Reklama

Reklama

Prodloužený víkend

(festivalový název)
  • Austrálie Long Weekend
Thriller / Horor / Mysteriózní
Austrálie, 1978, 92 min

Obsahy(1)

Tento eko-horor pojednává o mladém manželském páru. Peter a Marcia se ocitají po Marciině potratu v krizi. I když si Peter není zcela jistý, jestli bylo dítě jeho, má pořád snahu manželství zachránit. Dostává brilantní nápad. Odjedou kempovat na pláž Outback, kde na míle daleko není žádná civilizace. Když se manželé po mnoha šarvátkách dostanou na určené místo a utáboří se, začnou se dít podivné věci. Okolní příroda a zvířata na ně působí divně a agresivně, a to je teprve začátek. (Chatterer)

(více)

Recenze (46)

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - MIDNIGHT SCREENINGS: OZPLOITATION - Půlnoční filmy: Ozploitation (Long Weekend / LONG WEEKEND / Prodloužený víkend) - Kdyby bylo obsazení hlavní hrdinů jiné třeba bych hvězdičku přidal, ale koukat na nesympatické herce a jejich přehrávání mě vůbec nebavilo... - 8. 7. 2010 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 20% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hlavním postavám tohoto snímku se nedá fandit. Čím dříve divák přijme tento fakt, tím lépe přijme dění v druhé části filmu a velmi naturalistický závěr. A i když veškerý děs tohoto hororu pramení spíše jen z náznaků, jde o velice mrazivou podívanou, po jejíž skončení budete mít možná mírný pocit zadostiučinění, optimismem vás však rozhodně nenaplní. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V tomhle snímku hraje hlavní roli příroda. Film sleduje pár, který si vyrazí do australské buše ( poblíž pláže ) pod stan. Každý prohřešek páru proti přírodě se jim v zápětí vrací a oni tak svádí nerovný boj. Nezní to špatně, ale to zpracování nebylo takový jaký bych si představoval. Hlavní dvě postavy přehrávají a jsou zatraceně nesympatičtí. Asi to měl být záměr, ale mě to neuvěřitelně sralo. Některý scény mi tak přišly lehce směšný. Ke konci ovšem atmosféra graduje a zvedá tak film i díky konci do lepšího průměru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku by som ešte doplnil nálepku psychologický. Ide o horor, ktorý tu funguje na úplne inom princípe ako je u klasickej hororovej schémy zvykom. Žiadne ľakačky, žiadne strašidlá, žiadne gore, zato však poriadna porcia dusnoty a obáv z neznámeho a ťažko definovateľného nebezpečenstva, ktoré sa pomaly a postupne stáva aj reálnou hrozbou. A hlavne ide o vynikajúcu psychológiu rozpadu vzťahu i so všetkými emotívnymi dôsledkami a následnými skutkami oboch partnerov, ktorých psychologické vykreslenie charakteru bolo naozaj ukážkové. Tento film si určite červené čísla zaslúži, je veľká škoda, že je tak zabudnutý. 85/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po výborném remaku stejně jako Petero jsem si prostě musel sehnat originál. A nejsem vůbec zklamán ani z něho. Remake dá se říct je úplný přepis(kromě teda napadení ptáka) až nato že ustřední dvojice se ze začátku má celkem ráda. Ale dále je to poměrně věrohodné. Ale nemůžu říct co se mi líbilo víc, oba dva filmy mi sedly do noty a já si je prostě dokonale užil. Atmosféra je stejně jako v remaku bravůrní hlavně noční scény a výkřiky ve tmě. Ty dokázaly poměrně i trochu vystrašit. Herci byly stejně dokonalý jako v remaku. No já si nemám nač stěžovat. Nemůžu říct co je lepší a co horší, já si prostě sedl a užíval si od začátku do konce. A navíc k remaku tohle je přesně ten film o kterým nickdo moc neví, a je jedině dobře že vznikl remake narozdíl ta sračka remakovaná Pátek 13(remake byl fakt děs). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Colin Eggleston namluvil hlas Marciina milence v telefonu. (Chatterer)
  • I když byla představitelka Marcie Briony Behets vdaná za Colina Egglestona, nebyla jeho první volbou do hlavní ženské role. (Chatterer)

Reklama

Reklama