Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Při tomhle krátkometrážním snímku jsem se smála tak, že jsem málem spadla ze židle. Nemělo to jedinou chybičku. Bylo to nápadité a mělo to spád. Hlavně to bylo vtipné. Nejen člověk se svými chybami učí, že? Zkoušky se dají dělat ze všeho. I z takové poněkud zvláštní disciplíny, jako byla právě tato. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý digitální kraťas obstojí v konkurenci starých dobrých animáků ala Tom a Jerry. Umí sice zaujmout skvělým technickým zpracováním, ale nepředkládá tak vysoce koncentrovanou nálož humoru na jakou jsem zvyklý u klasiky. Pro mě je tento snímeček důkazem, že technika rozhodně není to nejdůležitější. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Abduction School. Už od dob, kdy na Homera nestačil jen jeden paprsek, dobře víme, že kvalitně provedený mimozemský únos vyžaduje jistý stupeň znalostí a zkušeností. Ne nadarmo se říká, že žádný učený z nebe nespadl.. Na čtyři stelly to vytáhne úvodní atmosféra osmdesátkových kontaktních sci-fi a probuzení budíkem. I když po tom nešetrném zacházení s objektem je zázrak, že k němu vůbec došlo.. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

V Únosu se upustilo od skrytých ponaučení a vsadilo se hlavně na zábavu a já jim to během těch pár minut sežral i s navijákem. Animační technologie se zas posunuly o level výš a zrovna na zdejším nešikovném mimozemšťanovi je to náramně poznat, což mě osobně velmi těší. Nelze nepřemýšlet nad tím, že lidská postava ve filmu je hlavní hrdina z Ratatouille. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl masakr. Už vím, jaké mají mimozemšťané závěrečné zkoušky:-) Skvělý bonus k filmu Ratatouille. Zhlédl jsem to dvakrát. Toho pozemšťana mě bylo líto, jak se ho mladý mimozemšťan snažil unést. Ještě že to nakonec vyřešil jeho zkoušející. Tento kraťas je důkazem toho, že i beze slov jde natočit zábavné dílko. Dávám 100% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Když unášený muž v pokoji spadne na zem, stojí vedle něj postavička "muzikanta" z pixarovského minifilmu Tin Toy. (T-enter)
  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)

Reklama

Reklama