Reklama

Reklama

Maraton lásky

  • Velká Británie Run, Fatboy, Run
Trailer 2

Každý má právo na lásku. I nenapravitelní pařezové, kteří v životě dokážou všechno tak akorát zpackat. V jejich případě je nutné umět si jen směrem ke štěstí pořádně popoběhnout.  Ve svém celovečerním režijním debutu se herec David Schwimmer, kterého české publikum zná především jako šarmantního potrhlíka Rosse ze seriálu Přátelé, vydal po stopách chlapíka, kterému byste možná ani nepodali ruku. Dennise nelze charakterizovat jinak než slovy nesympatická nula. Pracuje jako hlídač v obchodě s prádlem, je věčně plonk a neustále shání peníze na nájem. A co do charakteru je to vážně zvíře. Dokonce před pěti lety utekl své těhotné snoubence Libby od oltáře. Jenže ejhle, i u takového nevycválance se mohou objevit city. I přes to všechno co udělal, totiž Dennis pořád Libby miluje a pokouší se získat ji zpět. Nyní dokonce možná dostane šanci. Již brzy se ve městě poběží charitativní maraton, jehož se hodlá zúčastnit i Libbyin současný přítel, bohatý a přátelský Whit. A pokud by Dennis Whita porazil, možná by si Libby mohla uvědomit, kdo je pro ni ten pravý. Obtloustlý Dennis proto zahodí lahve i cigarety a začíná se svéráznou přípravou na vrcholný sportovní výkon. Že by i takhle mohla vypadat cesta ke štěstí? Kdo ví, každopádně Dennis to v této americké romantické komedii rozhodně zkusí. Svoji hereckou tvář mu propůjčil neodolatelně nepřitažlivý Simon Pegg. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

kaylin 

všechny recenze uživatele

David Schwimmer (Ross z "Přátel") se jako režisér předvedl už ve svém domovském seriálu a pomáhal pak také Mattu LeBlancovi s jeho spin-offem "Joey", kde si také odrežíroval pár epizod. "Maratón lásky" se stal jeho prvním celovečerním filmem a rozhodně to není propadák. Ale ani to není film, který by byl geniální. Popravdě, režisérsky je zvládnutý dobře. Některé vtipy vyznívají natolik dobře, že jsem se skutečně zasmál nahlas. Spojuje se zde výborný britský humor s humorem americkým, kdy ten britský má samozřejmě navrch. Simon Pegg se sice neubrání scénám, které zase tak vtipné nejsou. V některých scénách se objevují hluchá místa, ale pořád to má docela dobrý směr. Pak přijde ale na řadu druhá polovina filmu a samotný závod. Tady film naráží, protože se utápí ve vlnách romantického bláznění tolik typického pro německé filmy, jimiž nás zahlcují české televizní stanice. Škoda konce, ale Simon Pegg a Dylan Moran odvádějí svou práci dobře. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/bruce-clint-simon-david-zbouchnuta-v.html ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Scénář plný klišé, příběh už také mnohokrát viděný. Jediné co vyzdvihuje tento film je Simon Pegg, kvůli kterému jsem se rozhodl tento film vidět. Simon je opravdu dobrý komik, kterému role Denise sedla. Ještě se také podařilo pár narážek na jiné úspěšné filmy, mimo jiné také na Rockyho. Tento film se nestane milníkem ve svém oboru, ale dokáže zaujmout a vcelku pobavit když mu dáte šanci. 70% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne ne tak spatny, aby to melo jen 66%, ale zase ne tak dobry, jak to bejt mohlo. Nejvetsi problem je asi pribeh, kterej je strasne narvanej klise, takze vyvoj je cloveku jasnej od zacatku do konce. Dalsi problem je, ze se tvurci nemohli nak rozhodnout, jesli teda komedii a nebo drama, takze tu jsou na komedii dost vazny a krapet smutny momenty a to pak misty rusi. Samotnejch vtipu by tu melo bejt krapet vic, ale mezi tema, co tu jsou, se najde i par originalnich, ale i kdyz vetsina uz k videni nekde byla, hlavne diky perfektnim hercum jsou skvele vtipny. Obsazeni se fakt povedlo, Azaria a hlavne Pegg nemaj chybu a potesilo me, ze zas nekde dostal trosku slusnejsi roli Dylan Moran, kterej je neskutecne krutej. Celkove jsem se misty nudil, ale vetsinu casu slusne bavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já na komedie nikdy nečekám, ty příjdou z nenadání a i když nevím co čekat, většinou jsem buď překvapen nebo na to všechno hnedka zapomenu a neřešim. Komedie jsou všelijaké, ale že by měli nějakou reklamní kampaň to se říct nedá, oproti jiným bijákům z Ameriky, které v kině trhají sedačky již při úvodních titulcích. Na Run, Fatboy, Run jsem se těšil, je to jedna z mála komedií, na kterou jsem se já těšil a nakonec jsem i byl překvapen. Mně ten typ humoru prostě sednul. Nic extrémního, klasicky nenápadného a rozhodně nápaditého i když ne bůhví jak bláznivého. Tak nějak bych to možná zhodnotil na první zkouknutí. On to režíruje David Schwimmer, hraje v tom Simon Pegg a hlavně Dylan Moran. To všechno jsou moji oblíbenci číslo jedna a já prostě věřil, že to špatně dopadnout nemůže. Už trailer nabízel parádní zábavu a ta se také podle mě dostavila. Jen ostatní řekl bych, čekali trochu víc, když v tom hraje ten magor z Black Books, Dylan Moran. Ono by to taky bláznivější určitě bylo, kdyby dostal daleko větší prostor. Ne že by nedostal, ale dostat o trochu větší, tak je zaděláno na tu nejlepší komedii za poslední dobu. Každopádně i tak jsem se bavil. Těšil jsem se a dopadlo to dobře. Celou dobu jsem se nenudil a i když to ke konci mělo čistě průměrný spád jak u komedií bývá, nemohl jsem se netvářit, že mě to nebaví, prostě se bavil, tak jak to od filmu očekával. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na Schwimmera to nebolo zlé. Aj napriek tomu, že ide o klasický, skôr podpriemerný námet a šedivý scenár o nenapraviteľnom flákačovi, ktorý nakoniec príde k rozumu a všetko sa na dobré obráti, tak snímok celkom pobavil. Najväčšiu zásluhu na tom má hlavne S. Pegg, ktorý často dokáže z minima vyťažiť maximum a aj podpriemerné filmy ťahá aspoň do priemeru. Síce tu nebolo veľa scénok s fungujúcim humorom, ale tých pár bolo naozaj luxusných. Čistý priemer. 60/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Gordon (Dylan Moran) nosí hodinky značky Rolex 520 Perpetual Oyster. (dyfur)

Reklama

Reklama