Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek televíznemu spracovaniu je to kvalitné zavŕšenie série o troch diabolských matkách. V La terza madre sa nám predstaví starý dobrý Argento, tak ako ho poznáme z jeho filmov zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov. Červeno-modré farebné vízie, zaujímavé pohľady kamery, napríklad v sprche z perspektívy vody padajúcej na prsia Dáriovej dcéry Asie, ktorá hrá s prehľadom. Nechýbajú ľakačky ani gore, ktoré napriek nízkemu rozpočtu nevyzerá lacno. A izraelská modelka ako démonická mater lacrimorum je hotová temná venuša, ťažko sa odoláva jej pokušeniam. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Argento se svezl na popularitě Masters of Horror a po sedmadvaceti letech dokončil svou trilogii o Matkách - čarodějnicích. Samozřejmě nepřišel s novou verzí Inferna nebo Suspirie, ale v rámci svých dnešních možností natočil brutální atmosférický horror, který s přehledem válcuje většinu současné horrorové produkce. Více: http://blog.obitus.cz/2008/01/la-terza-madre.html ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední matka páně Argenta oplývá asi největší dávkou brutality a gore skopičin, zejména úvodní vyvržení muzejní restaurátorky opravdu stojí za to, krvelačný divák musí být spokojen. Dříve ne až tak podstatné mystérium tří mocných čarodějnic zde pro mne překvapivě narostlo až do apokalyptických rozměrů, ovšem zrovna tenhle motiv na mne působil trochu levně. Sehrané bojůvky na ulicích, výskyt afektovaných moderních čarodějnic apod. mi příliš nesedly, stejně jako digitální finále. Přes všechna negativa mne z nějakého neznámého důvodu ( uhranutí ?) opět Argentovo pojetí filmu nadchlo, možná ta snová atmosféra, možná ty výše zmíněné skopičiny a pak celá ta mozaika obrázků, nevím, čtyři. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že docela obstojně důstojné završení jedné trilogie. Přece jenom časový odstup od předchozího snímku je zřetelný, TERZA MADRE je tak nějak modernější a brutálnější. Scénář sice neoplývá nějakými vynikavostmi a ke konci je už hodně vyčichlý (tak slabý a rychlý závěr snímku jsem opravdu nečekal), ale Argento to zvládl natočit docela dobře a vložil do filmu několik parádních scén (kreslený flashback). Ta asijská čarodějka, která skoná nezáviděníhodnou smrtí na dámském záchodku byla fakt děsivá a jelikož jsem na to koukal v noci potmě, docela mě i vystrašila. Za tohle Argentovi obrovský dík, naposled jsem podobné pocity zažil u japonské NENÁVISTi. Nečekal jsem od TERZA MADRE stejnou laťku jako u INFERNA nebo SUSPIRIE, ale byl jsem mile překvapen. Asia je zajímavá herečka, neoplývá nějakými extra super hereckými schopnostmi, ale má něco, pro co je radost na ní koukat (a tím vůbec nemyslím její nahotu). Tak nějak se v ní její, přiznejme, ne zrovna sexbombově hezcí rodiče namíchali taki, že má jisté charisma. Přemýšlel jsem, jestli dát 3 nebo 4, ale myslím, že 4 si to zcela určitě zaslouží. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Taková oddechovka. Z Argentovy trilogie Matek jednoznačně nejslabší, ale jako fajn podívaná na odreagování poslouží dobře. Atmosféra se během filmu docela drží (opakovaný kontrast bezpečí bytu a pokoje, které náhle přejde v úplný opak, děsivé obrazy a výjevy), mordy notně krvavé. I když, nemůžu si pomoct, mám pocit že v rámci prvního mordu chtěl Argento upgradovat ten první ze Suspirie. Udo Kier se moc neohřeje, po krátkém úvodním záchvatu a proslovu jeho etuda končí, škoda. Závěrečná scéna mi připadla jak z klipu Cradle Of Filth, což ještě podpořilo to, že v závěrečných titulcích uslyšíme jejich zpěváka :-) . No a jinak ve filmu pobíhá spousta polonahatých koček v nejroztodivnějších hábitech, ovšem ta nejhezčí je samotná Asia Argento, mimochodem herečka s jedním z nej sexy hlasů :-) . ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Daria Nicolodi a Asia Argento jsou v reálném životě matkou a dcerou. (Chatterer)
  • V Itálii vydělal film za první dva dny promítání 827,000 dolarů. (Chatterer)
  • Natáčeno v Římě, Turíně a Ternu. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama