Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Odosť odlišný film od predošlých dvoch dielou trilogie. Ale chvalabohu film je to dobrý i ked ako som napísal iný. Už tu nie je tá skvelá snová atmosféra zo Suspirie, vlastne tu už Argento na amtosféru moc nevsadil a chcel diváka upútať tým čo mu dnešné horory ponukajú najviac tj. násilie. Film o tretej matke je brutálny a plný gore scén, ktoré sa vydarili a bol som rád, že som videll neokukané vraždy. A ked nie neokukané, tak aspoň dobre natočené. Na smrť novorodenca či farára len tak nezabudnem. Hlavný tahák film, spomínané násilie sa vydarilo a tak má film jedno plus k dobru. Hubda bola tiež fajn a po neskutočne otasnej hudbe z Inferna sme zase počuli nervy drásajúce tony(v dobrom slova zmysle). Čo sa mi na filme nepáčilo je, že Argento nezvládol(znovu) dotiahnúť film do dobrého konca. Film sa uberal ako tak v dobrom duchu, no posledná 20 minutoka filmu je slabá a všetko sa udialo tak rýcho, chaoticky.. no proste ani v jednom filme z celej trilogie Dario nezvládol koniec. Suma sumárum trilogia sa zakončila seriozne a celé sa to obalilo do akého priemerného obalu. Hodnetenie filmu: 75% Celej trilogie: 60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Toto je trest pre všetkých, ktorým chýbal v Inferne príbeh. Kým Suspiria a Inferno si držali svojský štýl, Mother of Tears je ako z úplne iného sveta. Nie je tu nič zo snovej atmosféry a farieb Technicoloru, je to len hektická mordovačka s dôrazom na nechutnosti v lacnej produkcii, kde masové pomätenie vo svete vyzerá tak, že niekde v Ríme niekto rozbije pálkou kapotu auta (a Mater Lacrimarum ma silikónové kozy!). A stavím sa, že Argento si myslí, že je to jeho najlepší film v trilógii. Je nepochopiteľné, ako jeden kedysi svetový a inšpiratívny tvorca dokáže tak stratiť súdnosť. Mother of Tears neoplýva ničím, čo by hoci len pripomínalo talent, umenie, či čo i len remeslo. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Obecně mě tahle afektovaná pseudohorrorová gialla vůbec neberou, ale La terza madre mě po počátečním ošklíbání se docela pobavila. Děj je samozřejmě totálně praštěný, spousta scén působí levně nebo vyloženě amatérsky a Italové v Itálii mluví i píšou anglicky. Ale pro fanoušky žánru je právě tenhle způsob režie asi ta pravá lahůdka; nezasvěcený divák však možná upadne v rozpaky, jako třeba já v první půlhodině. A z prkenného a bezkrevného hereckého výkonu režisérovy dcery Asie jsem zůstal v rozpacích až do konce, měl ji spíš pokřtít třeba Antarktida, nebo Androidka. Ovšem furt lepší, než Matka Představená Čarodějka se silikonovýma ceckama. Několik scén se mi ale dost líbilo. Třeba matka s dítětem na Andělském mostě. Nebo vtipný konec japonské zoku čarodějnice. Nebo ještě vtipnější konec Uda Kiera. Nebo holohlavý pan vrah s velkou pusou. Nebo "boschovské" výjevy na konci ve sklepě. A lekla mě jedna dobrá lekačka. Ale úplně nejvíc ze všeho se mi líbilo domovní osvětlení na natahovací klíček, to jsem ještě nikdy nikde neviděl a chci ho mít v baráku na chodbě taky! ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Hlavnou postavou príbehu je Sarah, študentka reštaurátorského umenia, je jediným očitým svedkom vraždy v múzeu v Ríme. Okrem toho narazí aj na starovekú hrobku, na ktorej sú divné nápisy. Vzápätí sa v Ríme začínajú diať divné veci, po uliciach chodia divní ľuďia a hemží sa to tam úmrtiami. Sarah hrozí nebezpečenstvo a cíti, že ju prenasleduje zlo. Zistí, že za tým všetkým môže stať jedna, jediná preživšia z legendárnych matiek - matka sĺz. Podarí sa Sarah očistiť svet od zla, ktoré matky páchali? Celkový dojem: Dario Argento je jedným z najznámejších hororových režisérov a tiež jeden z mojich najobľúbenejších. Obľúbil som si ho predovšetkým kvôli jeho osemdesiatkovym klasikám ako je Phenomena alebo Démoni. Po roku 2000 je už však výrazne horšie a sú len 2 filmy, ktoré ešte mnohí fanúšici vedeli doceniť - jedným je Non ho sonno (ku ktorému som sa ja ešte nedostal) a druhým La terza madre, v poradí tretia a finálna epizóda Argentovej série matiek. Na filmu sa mi v prvom rade páčilo to, že veľmi pripomína iné Argentové klasiky či už farbami, atmosférou alebo jednoduchým príbehom. La Terza Madre je však jedným z mála, kde je príbeh trochu viac rozsiahlejší a nuda potom nehrozí. Film sa môže pýšniť aj jednou vydarenou ľakačkou, z ktorej som sa vystrašil skoro aj ja (Tí čo film videli, vedia ktorú myslím). Ďalším kladom môžu byť veľmi dobre spracované scény, napr. to, ako matka hodí svoje dieťa, miminko z mosta. Z toho na chrbte zmrazilo aj mňa a na niečo také sa jednoducho nepozerá najlepšie. Na dobrej úrovni je aj nápadité a gore a vcelku sa aj jedná o jeden z najbrutálnejších Argentových počinov, no to je už len čerešničkou na torte. Na druhú stranu, vo filme sa vyskytujú aj zdĺhavé alebo inak zbytočné scény, ktoré zachráňuje len to, že sú prevádzané slušnou atmosférou. Vadia mi aj blbé efekty, ktoré celú kvalitu filmu kazia a ide dole vodou. Scenár tiež nie je práve ten najlepší a aj tu nájdete veľké množstvo situácii, pri ktorých sa jednoducho chytnete za hlavu. Či už sú to hlúpe dialógy, chovanie postáv alebo prosté, nedomyslené chybičky. Čo sa týka hlavnej postavy, stvárnenou dcérou majstra Argenta - Asiou, tak tá mi je krajne nesympatická. Už od kedy sa objavila na obrazovke, chová sa ako hlúpa krava, je veľmi naivná a jednoducho som si k nej za celý čas nevytvoril žiadny vzťah, tak mi bolo jedno či zomrie vtedy alebo vtedy. Asia ju tiež nehraje práve najlepšie. Nie že by hrala vyložene zle (predsa si len k sebe vystavte takých hercov z paneláku a ju), minimálne ale vôbec presvedčivo a neuveriteľne- snaží sa, no akosi sa jej to nedarí. Vcelku hodnotím film (nad)priemerne. Film má svoje klady, ale aj zápory, no stále je pozerateľný. No aj napriek všetkým svojim zápornym stránkam vám ho predsa len odporúčim - no nečakajte od neho veľmi veľa. Moje hodnotenie: 60% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek televíznemu spracovaniu je to kvalitné zavŕšenie série o troch diabolských matkách. V La terza madre sa nám predstaví starý dobrý Argento, tak ako ho poznáme z jeho filmov zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov. Červeno-modré farebné vízie, zaujímavé pohľady kamery, napríklad v sprche z perspektívy vody padajúcej na prsia Dáriovej dcéry Asie, ktorá hrá s prehľadom. Nechýbajú ľakačky ani gore, ktoré napriek nízkemu rozpočtu nevyzerá lacno. A izraelská modelka ako démonická mater lacrimorum je hotová temná venuša, ťažko sa odoláva jej pokušeniam. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Natáčeno v Římě, Turíně a Ternu. (Chatterer)
  • Daria Nicolodi a Asia Argento jsou v reálném životě matkou a dcerou. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama