Reklama

Reklama

Car Men

(TV film)
  • Nizozemsko Car Men
Krátkometrážní / Hudební / Taneční
Nizozemsko / Česko, 2006, 28 min

Obsahy(1)

Nový původní taneční film choreografa Jiřího Kyliána a režiséra Borise Paval Conena, inspirovaný Bizetovou hudbou a starými holandskými černobílými groteskami z prostředí automobilových závodů. Snově reálný a humorně nostalgický příběh vyprávěný moderní taneční řečí na věčné a univerzální téma lásky. Hlavními hrdiny jsou dvě dvojice tanečníků souboru Nederlands Dans Teater III - a legendární vůz Tatra 87. Carmen totiž není to stejné jako Car Men - vyzývavá operní hrdinka podléhá vášni pro automobily stejně jako Car Men - Muži aut.
Nizozemsko-česká koprodukce byla natáčena v létě 2006 v imaginativní atmosféře severočeské hnědouhelné pánve. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dramatická klauniáda či klaunské drama ? ;-) . . . Tak tohle mě vskutku nečekaně příjemně překvapilo! Skutečná lahůdka, formou i obsahem! Vskutku nápadité už názvem počínaje, vycizelované gagy s perfektními hereckými kreacemi, skvělá choreografie, kompozice záběrů a střih, půvabně pimprlové kostýmy, důmyslné aranžmá hudby (místy znějící jak ze starého gramofonu) v kombinaci s ruchy a zvuk vůbec, nápadité prolínání záběrů ze starých němých grotesek - vše do detailů promyšlené, přitom skromné a přesto dokonalé! A ta nádherná Tatra! S bílými manžetkami na pnojmatikách... :-) Ááááách . . . Neznám detaily o tomto projektu, však ejhle důvod se po nich hnedle pídit! Pět hvězdiček s hvězdičkou!!!!! - - - P.S. Ukázky z té krásy i více třeba zde: http://www.youtube.com/watch?v=H5Ne_AJJEQA - - - P.P.S. 27.10.2011 byla Jiřímu Kyliánovi udělena Cena Ministerstva kultury za přínos divadlu a za dlouhodobé zásluhy v rozvoji tanečního umění v celosvětovém měřítku a za soustavnou podporu českého tance. Tož d.m.s.n. velmi zaslouženě, navíc Mistrem v přenosu aktu udílení cen na ČT2 přijata s vtipem a šarmem hodným skutečného umělce... Tleskám! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

pro mě je toto dílko bravúrním spojením opery s groteskou, které by mohlo nadchnout i běžné diváky. Podle zdejšího hodnocení to tak nevypadá. Na mě to však efektně působí, přitom je to jednoduché, silně emocionální a s příběhem odehrávajícím uprostřed hnědouhelného lomu. Bravo Kilián. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 2 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Moc povedný odkaz na oblíbené automobilové grotesky, v němž se prolíná dobře provedená groteska, mysterické drama a absurdní děj. Remix slavné ústřední melodie muzikálu Carmen je přetvořen pro účely filmu, či lépe, film se přizpůsobuje melodii Carmen, aby z toho vznikli CarMen. Především oceňji, že se tvůrcům povedlo zachytit (splynout) s atmosférou grotesek devadesát let po jejich zlaté éře a zároveň tím bavit a dojímat. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k absenci smysluplné, resp. snadno identifikovatelné, dějové linky je to filmový kousek určený spíše žánrovým specialistům, tzn. fandům baletu a pantomimě. Nelze ale upřít určité kouzlo, které atmosféra přináší. Celkový dojem: 45 %. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podařené a nádherně stylizované, po této stránce Car Men připomíná Helmerovo Tuvalu. Ale výraz je hodně křečovitý a chyběl mi jakýkoli děj či obsah. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama