Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý muž se rozhodl poznat opravdový život a vypraví se na brigádu do ostravských dolů. Na dělnické ubytovně pak poznává nejrůznější typy lidí, poznává následováníhodné příklady i varovná selhání. Do příběhu, zploštělého dle normalizačních požadavků, jsou vkládána všelijaká moudra, která si hlavní hrdina se zájmem vyposlechne - třeba výrok, k němuž odkazuje samotný název. Jeden z rázovitých spolupracovníků totiž mladému muži sdělí, že chlap potřebuje k životu dvě věci - pořádnou práci a pořádnou ženskou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Pštros 

všechny recenze uživatele

Něco tak jalového se opravdu nevidí příliš často. Devadesát minut koncentrované hornické nudy mě donutilo zvýšit hodnocení Partě hic s vědomím, že snímek už dnes neobstojí ani jako kuriozita. Jediné pozitivum snad představuje menší role alkoholika/flákače v podání Oldy Vlacha, který zde již pilně trénoval na svoji životní roli v Mimikrech. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Potměšil jde makat do dolů, aby si vydělal nějaký prachy, od horníků si tam vyslechne nejrůznější "moudra", mezitim mu začne skřípat vztah s jeho starou, která za nim nechce do Ostravy, a nakonec je rád, když se může vrátit zpátky na šachtu. Sledoval jsem to jen tak jednim okem a nějak mi to přišlo dost o ničem. A to se dá říct o všech filmech od režiséra Hanibala, který jsem zatim viděl. Zároveň mi to ani nepřišlo vyloženě jako úplná agitka. Nemachruje se tam s žádnym plněnim plánu na 110% nebo lámánim rekordů a životy těch horníků, který žijou někde na ubytovně, jsou vykreslený jako šedivý a nudný. ()

Reklama

kebom 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názor predsa len lepší film so širšou myšlienkou, akú len vyslovil Jirka Krampol (žena-práca). Miestami sú tie dialógy "havířov" nejako mimo, ale celkovo zaujímavá psychologická sonda a o odcudzení dvoch ľudí a potrebe šťastia a istoty v živote človeka. Zaujímavé je, že v reálnom živote sa stal Ladislav Potměšil manželom neodolateľnej Jaroslavy Brouskové a to práve vďaka tomuto filmu. Navyše vo filme žiada J. Krampol L. Potměšila, aby mu išiel za svedka, v realite si úlohy prehodili. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Výchovná socialistická šeď. 1) Zaujal mě roztomile působící jazykový mix češtiny, slovenštiny, polštiny a havířského žargonu. 2) Havíři makají jako šrouby, řeší problémy s babami, po práci se slušivě tesilově obléknou a vyrazí na zábavu - folklórní představení a dechovku. Bydlí ve vzorovém paneláčku na sídlišti a když potřebují, stopnou si kolemjedoucí šestsettrojku. Krásný to život. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Sympatické zjištění, že samaritánka Táňa Fischerová umí zahrát i uchlastanou děvku. Ovšem jinak se tahle hornická agitka trochu míjí účinkem, protože nenápadně tu prosakuje, že ve volném čase se horníci věnovali hlavně alkoholu a děvčatům typu Táni Fischerové. To vše podkreslené podivně apokalyptickou hudbou Luboše Fišera. ()

Zajímavosti (2)

  • Film bol natáčaný v Ostrave a okolí. (dyfur)
  • Natáčelo se také v Orlové, Bechyni a Havířově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama