Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Toto je trest pre všetkých, ktorým chýbal v Inferne príbeh. Kým Suspiria a Inferno si držali svojský štýl, Mother of Tears je ako z úplne iného sveta. Nie je tu nič zo snovej atmosféry a farieb Technicoloru, je to len hektická mordovačka s dôrazom na nechutnosti v lacnej produkcii, kde masové pomätenie vo svete vyzerá tak, že niekde v Ríme niekto rozbije pálkou kapotu auta (a Mater Lacrimarum ma silikónové kozy!). A stavím sa, že Argento si myslí, že je to jeho najlepší film v trilógii. Je nepochopiteľné, ako jeden kedysi svetový a inšpiratívny tvorca dokáže tak stratiť súdnosť. Mother of Tears neoplýva ničím, čo by hoci len pripomínalo talent, umenie, či čo i len remeslo. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Začnem obligátnym povzdychom názorovo osamelých prispievateľov - "Asi som videl iný film než väčšina tunajších užívateľov." ... Jediným plusom je fajné gore, ale i to vyznieva samoúčelne, keďže všetko okolo je prasprostá zlátanina. Veď to sakra nemá ani len tú atmosféru, s ktorou Argento zvykol narábať tak šikovne, že bolo jedno koľko hluchých miest sa našlo v samotných príbehoch. Matka slz je iba a len konina, výsmech filmovému hororu, potupa čarodejníckych legiend. Keby to natočil 25 ročný klipár s tlupou študentov herectva, mávnem rukou, ale Argento s dcéruškou - fajne si nasrali a väčšina im to baští až im od úst odpadáva...?! Nechutné!! ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt masakr, umělecký, horrorový, brutální a pro mne i duchovní nářez ... Nechápu ... Argentovi jako by se podařilo mne opravdu zavézt někam za oponu viditelné skutečnosti a pocítit mystiku tohoto světa. Téma filmu mi naprosto sedlo. Vždy mě toto přitahovalo. Goreefekty jsou kapitolou samou pro sebe, Argento využívá klasické postupy dokonale spojené s moderní technologií a vytváří tak opravdu šílený (v dobrém slova smyslu ...) dojem... Výtvarná a hudební stránka absolutní vrchol ... vše zakončeno úžasným soundtrackem u titulků spolu s obrazy z okultních knih... Slovo dokonalé je pro tento film slabé ... Ovšem tento film ocení zejména příznivci horrorů a samotného Argenta. Mnoho ostatních diváků nebude ve filmu vidět to, co člověk, který Argentův styl už zná. Například klasickou hru s obrazem, barvou, kombinací barvy (opět vystupuje z obrazu zejména červená) atd. Věřím, že toto je pro některé diváky jeden z nejlepších horrorů všech dob. Přiznávám, že jisté nelogičnosti zde byli, a to i v přemisťování postav v prostoru nebo čase plus dosti prkenný herecký výkon Argentovy dcery Asii. Ale to už nehraje žádnou roli. Klady tohoto filmu mnohonásobně převyšují těch pár nedotažeností. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dario Argento se s tim vubec nemaze a na stara kolena dokoncuje svou brutalni trilogii "Three Mothers" o vyvrazdovani dabelskych matek. Brutalita opet hraje hlavni roli, tentokrat uz lehce na hranici parodie. Nektere sceny ale rozhodne nezklamaly, hozeni mimina z mostu, ktere se jeste pri padu dukladne triskne do hlavy, pochutnavani si na detskych vnitrnostech, vypichovani oci, propichovani vaginy dvoumetrovou tyci atd. Cele to ale pusobi misty zbrkle a az prilis zbesile, coz opet nahrava spise elementu trapnosti, nez terroru. Presne tuto cholericky dabelskou naladu podtrhuje i hudba, ktera je natolik demonicky hardcore, az vlastne vubec neni temna a prilis atmosfery do filmu neprinese. Asia Argento me v hlavni roli take nejak extra nepresvedcila, navic vypada jako ospala narkomanka. Nastesti misto ni v prubehu celeho filmu exceluje silena satanisticka opicka. 6/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po Jennifer zo série Masters of Horror som dúfal že mi šmakne aj La Terza Madre, ale nebolo tomu tak. Podobne ako Suspiria ma nechala chladným aj La Terza Madre. V dnešnej dobe mi to príde ako päsť na oko zakomponovať satanistický film do súčasnosti v štýle brakového vedenia 70tych rokov talianskej produkcie včetně zo začiatku trápneho no ku koncu sa vylepšujúcemu gore. V kobkách atmosféra už bola (lepšia) i keď opäť zostup Asii k Matke nárekov ma viac uspalo ako napružilo a celkovo tomu chýbala monumentálnosť ktorú určite nevytvorí záber na horiaci chrám vo viditeľne trikových dvoch plameňoch obklopený zopár ľuďmi alebo dvojica postrkujúca sa niekde obďaleč znázorňujúca úpadok spoločnosti pred apokalypsou. Udo sa tu opäť nestihol ani ohriať ešteže odišiel štýlovo a vyložene ma potešilo len fantastické odpravenie čarodejnice obrovským monolithom na rozdiel od toho WTF najšokujúcejšieho momentu filmu. Osobne dávam prednosť Soavimu pred Argentom. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • V Itálii vydělal film za první dva dny promítání 827,000 dolarů. (Chatterer)
  • Soundtrack pro tento film složil Claudio Simonetti. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama