lekavými scénami, kterým hodně napomáhá zejména hudba. Za mě se film odehrává v prostředí, které mě ani náhodou nepřijde vhodné pro horor. Sice je tu dům na samotě někde na venkově, ale vše je plné sluníčka a pozitivní nálady. Opravdu nebýt hudby, která tam byla někdy na sílu, protože při téhle scéně je psané, že se divák prostě MUSÍ LEKNOUT to není vůbec děsivé. Je dost možné, že tu hudbu tam přidali úplně až na poslední chvíli. V podstatě je film spíš jakési náhodné vyšetřování promlčeného zločinu, za přispění nevysvětlitelných a nevysvětlených událostí. Takže je to misteriózní thriller. Dobré, když se nudíte, špatné pro milovníky hororů. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Taký klasický duchársky horor, dokonca by som povedal, že jeden z tých lepších. Napriek tomu, že to nie je ktovieako originálne, musím priznať, že pointu som neodhadol a tak ma to aj celkom príjemne prekvapilo. Záhada sa odkrývala veľmi pomaly, veľa sa toho neudialo, ale nenudilo to. A narozdiel od niektorých iných to aj dávalo zmysel. Herci sú nevýrazní, ale neprekážajú a prostredie bažín je super. Tri a pol. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď v roku 1999 duo Myrick/Sánchez nakrútilo ZÁHADU BLAIR WITCH, bol z toho celý svet paf. Niektorí sa ale už vtedy pýtali, akým smerom pôjdu ďalej – predsa len, „takto“ sa predsa filmy donekonečna robiť nedajú. Ak (radšej) necháme bokom zúfalú dvojku (ktorú „len“ produkovali), jedno im treba uznať – snažia sa. Ich nasledujúce filmy síce tiež boli horory, ale ničím výnimočné (pod)priemery (UNESENÍ, HROZBA V PÚŠTI). Myrickov SLNOVRAT pravdupovediac nie je tiež žiadny zázrak. Nič, čo by sme ešte nevideli. Ale musím sa priznať, že som sa za to naňho z akéhosi tajomného dôvodu nehneval a vlastne ma poctivá žánrová atmosféra, v ktorej prekvapivo nejde o počet mŕtvych, potešila. Takisto herci neboli žiadny zázrak (najmä baby sa na seba podobali), ale neboli ani zlí, „ľakačky“ som síce čakal, ale vždy som sa naľakal, lesnú južanskú výpravu si vždy rád pozriem (ale KĽÚČ ani CANDYMAN 2 to nie je), bolo to príjemne krátke a nie vyložene hlúpe, hororových ingrediencií bolo málo, ale boli o to realistickejšie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem to šlo. Film je celkem v pohodě, ale jakmile nastane, nástup hlavního hrdiny začíná to bejt trochu stereotypní. Parta se baví, v noci se bojí, a takhle to jde furt. Navíc film nepostrádá neduhy jako třeba naprosto předvídatelnej konec. Nanešěstí prostředí bažin má něco do sebe. Dále mě docela sraly herci, kteří byly fakt tragičští a chování postav jakby smet. No ale abych jen nenadával tak musím pochválit výbornou hudbu a sem tam nástup atmosféry. Ale to je asi tak všechno film zapadne hodně rychle, nýbrž nedokáže vůbec ničím překvapit ani moc zaujmout. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama