Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Igor Chaun nahlíží ve své trochu zvláštní a trochu pohádkové komedii na vážné téma z úplně nečekané strany a Miroslav Táborský s Veronikou Freimanovou mu v tom s chutí pomáhají. Sebevrah se málokdy sejde se sebevrahem, ale když už se to podaří, je to hezké setkání. Mohou si otevřeně, bez příkras a zbytečných konvenčních úvodů svobodně promluvit o svých zpackaných životech. Nemusí lhát, nemusí mlžit, nemusí se snažit udělat na druhého dojem. Vždyť teď už je to stejně jedno, za chvíli to budou mít oba za sebou. Oba jsou zkušení, vědí o co jde - vždyť už to několikrát zkoušeli. Nikdy se to sice nepovedlo, ale teď to vyjde, jsou na to přece dva. A kdoví, protiklady se přitahují a v blízkosti smrti se může objevit i láska. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Už obsazení tohoto filmu nebylo vůbec špatné a následné jednotlivé scény už po prvních záběrech kamery na Miroslava Táborského, který spadl po strčení nějaké obtloustlé ženské s párkem v hubě ze schodů dolu, a po větě to je ale skurvenej svět kdy se chce následně filmový Lukáš (Miroslav Táborský ) oběsit, jsem si řekl kurva to by mohlo stát zato. Sice je to velice nepravdivej film, ale víceméně přesně zapadající svým tématickým celkem jisté beznaděje do dnešní doby. Pavlata v roli snad nějakého tuláka později výpravčího a nakonec přimáře, opět výborný a tajemný. Snímek který pro svůj humor ve věcech morbidních, vážných i tragických i ve své občasné hravosti je ve skutečnosti stejně jen takovou velice chaotickou pohádkou plnou zmatků s vždy neuskutečnitelným a s nějakých důvodů nesplněným koncem. Tento film je opravdu nenáročný a víceméně nepravděpodobný, ale i tak nikdy nevíme, jaká kouzelná překvapení má pro nás život připraven. Jen by mě zajímalo, nebo jen se nechci dočkat toho kolik se najde s prominutím slabomyslných de.ilů kteří budou chtít podobně skoncovat se životem a již zítra to budou třeba s veselím napodobovat ! Ten konec po výbuchu domu v nemocnici opět s Pavlatou jako primářem, a následné vyprávění o nějakém pečení a receptech byl opravdu divnej, a já mu nějak neporozuměl. Ale i tak za 3*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +občas vtipné, nenáročné, naštěstí krátké, Pavlata v trojroli -slabší děj, občas zdlouhavé, příběh málo uvěřitelný/// Trošku úsměvný filmík, ve kterém se mi líbila Veronika Freimanová a záhadný Michal Pavlata (poznal jsem ho hlavně po hlase). Hudba mírně nadprůměrná, stejně jako prostředí a herecké výkony. Největší problém je, že mi film nic nedal a navíc Miroslava Táborského v této poloze jsem už viděl kolikrát. Jinak pohoda./// Celkem 61%/// ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mě nestalo abych u televizního filmu poslouchal tak kvalitní dialogy, pravda, psané hodně černým ingoustem, ale na poslech i pro pobavení byly tyhle frky jedna báseň. Miroslav Táborský se na roli skvěle hodil, teda ne že by v realu pobíhal po Praze s provazem v ruce, ale jeho postava a výraz v obličeji přesně odpovídala názvu filmu. S Veronikou Freimanovou mám dva problémy. Nevěřím, že by se našel nějakej chlap, který by se k takový ženský dokázal chovat hrubě a nedokázala mě přesvědčit, že se chce skutečně zabít, přišlo mě to spíš, jako že chce klofnout Lukáše a kvůli tomu je ochotná s ním prubnout i nějakou tu sebevraždičku, aby se předvedla. Ještě by mě zajímalo jestli skutečně existuje Andělská lhota a odkud bylo to krásný nádraží. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Černo-černá komedie šmrnclá nadpřirozenem. Notorický sebevrah se po jednom ze svých dalších pokusů o skončení života octne v domácnosti v manželství nešťastné ženy se stejnými sklony jako on. No nevím, nebylo to ani vtipné ani dobře zahrané ani nic. Myslet, že si téměř hodinu vystačíte s žabím pohledem Miroslava Táborského, je dosti scestné. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"A neskáču z blbýho místa?Do protisměru nemůžeš, viděli by ti do ksichtu a viděsil bys je!" Černá komedie, kde jediným imaginárním nosníkem je scénář, který se může pyšnit několika kvalitními "seky" a M.Pavlata, kterého zde můžeme vidět v trojroli ztvárňující rozlišné povahy třech (zdánlivě nesouvisejících) postav. Vše ostatní (kamera, M.Táborský, V.Freimanová, hudba, střih a příběh) je na hranici průměru. Poctivých, a však rozhodně né-přesahujících 50%! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V jedné ze scén Veronika Freimanová pronese, že vlak jede po vedlejší koleji. Na trati je ale kolej jen jedna. (M.B)
  • Ve filmu je vesnice Andělská Lhota, ta ve skutečnosti neexistuje. (M.B)

Reklama

Reklama