Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rekapitulace různých světových biotopů, z nichž žádnému není věnována větší pozornost a o žádném se nic nového nedozvíme, ale film je díky jejich počtu dostatečně pestrý. Staví se především na překrásných obrazech; záběry na gigantická stáda, nedozírná hejna ptáků a vyskakující žraloky berou dech, stejně jako plovoucí sloni, útočící vlci a ledem se prolamující medvědi. Pohyblivá pohlednice, krásná. Ale něco na ní napsaného být mohlo... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veru naša planéta je nádherná a prináša prenádherné úkazy a scenérie. Do jedného filmu je to však obtiažne celé spracovať, hlavne ak má tak jednoduchý a pritom dôležitý názov ako Zem. Veľmi kvalitný dokument prinášajúci pohľady na našu Zem a život na nej. Priznám sa však, čakal so viac. Videl som totiž aj krajšie dokumentárne seriály, ale nájsť ten správny dokument je pre mňa obtiažne. Je ťažké na jeden ukázať, že toto je ten, ktorý vám povie viac ako niekoľko učebníc o Zemi. Naša planéta je pre mňa asi najväčší skvost vo vesmíre. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, nicméně zůstává jedno velké ALE,....tento dokument by si zasloužil mnohem delší stopáž. Na konečné podobě je příliš vidět, jak tvůrci byli nuceni krátit stopáž a tak jsme svědky " jednoho rychlého sekavého přeskakování ( mezi jednotlivými pasážemi ) za druhým. Pokud si chcete užít mnohem delšího a především ucelenějšího zážitku, sáhněte raději po tomto : http://www.csfd.cz/film/228564-zazracna-planeta-planeta-zeme-planet-earth/ . Přesto se jedná o silný zážitek zasluhující si rozhodně pozornost. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano, vizuálně je to nádhera a navíc dokument nevyzní plytce - celý film je provázen poselstvím, které ale stejně většina diváků zazdí nebo si ho nevšimne. Škoda. Díky změnám klimatu spoustě druhům hrozí, že nenajdou vodu nebo potravu a zahynou. Taková migrace za jídlem taky není žádná sranda. Tak mě díky tomu napadá, že spousta lidí říká, jak se ve volné přírodě zvířata mají lépe, než v kdejaké zoo - možná jsou svobodná, ale za jakou cenu? Rozhodně bych v jejich kůži nechtěla být. Ale abych se vrátila k samotnému dokumentu; občas má zabijácké tempo a je to nezáživné. Migrace velryb, buvolů, pořád to samé dokola. Chtěla jsem se nechat unést tou nádhernou přírodou a dokonalými záběry, ale nešlo mi to a občas jsem se vážně nudila. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný dokument. Nádherné záběry suchozemských i vodních živočichů a přírody, kterou obývají. Skvěle udělaný dokument, jehož pointa stojí za zamyšlení. Hudba stála taky za to. Při putování některých zvířat za doprovodu chytlavé hudby jsem si připadal jako když koukám na Pána prstenů. Jako dokument je to naprostá bomba, ale trochu mi vadí, že je to normálně řazeno mezi filmy. Ale tak co už, toto dílo určitě zaslouží uznání. Bylo to vtipné, napínavé, roztomilé, zajímavé, dechberoucí, smutné, úchvatné, fantastické, ale hlavně to bylo takové, jaké to opravdu je. 90% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama