Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

S gialla souputníků mi je přece jenom bližší takový Lucio Fulci, na jehož geniální Beyond nedám dopustit, ale Argento se po letech podprůměrných a maximálně průměrných žánrových podívaných vrátil ke své nedokončené trilogii o matkách - čarodejnicích a přidal poslední střipek do skládačky. La Terza Madre je naprosto famózní záležitost, která překvapí Mistrovy fanoušky větším soustředěním na klasicky vystavěný narativ s naprosto logickými a kauzálními vazbami mezi jednotlivými scénami... aby pak Argento klasický narativ v nekompromisním a božim závěru/záběru utnul a postavy vnitřně vyprázdnil, nechal je v bláznovském smíchu a dojem podtrhl nereálnými kulisami. Jasně, že konfrontace "té nejkrásnější a nejnebezpečnější" s hlavní hrdinkou, brilantně ztvárněnou Asiou Argentou, je krátký, ale to je poznávací znamení Argenta stejně jako otevřené konce a cliffhangery u Romera. A ústřední skladba je hotový zázrak.... a ty gore scény musí potěšit každého fanouška. Skutečně: nejlepší horrorový film roku 2007 a vzhledem k uchopení ryze žanrových schém a hlavní ženské postavy, která je racionální, značně progresivní nad-žánrová podívaná. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po Jennifer zo série Masters of Horror som dúfal že mi šmakne aj La Terza Madre, ale nebolo tomu tak. Podobne ako Suspiria ma nechala chladným aj La Terza Madre. V dnešnej dobe mi to príde ako päsť na oko zakomponovať satanistický film do súčasnosti v štýle brakového vedenia 70tych rokov talianskej produkcie včetně zo začiatku trápneho no ku koncu sa vylepšujúcemu gore. V kobkách atmosféra už bola (lepšia) i keď opäť zostup Asii k Matke nárekov ma viac uspalo ako napružilo a celkovo tomu chýbala monumentálnosť ktorú určite nevytvorí záber na horiaci chrám vo viditeľne trikových dvoch plameňoch obklopený zopár ľuďmi alebo dvojica postrkujúca sa niekde obďaleč znázorňujúca úpadok spoločnosti pred apokalypsou. Udo sa tu opäť nestihol ani ohriať ešteže odišiel štýlovo a vyložene ma potešilo len fantastické odpravenie čarodejnice obrovským monolithom na rozdiel od toho WTF najšokujúcejšieho momentu filmu. Osobne dávam prednosť Soavimu pred Argentom. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Místy má snímek opravdu hutnou atmosféru, lekačky jsou velmi efektní, jednu jsem skoro nerozdýchal. Herecké výkony nejsou dokonalé, ale postačí, italština se moc příjemně poslouchá, zvlášť když je doprovázena výtečnou hudbou... Argento se nebojí ukázat záběry, které by režisérovi v Americe asi hned tak neprošly (nebo by se nesetkaly s pochopením), no evropský divák je snese celkem v pohodě. Samotný příběh je obstojný, ale jeho ukončení se mi zdálo tak trochu zbrklé a moc rychlé, což je docela škoda, poněvadž minuty, které mu předcházely, byly opravdu silné (atmosféra i gore), a jako takové by snesly nějaké to prodloužení... Rozhodně to není film určený pro každého, ale spíš pro vyznavače hororového žánru 70. a 80. let. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Odosť odlišný film od predošlých dvoch dielou trilogie. Ale chvalabohu film je to dobrý i ked ako som napísal iný. Už tu nie je tá skvelá snová atmosféra zo Suspirie, vlastne tu už Argento na amtosféru moc nevsadil a chcel diváka upútať tým čo mu dnešné horory ponukajú najviac tj. násilie. Film o tretej matke je brutálny a plný gore scén, ktoré sa vydarili a bol som rád, že som videll neokukané vraždy. A ked nie neokukané, tak aspoň dobre natočené. Na smrť novorodenca či farára len tak nezabudnem. Hlavný tahák film, spomínané násilie sa vydarilo a tak má film jedno plus k dobru. Hubda bola tiež fajn a po neskutočne otasnej hudbe z Inferna sme zase počuli nervy drásajúce tony(v dobrom slova zmysle). Čo sa mi na filme nepáčilo je, že Argento nezvládol(znovu) dotiahnúť film do dobrého konca. Film sa uberal ako tak v dobrom duchu, no posledná 20 minutoka filmu je slabá a všetko sa udialo tak rýcho, chaoticky.. no proste ani v jednom filme z celej trilogie Dario nezvládol koniec. Suma sumárum trilogia sa zakončila seriozne a celé sa to obalilo do akého priemerného obalu. Hodnetenie filmu: 75% Celej trilogie: 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tam za hřbitovní zdí ležela truhla a rakev ovázaná řetězem. MATER LACRIMARUM se vrací…. PŘÍBĚH:**z Říma se stává ,,šílené“ město. Vraždy, sebevraždy, sjíždějí se čarodějnice…a vše zastaví jedině A.Argento. Asi v půlce zjišťuji, že samotný příběh už není tak zajímavý, jak původně vypadal. Sama hlavní postava se mi zdá divná a začíná to být nuda omotaná trapnými keci. Korunu všemu nasazuje duch, který ji doprovází. Něco jako Casper, jen zde má podobu její matky./ HUMOR:i na ten bohužel dojde. Směji se totiž stupiditě tvůrců, herců a nevím, jestli to fakt myslí vážně./ AKCE: *ani ne. Pár vražd. Je tu však celkem fajn zvuk a zajímavá hudba. Soundtrack si určitě seženu!/ NAPĚTÍ:**dobře jsem se lekl jednou. Režisér sice ,,hutní“ atmosféru zajímavými zvuky, ale nic se neděje. Trapný je i finále, které může vyvolat pocit hnusu, ale napětí nic moc. Jde tu hlavně o krev, vnitřnosti, drsné záběry. A taky o okultismus, knihovny, úzké chodby – znáte to. Na tohle jsem už starej. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Soundtrack pro tento film složil Claudio Simonetti. (Chatterer)
  • Natáčeno v Římě, Turíně a Ternu. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama