Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

mm13 

všechny recenze uživatele

Začnem obligátnym povzdychom názorovo osamelých prispievateľov - "Asi som videl iný film než väčšina tunajších užívateľov." ... Jediným plusom je fajné gore, ale i to vyznieva samoúčelne, keďže všetko okolo je prasprostá zlátanina. Veď to sakra nemá ani len tú atmosféru, s ktorou Argento zvykol narábať tak šikovne, že bolo jedno koľko hluchých miest sa našlo v samotných príbehoch. Matka slz je iba a len konina, výsmech filmovému hororu, potupa čarodejníckych legiend. Keby to natočil 25 ročný klipár s tlupou študentov herectva, mávnem rukou, ale Argento s dcéruškou - fajne si nasrali a väčšina im to baští až im od úst odpadáva...?! Nechutné!! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po zkouknutí všech 3 částí můžu s klidným svědomým říct že se jedná sice o nejslabší díl, ale i tak je serie nadprůměrá. Nejlepší díl trilogie je 2 část Inferno, to je vynikající. Tato matka mi nepřišla tak špatná, jen prostě vznikla ve špatné době. Argento si mohl odpustit to zabití dítěte, ne proto že to bylo dítě ale proto že to vypadalo divně. Nicméně ostatní gore bylo prakticky vynikající a nebylo to trapné co se poslední dobou furt natáčí(třeba trapné vraždy v remaku Pátek 13). Asia je celkem kočka. Jen jsem měl trochu problém s koncem, přišel mi takový na rychlo splácnutý. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Odosť odlišný film od predošlých dvoch dielou trilogie. Ale chvalabohu film je to dobrý i ked ako som napísal iný. Už tu nie je tá skvelá snová atmosféra zo Suspirie, vlastne tu už Argento na amtosféru moc nevsadil a chcel diváka upútať tým čo mu dnešné horory ponukajú najviac tj. násilie. Film o tretej matke je brutálny a plný gore scén, ktoré sa vydarili a bol som rád, že som videll neokukané vraždy. A ked nie neokukané, tak aspoň dobre natočené. Na smrť novorodenca či farára len tak nezabudnem. Hlavný tahák film, spomínané násilie sa vydarilo a tak má film jedno plus k dobru. Hubda bola tiež fajn a po neskutočne otasnej hudbe z Inferna sme zase počuli nervy drásajúce tony(v dobrom slova zmysle). Čo sa mi na filme nepáčilo je, že Argento nezvládol(znovu) dotiahnúť film do dobrého konca. Film sa uberal ako tak v dobrom duchu, no posledná 20 minutoka filmu je slabá a všetko sa udialo tak rýcho, chaoticky.. no proste ani v jednom filme z celej trilogie Dario nezvládol koniec. Suma sumárum trilogia sa zakončila seriozne a celé sa to obalilo do akého priemerného obalu. Hodnetenie filmu: 75% Celej trilogie: 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak už jsme měli možnost poznat díla tohoto pána horrorů, neexistují pro něho žádné tabu. Hromada mrtvých, litry krve, podřízlé krky, useklé končetiny, kanibalismus, nahota – to vše můžeme zhlédnout i v tomto filmu. Odborníci sice říkají, že Suspiria byla lepší než Matka slz, ale mě se tento snímek líbil skoro po všech stránkách. Hudbu složil opět Simona Simonetti, který jí měl na starosti i v Suspirii. Skvěle do filmu zapadala, chvílemi byla mysteriózní, strašidelná, temná – prostě každá scéna byla dobře podchycená a skvěle podbarvovala atmosféru. Efekty dělal Sergio Stivaletti, takže bylo na co koukat. Kamera zabírala detaily do nejmenších podrobností, až to bylo někdy i dost nechutné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $54,947Tržby Celosvetovo $3,119,957║ Pekná ukážka amatérskej práce po všetkých možných a nemožných smeroch, od prevareného "nudného" príbehu, cez krvavé scény aj keď prevažne v prevedení v starej dobrej školy, ktoré na dnešnú dobu ale vyznejú skôr rozpačito a smiešne, než aby nejako mohli fungovať pre dej, tobôž vystrašiť, príde aj na počítačové triky a tie sa na prekvapenie dejú zniesť aj keď dohromady nič preborné neponúknu, o nejakú temnejšiu atmosféru skoro film neškrkne, herecké výkony na zaplakanie, dialógy sú čistý vývar, opäť samoúčelná nahota(to možno upútavalo v 80.rokoch ale teraz???), ... v celku veľké sklamanie, určite som čakal o niečo viac než takýto bezvýznamný vývar 100x videného horrorového klišé. /20%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Daria Nicolodi a Asia Argento jsou v reálném životě matkou a dcerou. (Chatterer)
  • V Itálii vydělal film za první dva dny promítání 827,000 dolarů. (Chatterer)
  • Natáčeno v Římě, Turíně a Ternu. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama